Wysłany: 2005-06-20, 19:03 Co zrobić by pazurki szybciej rosły?
Na początku chciałam Was serdecznie przywitać, bo jestem tutaj nowa Miałam takie ładne, długie paznokcie, ale niestety musiałam obciąć, bo miałam mecz w siatkówke Ide w niedziele na imprezke i chciałam sobie zrobić frencha i jakieś wzorki. Jak myślicie odrosną mi w 6 dni pazurki?? Zastanawiam się czy kupić sobie białą kredkę do paznkci, bo chciałam sobie zrobić frencha na paznokciach u stóp. Mam taki mały paznokieć na małym palcu i raczej lakierem nie zrobie. Ma ktoś może taką kredkę?? Jeśli tak to ile kosztuje??
Witaj na forum Sandrusia!
Wydaje mi się, że w tydzień za bardzo paznokcie nie urosną.
Jesli chodzi o białą kredkę, ja mam taką z manhattanu, ale nie mam pojęcia ile teraz kosztują, bo dawno ją kupiłam. Ale w Rossmannie powinny być takie kredki, z róznych firm, na pewno coś znajdziesz. Nie wiem jakiego lakieru uzywasz do francha, ale może lepszy niż kredka będzie biały lakier do zdobnień z cieniuteńkim i długim pędzelkiem? Krótkie paznokcie łatwiej takim malować (sama tak robie, bo takim zwykłym nie dałabym rady za bardzo, mam małe i krótkie paznokice). Lakiery takie kosztują coś ok 6 zł (z Vibo np) .
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
czyżbym to ja była tą znajomą? jak to nie ja to ja dołącze do tej znajomej i napisze że też polecam Nail Teka... teraz cały czas gapie się na moje mocne i długie szponki
moje i tak szybko rosną, ale dzięki Nail Tekowi jeszcze szybciej i poza tym będą pazurki mocniejsze i nie będą się rozdwajać
czyżbym to ja była tą znajomą? jak to nie ja to ja dołącze do tej znajomej i napisze że też polecam Nail Teka... teraz cały czas gapie się na moje mocne i długie szponki
moje i tak szybko rosną, ale dzięki Nail Tekowi jeszcze szybciej i poza tym będą pazurki mocniejsze i nie będą się rozdwajać
na porost paznokci dobry jest skrzp polny z drozdzami
odzywka do paznokci z jedwabiem chyba firmy lovely
kupilam ja w rossmanie za tanoche a to jest teraz moja ulubiona odywka a tez mialam oslabione krociutkie paznokcie po tipsach
Podobno dobrze jest też masować płytke paznokciową. Ma to niby przyspieszyć krążenie krwi i pobudzić macierz pazurka, ale ja nie mam do tego wytrwałości. Czasem są też olejki, które należy wmasowywać w pazurek, np. jakaś firma, to by mogło potwierdzać to masowanie
szara myszka
Wysłany: 2006-04-17, 14:55
Ja miałam podobny problem z paznokciami. Łamały się, rozdwajały, a przyczyną było brak witamin. Od kąd biorę zestaw witamin z grupy B, stan moich paznokci sie poprawił. Oprócz tego wspomagam je odżywką wzmacniajacą z Vipera NUTRI PERFECTOR. Zakupiłam również odżywkę do paznokci z jedwabiem z firmy Lovely (rzeczywiście za grosze, ale warto). Moje paznokcie przestaly się rozdwajać.
JESTEM POD WIELKIM WRAŻENIEM.
szara myszka
Wysłany: 2006-04-22, 10:12
Jestem zadowolona, moje paznokcie tak po tej odzywce urosły, aż byłam zmuszona je troszeczkę podpiłować. Nie mogę sobie pozwolić na zbyt długie paznokcie, pracuję w biurze wieć było by mi nie wygodnie. Ale nie są one już takie "obskubane" jak wcześniej.
Naprawdę warto zakupić tą odżywkę, polecam.
[ Dodano: 2006-04-22, 11:23 ]
Samira napisał/a:
Podobno dobrze jest też masować płytke paznokciową. Ma to niby przyspieszyć krążenie krwi i pobudzić macierz pazurka, ale ja nie mam do tego wytrwałości. Czasem są też olejki, które należy wmasowywać w pazurek, np. jakaś firma, to by mogło potwierdzać to masowanie
Tak masowanie bardzo pomaga, ja tego masażu stosuję odżywkę z wzmacniającą z Vipera. Jeżeli nie ma się cierpliwości do tego zabiegu, to juz inna sprawa.
Ale na początku należy ją stosować jak najczęsciej (jeśli komuś zależy na dobrych i szybkich efektach), a później można 2-3 razy w tygodniu i wcale nie potrzeba dużo czasu bo około 10 minut. Kuracja taka powinna trwać około 2 tygodni. Ale to nie znaczy, że później to juz można sobie olać, można ją stosować nawet raz w tygodniu. Jak kto sobie uważa.
Powodzenia big
_________________ Justyna
mada
Wysłany: 2006-04-22, 14:57
a ja stosuje na moje pazurki z odzywek tylko i wylacznie NailTek - II Intensive Therapy Jest cudowna, tyko szkoda ze tyle kosztuje.
Tak masowanie bardzo pomaga, ja tego masażu stosuję odżywkę z wzmacniającą z Vipera. Jeżeli nie ma się cierpliwości do tego zabiegu, to juz inna sprawa.
Ale na początku należy ją stosować jak najczęsciej (jeśli komuś zależy na dobrych i szybkich efektach), a później można 2-3 razy w tygodniu i wcale nie potrzeba dużo czasu bo około 10 minut. Kuracja taka powinna trwać około 2 tygodni. Ale to nie znaczy, że później to juz można sobie olać, można ją stosować nawet raz w tygodniu. Jak kto sobie uważa.
Tylko po przerwaniu tych masaży widać to na paznokciach. Odznaczają sie miejsca zmian, jak spojrzeć na paznokcie z boku, widać czasem różnice w grubości paznokcia. Więc chyba lepiej z tych masaży rezygnować stopniowo, jeśli już w ogóle.
szara myszka
Wysłany: 2006-06-03, 17:02
Ja stosowałam masaże około miesiąca i nie zauważyłam żadnych zmian, oprócz zdrowszego wyglądu paznokci. Może to zależy od stanu paznokci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum