Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Co zrobić by pazurki szybciej rosły?
Autor Wiadomość
Sandrusia15 

Wysłany: 2005-06-20, 19:03   Co zrobić by pazurki szybciej rosły?

Na początku chciałam Was serdecznie przywitać, bo jestem tutaj nowa :D Miałam takie ładne, długie paznokcie, ale niestety musiałam obciąć, bo miałam mecz w siatkówke :/ Ide w niedziele na imprezke i chciałam sobie zrobić frencha i jakieś wzorki. Jak myślicie odrosną mi w 6 dni pazurki?? Zastanawiam się czy kupić sobie białą kredkę do paznkci, bo chciałam sobie zrobić frencha na paznokciach u stóp. Mam taki mały paznokieć na małym palcu i raczej lakierem nie zrobie. Ma ktoś może taką kredkę?? Jeśli tak to ile kosztuje??

adriana7 

Wysłany: 2005-06-20, 19:18   

Witaj na forum Sandrusia! hello
Wydaje mi się, że w tydzień za bardzo paznokcie nie urosną.
Jesli chodzi o białą kredkę, ja mam taką z manhattanu, ale nie mam pojęcia ile teraz kosztują, bo dawno ją kupiłam. Ale w Rossmannie powinny być takie kredki, z róznych firm, na pewno coś znajdziesz. Nie wiem jakiego lakieru uzywasz do francha, ale może lepszy niż kredka będzie biały lakier do zdobnień z cieniuteńkim i długim pędzelkiem? Krótkie paznokcie łatwiej takim malować (sama tak robie, bo takim zwykłym nie dałabym rady za bardzo, mam małe i krótkie paznokice). Lakiery takie kosztują coś ok 6 zł (z Vibo np) .

Aga BJ 

Wysłany: 2005-06-21, 04:52   

moja znajoma bardzo poleca odżywki Nail Tek :)

lucille 

Wysłany: 2005-06-21, 11:57   

Aga BJ napisał/a:

I Sally Hansen przyśpieszający wzrost :)

Apsik! 

Wysłany: 2005-06-22, 12:55   

no jest Sally Hansen "Maximum Growth" dzięki któremu paznokcie szybciej odrosną, myślę, że jakbyś nim malowała każdego dnia to może by coś dało.

mi_ 

Wysłany: 2005-06-22, 18:59   Re: Co zrobić by pazurki szybciej rosły?

Sandrusia15 napisał/a:
Jak myślicie odrosną mi w 6 dni pazurki??

Nie, nie odrosną Ci w 6 dni :lol:
Ja zdjęłam sobie tipsy ponad dwa tygodnie temu i paznokcie trochę mi urosły - tak z 2 mm 8)

Dolly 

Wysłany: 2005-06-22, 20:25   

Aga BJ napisał/a:

czyżbym to ja była tą znajomą? :D jak to nie ja to ja dołącze do tej znajomej i napisze że też polecam Nail Teka... teraz cały czas gapie się na moje mocne i długie szponki :D
moje i tak szybko rosną, ale dzięki Nail Tekowi jeszcze szybciej i poza tym będą pazurki mocniejsze i nie będą się rozdwajać

Aga BJ 

Wysłany: 2005-06-22, 20:32   

Dolly napisał/a:

czyżbym to ja była tą znajomą? :D jak to nie ja to ja dołącze do tej znajomej i napisze że też polecam Nail Teka... teraz cały czas gapie się na moje mocne i długie szponki :D
moje i tak szybko rosną, ale dzięki Nail Tekowi jeszcze szybciej i poza tym będą pazurki mocniejsze i nie będą się rozdwajać

Ty,Ty paszkudo :D

Dolly 

Wysłany: 2005-06-23, 22:51   

hehe :588:
tak też myślałam :D

Aga_B 

Wysłany: 2005-06-29, 17:31   

A co myślicie o Sally Hansen? Dobre są? Kupiłam dzisiaj maximum growth i ciekawa jestem efektów...

Marti20 

Wysłany: 2005-06-29, 19:35   

Aga_B moja koleżanka ma Sally Hansen ( tą złotą ) i mówi, żę jest suuuuuuper !!!! :razz:

talencja 

Wysłany: 2006-03-13, 22:23   

na porost paznokci dobry jest skrzp polny z drozdzami
odzywka do paznokci z jedwabiem chyba firmy lovely
kupilam ja w rossmanie za tanoche a to jest teraz moja ulubiona odywka a tez mialam oslabione krociutkie paznokcie po tipsach

Samira 

Wysłany: 2006-04-12, 14:55   

Podobno dobrze jest też masować płytke paznokciową. Ma to niby przyspieszyć krążenie krwi i pobudzić macierz pazurka, ale ja nie mam do tego wytrwałości. Czasem są też olejki, które należy wmasowywać w pazurek, np. jakaś firma, to by mogło potwierdzać to masowanie :wink:

szara myszka 

Wysłany: 2006-04-17, 14:55   

Ja miałam podobny problem z paznokciami. Łamały się, rozdwajały, a przyczyną było brak witamin. Od kąd biorę zestaw witamin z grupy B, stan moich paznokci sie poprawił. Oprócz tego wspomagam je odżywką wzmacniajacą z Vipera NUTRI PERFECTOR. Zakupiłam również odżywkę do paznokci z jedwabiem z firmy Lovely (rzeczywiście za grosze, ale warto). Moje paznokcie przestaly się rozdwajać.
JESTEM POD WIELKIM WRAŻENIEM.

Paulette 

Wysłany: 2006-04-17, 19:48   

Muszę chyba nabyć tą odżywkę Lovely :) :D :)

szara myszka 

Wysłany: 2006-04-22, 10:12   

Jestem zadowolona, moje paznokcie tak po tej odzywce urosły, aż byłam zmuszona je troszeczkę podpiłować. Nie mogę sobie pozwolić na zbyt długie paznokcie, pracuję w biurze wieć było by mi nie wygodnie. Ale nie są one już takie "obskubane" jak wcześniej.
Naprawdę warto zakupić tą odżywkę, polecam.

[ Dodano: 2006-04-22, 11:23 ]
Samira napisał/a:
Podobno dobrze jest też masować płytke paznokciową. Ma to niby przyspieszyć krążenie krwi i pobudzić macierz pazurka, ale ja nie mam do tego wytrwałości. Czasem są też olejki, które należy wmasowywać w pazurek, np. jakaś firma, to by mogło potwierdzać to masowanie :wink:

Tak masowanie bardzo pomaga, ja tego masażu stosuję odżywkę z wzmacniającą z Vipera. Jeżeli nie ma się cierpliwości do tego zabiegu, to juz inna sprawa.
Ale na początku należy ją stosować jak najczęsciej (jeśli komuś zależy na dobrych i szybkich efektach), a później można 2-3 razy w tygodniu i wcale nie potrzeba dużo czasu bo około 10 minut. Kuracja taka powinna trwać około 2 tygodni. Ale to nie znaczy, że później to juz można sobie olać, można ją stosować nawet raz w tygodniu. Jak kto sobie uważa.
Powodzenia big

mada 

Wysłany: 2006-04-22, 14:57   

a ja stosuje na moje pazurki z odzywek tylko i wylacznie NailTek - II Intensive Therapy :) Jest cudowna, tyko szkoda ze tyle kosztuje.

Ann-monica 

Wysłany: 2006-04-26, 16:56   

Ale Sally hansen tyle kosztuje 30.00 zł :( :( :(

Samira 

Wysłany: 2006-05-08, 12:48   

szara myszka napisał/a:

Tak masowanie bardzo pomaga, ja tego masażu stosuję odżywkę z wzmacniającą z Vipera. Jeżeli nie ma się cierpliwości do tego zabiegu, to juz inna sprawa.
Ale na początku należy ją stosować jak najczęsciej (jeśli komuś zależy na dobrych i szybkich efektach), a później można 2-3 razy w tygodniu i wcale nie potrzeba dużo czasu bo około 10 minut. Kuracja taka powinna trwać około 2 tygodni. Ale to nie znaczy, że później to juz można sobie olać, można ją stosować nawet raz w tygodniu. Jak kto sobie uważa.

Tylko po przerwaniu tych masaży widać to na paznokciach. Odznaczają sie miejsca zmian, jak spojrzeć na paznokcie z boku, widać czasem różnice w grubości paznokcia. Więc chyba lepiej z tych masaży rezygnować stopniowo, jeśli już w ogóle.

szara myszka 

Wysłany: 2006-06-03, 17:02   

Ja stosowałam masaże około miesiąca i nie zauważyłam żadnych zmian, oprócz zdrowszego wyglądu paznokci. Może to zależy od stanu paznokci.

Odpowiedz do tematu