podpatrzone na wizażu, temat wsparcia dla was, które macie poukładane jakieś programy, które maja pomóc ciału w dowolny sposób, moze to być 'pozbędę się zaskórników' albo 'zregeneruję włosy', 'schudnę' czy 'zedrę opaleniznę'
może wątek zapobiegnie upadkowi motywacji
zacznę od siebie:
paznokcie: maluję ożywką dwa razy dziennie / 2 dzień
włosy: kuracja waxem i radicalem / 3 tydzień
cera: na zmianę acne-derm z kremem nawilżającym Olay, 2 razy w tygodniu dowolna maseczka / 1 tydzień
większe usta: peeling ust + smarowanie błyszczykiem a potem serum Bielendy - z 3 razy dziennie / 2 dzień
ciało: profilaktyczne serum antycellulitowe na tyłek 2 razy dziennie, krem do rąk i do stóp raz dziennie / 2 dzień
pielęgnacja od wewnątrz: łykam Radical / 1 dzień
oby tak dalej
_________________ jeśli za długo spoglądasz w otchłań, otchłań wejrzy także w ciebie.
cera- Acne Derm na noc, na dzień filtry, dwa razy w tygodniu maseczka rozgrzewająca Garnier i nawilżająca, peeling i oczyszczanie mechaniczne - 3 tygodnie
paznokcie- piłuję co kilka dni i maluję preparatem zapobiegającym rozdwajaniu się - 1 tydzień, nie maluję żadnym kolorem
ciało- ruch, w miarę zdrowe odżywianie, skórę szoruję szorstką rękawicą
lovely z wit. C i wapniem - to dla mnie zupełna nowość, bo nigdy nie interesowały mnie paznokcie, zawsze ścinałam na króciutko bo mi się rozdwajały, a palce mam długie to nie musiałam hodowac nie wiadomo jakich szponów
ale tego zapragnęłam
_________________ jeśli za długo spoglądasz w otchłań, otchłań wejrzy także w ciebie.
a palce mam długie to nie musiałam hodowac nie wiadomo jakich szponów
No ja właśnie też mam stosunkowo długie palce do dłoni (chociaż fakt, że ja zamiast dłoni to mam łapulkę, naprawdę małą) i jak miałam problemy z paznokciami, to ścinałam je na zero i koniec
Scully, a już widzisz jakieś efekty? Bo ja mam tę odżywkę w zapasach...
paznokcie: maluje 1-2x tydzien, zero odżywek czasem mi sie łamią ale to przez prace
włosy: szampon + pianka, zero odżywek mimo tego, podobno mam błyszczące włosy farba 1-2x rok
cera: jak sobie przypomne to sobie robie peeling z Nivea, zero kremów usta: często smaruje je na noc balsamem z mleka i miodu. Są wtedy strasznie mięciutkie ciało: peeling, krem antycellulitowy, częściej używam kremu do stóp niz do rąk. Duuuuuuuużo ruchu Pielęgnacja od wewnątrz: codziennie musująca multiwitamina musi być + magnez.
-twarz: 2 razy dziennie myje i kremuje kremem matującym, na noc również żel Garnier A na noc, raz na jakiś czas peeling (przeterminowany z Eris) i maseczki różne
-ciało: peeling 1-2 razy w tygodniu, serum antycellulitowe z Eveline, czasem coś ze stopami, nogi smaruje masłem kakaowym z Ziaji, czasem mleczkiem Garniera tym czerwonym
-usta: krem nivea jak jest potrzeba
-włosy: Pantene do zniszczonych włosów codziennie, jak mi się zachce to WAX, a tak na codzien to albo biosilk albo odżywka z Plantici V
-dodatkowo łykam Vitaral premium lub jakieś inne witaminki i jem dużo marchewki (a jakoś pomarańczowa nie jestem )
* włosy - MYJĘ co drugi dzień, po każdym umyciu psik psik Gliss Kura a raz w tygodniu WAX.
* twarz - peeling z kawy co drugi dzień, na noc krem na syfy Acne Derm i oliwka na buzie.
* ciało - po kazdej kąpieli balsam Garnier do b. suchej skóry
* intymnie - dwa razy dziennie mycie zelem Intima plus dwa razy dziennie wcieranie Clorimetazolum plus globulki na grzybki
w wakacje to może i dobre ale przestaw się na myślenie codzienne jak się nauka zacznie no chyba że to już jest sukces że chociaż co drugi dzień i się chwalisz
Wysłany: 2008-08-20, 10:11
tenebra napisał/a:
Kinna napisał/a:
mysle co drugi dzień
w wakacje to może i dobre ale przestaw się na myślenie codzienne jak się nauka zacznie no chyba że to już jest sukces że chociaż co drugi dzień i się chwalisz
<hahaha><hahaha> Jak to zobaczyłam aż normalnie '' myślę co drugi dzień '' <hahhaa>
Mój program to ogólnie wyglądać młodziej niz w metryce mam W szczeólności, jak się chce umawiac z młodszymi facetami
• włosy - myje codziennie, WAX co niedziele, a w ciągu tygodnia Biosilk albo CHI, a teraz mgiełka Radicalowa
• twarz - przekonałam się, że im mniej ładuje kosmetyków, tym jest w lepszym stanie. Więc myje jakimiś lekkimi żelami, później tonik i serum z wit C czy Normaderm nawilżający. Raz-dwa razy w tyg peeling i maseczka z zielonej glinki.
• rzęsy - olejek z firmy Gal
• usta - codziennie na noc smaruje wazeliną
• zęby - aparat
• ciało - peeling z soli 2 x w tygodniu, balsamy to niestety jak mi się przypomni, ale najczęsciej to oliwka J&J
• paznokcie- odzywka Nail Tek, choć po tipsach zamiast się zniszczyć, to się wzmocniły
• dłonie i stopy - od czasu do czasu bawie się z peelingami, ciepłą parafiną i grubą wartswą kremu i na to rękawiczki (takie wixiarksie białe ) i skarpetki.
• pije minerały koloidalne i jem witaminy
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
adriana7, daj znać jak u Ciebie się sprawdza mgiełka z Radicala, bo czytałam w necie, że nic nie daje... A bałam się zaryzykować kupno szamponu, bo czytałam, że niektórym przetłuszcza włosy... Ale i tak go kiedyś kupię ! i będę myła np. tylko w soboty.
A co do programu to wczoraj przypomniałam sobie o sposobie na rzęsy, który w innym temacie poleciła mi Kinna i od wczoraj używam na rzęsy i brwi oleju rycynowego
A bałam się zaryzykować kupno szamponu, bo czytałam, że niektórym przetłuszcza włosy... Ale i tak go kiedyś kupię ! i będę myła np. tylko w soboty.
ja go uzywam codziennie i przyznam szczerze ze włosy wczesniej przetłuszczały mi się koszmarnie tak teraz naprawde nie ma potrzeby mycia włosów każdego poranka
Na jednego działa na drugiego nie
Lotta, a do jakich to włosów ten Radical? Bo ja już odzwyczaiłam włosy od codziennego mycia, zrezygnowałam z szamponów do przetłuszczających się włosów i, co mnie cieszy niezmiernie, na drugi dzień wyglądają tak, jak myte przed chwilą. Przynajmniej moja mama tak uważa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum