Wysłany: 2005-01-21, 19:51 Rozdwajające się paznokcie
Ja z tym "walczyć" ? Ostatnio nie używam lakierów, jak coś robie ubieram gumowe rękawiczki, jem witaminy, smaruje kremami które mają dobrze działac na paznockie. I dalej to samo. Help me
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
też mam ten sam problem ale to już jest chyba tak genetycznie .. poza tym co robisz możesz kupić szklany pilniczek(wydatek około 20 zł) i piłować paznokcie oczywiście tylko w jedną stronę.. mnie bardzo pomogło codziennie moczenie w podgrzanej oliwie, ale teraz poprostu nie mam czasu.. podobno pomaga tez smarowanie na noc maścią z witaminą A .. podaje ci jeszcze linki do podobno bardzo dobrej odzywki http://.www,wizaz.pl/produkty /baza/ censura.php?tsid=1&csid=bff07f3c3d861db0c98edff2a774310e&cmd=details&itemid=8083 no i moze jeszcze jeden do takiej z troche niższej połki cenowej http:// www,wizaz.pl/produkty/baza/censura.php ?tsid=1&csid=bff07f3c3d861db0c 98edff2a774310e&cmd=details&itemid=2489
Dziękuję Ci bardzo, chyba poszukam raczej tej odzywki Killy's. Mam krem do paznokci z Vipery, ale jakichs szczególnych właściwości nie zauważyłam. Tez słyszałam o tej oliwce, będę musiała spróbowac. Dziękuję pięknie!
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Ja mam Adus ten sam problem i to odkad poszlam do liceum:((( , czyli od prawie 3 lat.
Paznokcie rozdwajaja mi sie niemilosiernie:((((((((
I to nie wszystkie a zawsze wskazujace i srodkowe, inne nie.
Na ta przypadlosc mam niby:
-preparat z jedwabiem z A.
-lakier bezbarwny do paznokci lamliwyh i rozdwajajacych sie tez A
-odzywka z A.( najlepsza z nich:), same dobre opinie na wizazu)
Czasami stosuje , co jakis czas , niestety nie jestem systematyczna z braku czasu i lenistwa, ale kiedys jak czesciej stosowalam to lekka poprawa byla.
Mam tez olejek stymulujacy wzrost paznokci z jakaś firma , i oczywiscie nie stosuje ale kiedys sie zmobilizowalam i uzywalam kilka dni po 2 razy chyba i widzialam duza poprawe , bo ten olejek jest tlusty trzeba czekac az wsiaknie i zawiera jakies nie wiem ale jakies dobre skladniki , ktore nietylko przyczynily sie ze moje mega wolno rosnace paznokcie ciut szybciej urosly ale tez polepszyl sie ich stan.
Kiedys picie drozdzy mi jeszcze pomoglo tzn paznokcie dalej sie rozdwajaly ale mniej i szybko urosly. Skrzypowite mam , ale nie jem regularnie:(
Ale ogolnie czehos mi brakuje jakiejs witaminy czy jak , skoro tak sie dzieje:(
Kolezanki kurcze nic nie robia , nie stosuja a szpony takie ze jak sztuczne
Przy takim problemie nalezy:
- obcinac paznokcie ostrymi nozyczkami
-pilowac w jedna strone , najlepiej pilnikiem szklanym lub papierowym
-uzywac rekawiczek przy myciu naczyn np. i przy kontakcie z chemikaliami
Z domowych sposobow to wiem ze pomaga
-maczanie w podgrzanej oliwie z oliwek lub oleju z dodatkiem kilku kropel cytryny( ja raz sprobowalam , ale nie mam cierpliowsci do takich rzeczy:( )
-smarowanie olejem rycynowym
-przekluc tabletki tj kaspulki Capivit A +E i tym olejkiem ze srodka smarowac
-stosowanie nie wiem Pantenolu? CHYBA TAK TO SIE NAZYWA , chyba sa takie mascie z tym srodkiem , ja kiedys mialam Penaten na rozstepy i zawieral on ten pantenol i smarowalam tym paznokcie
Czytalam tez ze paznokcie rozdwajaja sie od pisania na klawiaturze
Z kosmetykow na takie przypadlosci to wiem ze sa dobre te KillyS, JEST JAKIS preparat chyba tej firmy "witaminowa bomba" podobno taka rewelacja, a jeszcze lepsze ma firma Alessandro bodajze , ale to juz droga przyjemnosc ceny np 40 zl.
Ja juz ogolnie pogodzilam sie z mysla ze NIGDY mi nie urosna normalne paznokcie i ze zawsze bede miala takie i dlatego kiedys kiedys to pojde do kosmetyczki i niech mi sztuczne zrobi
I juz dawno obiecalam sobie ze poki mi nie urosna zdrowe , nie kupie sobie zadnego lakieru kolorowego Do tej pory nie mam i jeszcze dlugo nie bede miala
Musze sie zmobilizowac do pielegnacji tych moich problemowych paznokci
Ale wypowiedź!! Super - wielkie dzięki!!!
NO tak, ja tez jestem niesystematyczna w tych wszystkich odzywkach. Mam tez jakis olejek,ale zapominam o nim. Jak mi sie przypomni, to uzyję. Paznokcie ogólnie nie są mocne, raczej takie giętkie i zapuszczenie ich graniczy z cudem, bo albo się rozdwoją albo połamią. Dlatego tez się wybiorę kiedyś po tipsy Rozdwajanie zauwazyłam po malowaniu lakierami, ale juz od dawien dawna nie maluje a problem ciągle jest.
Ja duzo pisze na klawiaturze, ale jakoś uderzam w klawisze opuszkami palców, jakos tak dziwnie pisze.
I mnie by się mobilizacja przydała, ale nie tylko na paznockie tylko taka ogólnie - na wszystko.
w zasadzie używam TYLKO odżywek-praktycznie nie lakieruję pazurów Są bardzo mocne i twarde,ale jak uderzę gwałtownie w coś ,to (chyba właśnie z powodu twardości) zamiast ugiąć się-od razu łamią
No ja też mam tak samo jak Ty , tylko pielęgnacyjne , bo lakierów kolorowych to wcale , ale właściwie mi chodziło ,żebyś napisała czego konkretnie używasz
aaaa akurat mam na tapecie A ,a dokładnie:
odżywkę z jedwabiem(taka różowa) ,multi-kompleks odżywczy oraz odżywczy olejek.Muszę przyznać,że używam linii Nail Experts od kilku lat (z kilkoma przerwami) i wzmocniła ona moje paznokcie.Co jakis czas pokuszę się o wcieranie w płytkę olejku rycynowego lub podgrzanego olejku leśnego do kąpieli ( o dziwo,ma różnorakie zastosowanie ) SSS A.-bardzo uelastycznia to paznokcie. I do kompletu łykam preparat witaminowo-mineralny Multi-tabs.
A Ty?
Mam preparat z jedwabiem , teraz go częściej używam bo mi gęstnieje i muszę go wykończyć.
Odżywkę w postaci olejku co się szybko wsiąka też mam i ją najlepiej lubię, najbardziej moim zdaniem skuteczna.
I mam lakier do paznokci rozdwajających się, no też lubię.
Preparat i lakier cośkolwiek chyba działają , ale ja nie jestem systematyczna więc efekty znikome, choć ostatnio z moim paznokciami lepiej jest
Odżywka bardziej skuteczna, ale też trzeba systematyczności
Jeszcze mam olejek z jakaś firma stymulujący wzrost paznokci-superaśny:)
A w sprawie A. to napisz jak możesz coś więcej o tym zielonym multi-kompleksie , czy dobry i czy zostawia jakąś poświatę ?
I czy miałaś może zmywacz i krem do skórek z tej serii?
miałam zmywacz i krem do skórek-z poprzedniej wersji.Krem niezły-pomagał,ale zmywacz...to rewelacja Z odżywką,ładnie zmywał,nie wysuszał-fajniusi.Zapach
Ten multi-kompleks jest zielony w buteleczce,ale na paznokciu całkiem przezroczysty-ja z reguły używałam go jako utwardzacz na kolorowe lakiery i nie zmieniał ich pierwotnego koloru.
Ja uwżywam tylko odżywki Killy's "Witaminowa Bomba" i muszę powiedzieć, że jestem zadowolona z efektów Paznokietki od razu lepiej wygądają, są bardziej elastyczne i odżywione. Poza tym raczej nie używam czegoś specjalnego, jeszcze może krem do rąk i paznokci
Hej,
u mnie obgryzanie paznokci skonczylo siegdzies tak w I/II klasie LO. Mialam z nimi wtedy sraszny problem - rozdwajaly sie, lamaly, byly bardzo slabe. Ale udalo mi sie je doprowadzic do niezlego stanu:).
Najlepsze rezultaty daje picie drozdzy, do tego lykanie omegi3, olejku z wiesiolka, witaminy A+E, oraz multiwitaminki:)Z kosmetykow to polecam preparaty Killy'S takie jak : olejek do skorek i paznokci(rewelacja!!:)) i utwardzacz (taki fioletowy plyn - jeszcze lepszy!). Witaminowa bomba byla taka sobie, b. szybko zlazila platami, nawet tego samego dnia po nalozeniu. Swietne efekty daje maczanie paznokci w cieplej oliwie, uzywanie papierowych badz szklanych pilnikow.
Wazne jest uzywanie preparatow od srodka i na zewnatrz, wtedy rezultaty beda zdumiewajace! Pozdrawiam i zycze sukcesow w dbaniu o ladne raczki:)
Witam!
Ja też mam taki problem. Z tym że u mnie odbywa się to w taki sposób, że przez jakieś 3 miesiące mam piękne paznokcie(wszyscy myślą że sztuczne)i w ciagu dosłownie dwóch dni wszystkie się łamią(mimo że używam odżywek,utwardzaczy, jem witaminy a nawet daje co jakiś czas paznokciom odpocząć-nie używam wtedy żadnych lakierów,odżywek itp tylko krem do rąk) Póżniej chorują przez jakieś 2 miechy (rozdwajają się niemiłosiernie) No i tak w koło macieju.....Może znacie dziewczyny jakiś sposób, bo mam już tego dość!
Witam, jestem nowa i to chyba będzie mój pierwszy post tutaj! Witam wszystkich bardzo cieplutko Strasznie mnie zaciekawiło to forum,bo można tu wyczytać wiele ciekawych rzeczy:)
Ja obgryzałam dłuuuuugo paznokcie(z nerwów) i moje paznokcie to katastrofa - cieniutkie, rozdwajające się....cuda się z nimi dzieją
Wypróbowałam już chyba wszystkie odżywki Sally Hansen i ostatnio wpadłam na tą właściwą:) - NATURAL NAIL GROWTH ACTIVATOR - taka niebieska, o konsystencji wody, nakłada się 2 razy dziennie na całe paznokcie i w około - po tygodniu paznokcie są o wiele zdrowsze. Jedna wada - nie można używać wtedy odżywek-lakierów i to był mój problem - bo zdrowsze, zdrowszymi,ale jak w pracy się targa kartony:/ to z paznokci i tak zostają strzępy
Po kuracji zaczęlam teraz stosować WITAMINOWĄ BOMBĘ i też jest ok, choć niewiele można powiedzieć po kilku dniach ;p
no to smaruję regularnie od tygodnia może Witaminową bombę paznokcie są mocniejsze twardsze, ale przy pracach domowych znów jest z nimi kiepsko
utwardzacz tej firmy też swietny jest
planuję zakup tabletek Skrzypovity, jak wykonczę Salfazin, który na mnie nie działa,
kupić też muszę z Herby studio tej od Tisane balsam do paznokci może tez tak dobry jak ten dla ust
i jeszcze olejek rycynowy tez zamierzam używać i muszę jeszcze kupić Capitavit A+E bo kiedyś wsmarowywałam to z kapsułki na noc w paznokcie i była duża poprawa, a więc polecam ten sposób
jeszcze jedzenie rzeczy z żelatyną pomaga, np. kisiel, galaretka
łykanie kwasu foliowego
walczmy o dobre paznokcie
jest rewelacyjna i starcza na bardzo długo... stosowałam ją miesiąc codziennie nakładając nową warstwe a 7 dnia zmywałam i zaczynałam od nowa i jestem zachwycona. Pazurki są długie, mocne i się nie rozdwajają.
Po miesiacu zeszło mi tylko z butelki ok. 1/3 z całości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum