Tak sobie szperałam w sieci, i znalazłam bardzo ładny makijaż w stylu "smokey eyes". Co prawda nie wiem, czy się tak malujecie, lub czy jeszcze to robicie, ale być może komuś się to spodoba
Do uzyskania modnego efektu przydymionego oka potrzebujesz dwóch cieni z gamy szarości, granatu lub śliwki, czarnej kredki oraz mascary.
Ciemny cień: Na ruchomą część górnej powieki nałóż ciemniejszy cień (na zdjęciu grafit). Najmocniej zaakcentuj linię rzęs oraz wewnętrzny kącik. Stopniowo zmniejszaj intensywność koloru, rozcierając cień ku górze do załamania powieki.
Ciemna kreska: Tym samym grafitowym cieniem zrób cieką kreskę na linii dolnych rzęs. Cień nakładaj cienkim pędzelkiem.
Jaśniejszy cień: Pomaluj zewnętrzny kącik oraz linię załamanie powieki jaśniejszym cieniem (na zdjęciu granat). Połącz kolory tak, by płynnie przechodziły jeden w drugi, a granica między nimi była całkowicie zatarta.
Czarny kontur: Obwiedź jaśniejszym cieniem dolna powiekę. Zrób nim cienką kreskę. Wewnętrzną krawędź powieki obrysuj czarna kredką. Rzęsy mocno wytuszuj czarną mascarą.
ja mam dośc jasną karnację, więc wątpię aby takie odcienie mi spasowały, właśnie mogłabym przypominać wampirzycę itp ale makijaż mi się szalenie podoba, może za parę lat sobie taki zrobię bo narazie to nie bardzo mi pasuje
Znalazłam filmik instruktażowy , jak taki makijaż wykonać , ale to co zaprezentowała ta pani w ogóle mi się nie podoba. Oceńcie same.
Ten w brązie bardziej mi się podoba
Fajny, ostatnio zrobiłam sobie taki na impreze, ale niestety nie wszystkim pasuje. Trochę śmiesznie wygląda przy blondynce o małych oczach i ich jasnej oprawie
_________________ Gdzie ci mężczyźni
Only Me [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-07, 09:50
Ja bym chciala taki, ale zeby jakas dobra wizazystka mnie pomalowala - tak z prawdziwego zdarzenia
i tak mi nie wychodzi, więc chyba dam sobie spokój, chociaż mi się podoba strasznie... doszłam do wniosku, że niezależnie jak się wyciapię moje oko wygląda dobrze tylko w tuszu...
_________________ jeśli za długo spoglądasz w otchłań, otchłań wejrzy także w ciebie.
Only Me [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-07, 10:49
To tak jak u mnie. Najlepiej jak mam tylko kreski i tusz
Ja ostatnio zaczęłam się tak malować... i bardzo mi się podoba wygląd mojego oka w tym makijażu Robię albo wersję z brązem - biorę potrójne cienie z różnymi jego odcieniami oraz brązową kredkę; albo szaro-czarny z samych cieni. Przekonałam się, że wcale nie jest to takie trudne. Nie maluję się tak intensywnie jak pani na zdjęciu, bo nie chcę przesadzać, ale jest OK
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum