Wysłany: 2006-08-07, 22:24 Idealna długość paznokci.
Temat jest głupi, bo niby każdy ma inny gust. Ale ciekawi mnie, jakiej długości Wy macie paznokcie, jakie Wam się podobają. Ja mam teraz 7 mm tego "biało-przezroczystego" i uważam, że są za długie... Nie wiem jak je skrócić, czy tylko podciąć, czy konkretniej, na krótkie (kusi mnie to drugie:P). Proszę o rady:)
p.s. jeszcze jeśli możecie napiszcie, czy wg Was lepsze są "prostokąty", czy paznokcie spiłowane owalnie.
ja tam nie lubie długich paznokci... jak wystaje 3mm znad opuszka (nei wiem jak to inaczej napisac ) to juz wystarczająco a co do kształtu no lubie takie lekko zaokrąglone prostokąty (nie ma to jak się dziwnie wysławiać )
A ja mam 5 mm tego co wystaje (bywa więcej ale wtedy jak zakładam soczewki boję się że sobie oko wydłubię więc staram się nie przesadzać..) No i kształt kwadratu czy prostokąta jak wolicie.. (zawsze mówiłam na to kwadraty...)
Uwielbiam długie paznokcie. Jak mam maksymalnie spiłowane, to są strasznie krótkie (lata obgryzania) i nie nadają się do malowania. Tak z 5mm poza opuszek jest dla mnie optymalnie. Kształt- prostokąt.
J też uwielbiam długie, tak 5-7 mm poza opuszek palca. Najgorzej kiedy mi się złamie któryś paznokieć i muszę króciutko obciąć wszystkie, wtedy przez jakiś czas mam takie dziwne uczucie jak dotknę gdzieś opuszkami, jakby czegoś brakowało i tylko czekam z niecierpliwością kiedy znowu odrosną.
ja tak na codzień to musze mieć krociutkie paznokcie i niepomalowane bo jestem na fizjoterapii, ucze sie masażu i takich tam...i nie moge. Ale teraz w wakacje sobie zapuszczam . Ale tez bez przesady. Tak 3-4 mm bo potem mi sie łamią.
Sweet_Nuka
Wysłany: 2006-08-08, 13:11
ja mam dziwny ksztalt palca wiec tego bialego ( tego co sie na french robi tylko ze naturalne) mam 3 mm
No właśnie.. a ja mam niedobrze.. bo ogólnie paznokcie mam jakoś tak daleko osadzone na palcach, że tego paznokcia co nie wystaje za opuszek palca mam mało (ok 1cm) z tego co widziałam inne laski mają o wiele dłuższe.. dlatego 3mm tego co wystaje mnie nie zadowala.. muszę mieć więcej żeby to dobrze wyglądało..
długość ok 3-4 mm poza opuszek, kształt - prostokątny
_________________ Shit happens
mada
Wysłany: 2006-08-08, 16:06
a ja jak mam wolne to lubie dluuugie pazurki, ale jak musze chodzic do pracy i ciagle przewracac sterty papierow to takie troche wystajace za opuszki sa najlepsze ale kazdy powinien nosic taka dlugosc jaka jemu odpowiada.
mandi14 [Usunięty]
Wysłany: 2006-08-08, 17:34
A ja nie lubię takich długich bo misie zaraz lamią ;? .... I to mnie zniechęca do zapuszczania
Bardzo długie paznokcie strasznie przeszkadzają w pisaniu na klawiaturze, bo nie trafia sie w klawisze i potem aż palce bolą ( przynajmniej mnie ), ale do wszystkiego idzie sie przyzwyczaić podobno. Krotsze paznokcie wyglądaja bardziej delikatnie, a długie drapieżnie i można sobie ( i nie tylko) krzywdę zrobić. Za czasów kiedy jeszcze nosiłam takie długie to nie raz sobie uszodziłam soczewke i zawsze wtedy ze złości obcinałam je na krótko ( takie odreagowanie straty )
ja mam te 7 mm jak już pisałam i dla mnie to też jest trochę niewygodne. pisanie na klawiaturze czy coś nie stanowi problemu, ale ciągle kogoś niechcący drapię... teraz jeden pazurek mi się złamał, co prawda dzięki wizażowej metodzie z chusteczką jeszcze siedzi, ale ścinać wszystkie będzie trzeba... oj, soczewek nawet nie próbowałabym zakładać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum