Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
mój luby traci włosy :']
Autor Wiadomość
glamour 

Wysłany: 2008-09-17, 21:14   mój luby traci włosy :']

łysieje znaczy. na czubku głowy mu się drugie czoło robi, a zakola starają się go dosięgnąć. zaczyna wyglądać z tym wręcz uroczo :P
a tak serio to wolę go jednak z włosami. i mam pytanko - czy któraś z was używała jakichś produktów "inneov"? sprawdzały się? bo ta firma/linia wypuściła właśnie jakiś nowy "mega preparat przeciwko łysieniu u facetów", więc chciałam zasięgnąć języka, czy coś o nich wiecie. warto...?

bejbe 

Wysłany: 2008-09-17, 21:57   

Z łysieniem to trzeba najpierw do lekarza,żeby znalazł przyczynę i pomógł.Dermatolodzy najczęściej przepisują preparaty do wcierania w skórę głowy.Można łykać dodatkowo jakieś preparaty doustne,ale one same niewiele pomogą,wtedy szkoda tych 80 czy 90 zł. Myślę,że można znaleźć inne,tańsze suplementy diety,które wspomogą delikatnie.

Kinna 

Wysłany: 2008-09-17, 22:01   

a nie napisałaś ile Twoj luby ma lat :) moze poprostu łysienie ma w genach po kims z rodziny i wtedy nic nie pomoze :P

poza tym czym tu się martwic? będziesz miała więcej miejsca do całowania :D

outsiderka 

Wysłany: 2008-09-18, 18:32   

Kinna napisał/a:
a nie napisałaś ile Twoj luby ma lat moze poprostu łysienie ma w genach po kims z rodziny i wtedy nic nie pomoze

No właśnie. Znam kolesia co ma 21 lat i już ma zakola spore, mój kuzyn 28 lat i ma widoczną łysiznę i przerzedzone włosy (używał różnych środków na łysienie) Z kolei mój tata ma 48 lat i ma bardzo dużo włosów, niewielkie zakola i ma to w genach, bo jego ojciec nie był łysy.

Kinna napisał/a:
poza tym czym tu się martwic? będziesz miała więcej miejsca do całowania

Koledzy z pracy mojej mamy mawiają na to zjawisko "to nie łysizna, tylko wysokie czoło lekko opadające na kark" :P

lea88 

Wysłany: 2008-09-23, 11:26   

lysienie to ostatno choroba cywilizacyjna. Moj kolega tez kupil sobie super kremy, szampony, chodzil po dermatologach i na rzie zero efektu :/ . To moze byc kwestia:
- genow (jesli jego ojciec, dziadek szybko wylysieli to pewnie on tez bedzie tak mial)
- nerwow (najczestszy ostatanimi czasy powod, nikt nie wiem do konca jak temu zaradzic)
Moj ojciec wylysial bo zarazil sie od kogos jakims swinstwem (byl w delegacjach na Bliskim Wschodzie), niestety wlosy mu w tym miejscu nie odrosly. Najlepsze, ze wtedy mial 27 lat i do tego czasu (teraz ma prawie 60) nie wypadaja mu dalej zadne wlosy :/ .

Cleo80 

Wysłany: 2008-09-23, 11:40   

lea88 napisał/a:
Moj kolega tez kupil sobie super kremy, szampony, chodzil po dermatologach i na rzie zero efektu :/

Mnie sie wydaje, że jeśli ktoś ma to w genach to nic mu nie pomoże. A jeśli nawet to na krótką metę. Szkoda wydawać kasy na takie cuda. U faceta łysina nie jest taka straszna. Mój mąż też łysieje i w ogóle mi to nie przeszkadza. Włosy obcina na krótko (5mm) maszynką i po sprawie. Nie musi ich układać , a latem nie jest mu gorąco :D Śmieszą mnie natomiast faceci, którzy za wszelką cenę chcą tą łysinę ukryć , zapuszczając tzw. maskownice i przylizując je do czoła.

lea88 

Wysłany: 2008-09-23, 11:42   

Mi sie wydaje, ze oprocz chorobowego lysienia, ogolnie na to leku nie ma. Ewentualnie mozna to jakos przyhamowac na jakis czas, ale tez w cuda nie wierze. Na pewno od smarowania czola specyfikiem za 100 zl wlosy nie odrosna. Niestety trzeba sie z tym pogodzic :( . Jedni lysieja inni siwieja w bardzo mlodym wieku.

Cleo80 napisał/a:
Śmieszą mnie natomiast faceci, którzy za wszelką cenę chcą tą łysinę ukryć , zapuszczając tzw. maskownice i przylizując je do czoła

Dokladnie- najlepszym przykladem byl wg mnie Radek Majdan :P

Paulette 

Wysłany: 2008-09-23, 11:54   

moj brat ciot zaczal lysiec w wieu 18 lat, u nas to rodinne, od tamtej pory awse goli cala glowe na lyso - tez jakis sposob co nie ;p

Reichea 

Wysłany: 2008-09-23, 12:11   

Cleo80 napisał/a:
Śmieszą mnie natomiast faceci, którzy za wszelką cenę chcą tą łysinę ukryć , zapuszczając tzw. maskownice i przylizując je do czoła.

ja na to mówię "pożyczka" :D
No Majdan to najlepszy przykład, ściął by te włosy na krótko i by nie był aż tak żałosny.. Chociaż widziałam go w TV ostatnio i te jego włosy lepiej wyglądały - może przeszczep sobie zrobił?

Magda87 

Wysłany: 2008-09-23, 12:16   

no zrobil sobie, duzo lepiej tak wyglada :)

bejbe 

Wysłany: 2008-09-23, 12:40   

lea88 napisał/a:
Na pewno od smarowania czola specyfikiem za 100 zl wlosy nie odrosna.

Na pewno mogą odrosnąć,widzę po mojej mamie,która miała na środku głowy łysinę gdzieś o średnicy 2 cm i po kilku miesiącach wcierania specyfików od dermatologa to miejsce zaczęło porastać włosami.
Łysa głowa może być sexy,ale łysiejąca na pewno nie,jak dla mnie.

lea88 

Wysłany: 2008-09-23, 12:57   

Ale u kobiety lysienie to podobno zupelnie inna sprawa i najczesciej ma podloze infekcyjne albo nerwowe (lysienie plackowate np). Dlatego wlosy czesto odrastaja.

Reichea napisał/a:
Chociaż widziałam go w TV ostatnio i te jego włosy lepiej wyglądały - może przeszczep sobie zrobił?

Mi sie wydawalo ze to tupecik :D Ale moze faktycznie przeszczep bo jakis inny kolor tych wlosow mial.

MałaMi 

Wysłany: 2008-09-23, 16:15   

Reichea napisał/a:
Chociaż widziałam go w TV ostatnio i te jego włosy lepiej wyglądały - może przeszczep sobie zrobił?

Jeśli widzialas go w Miescie Kobiet na tvn style jak ja to osobiscie jakoś ta czupryna mu się ,,zagęścila' i w dodatku farbnąl sie na brązik :D

Cleo80 

Wysłany: 2008-09-23, 16:47   

MałaMi napisał/a:
Jeśli widzialas go w Miescie Kobiet na tvn style jak ja to osobiscie jakoś ta czupryna mu się ,,zagęścila' i w dodatku farbnąl sie na brązik :D

Jakoś nie podoba mi sie jak facet farbuje włosy, a już w ogóle jak ewidentnie widać , że chce ukryc siwiznę.

Magda87 

Wysłany: 2008-09-23, 16:51   

dwa pierwsze lepsze zdjecia Radzia. pierwsze jest starsze. o wiele lepiej wyglada z gestymi wlosami :)

Cleo80 

Wysłany: 2008-09-23, 16:58   

A tu z maskownicą ;)

Magda87 

Wysłany: 2008-09-23, 17:15   

no cóż, zyjemy w takich czasach ze faceci coraz bardziej chca wygladac dobrze :D
na poczatku ta 'maskownica' dobrze, pozniej jak zaczal jeszcze bardziej lysiec wygladalo to strasznie.'

Cleo80 

Wysłany: 2008-09-23, 17:20   

A ja nie rozumiem , dlaczego on na siłę chce mieć te włosy długie. Ściął by je i na pewno wyglądał by o wiele lepiej.

Magda87 

Wysłany: 2008-09-23, 17:27   

kazdy lubi co innego. gdyby mi zaczely wypadac wlsoy tez pewnie bym sie lapala wszystkich mozliwych sposobow :D

gabuś 

Wysłany: 2008-09-23, 17:53   

Jejku dla mnie odrażająco wygląda jak facet próbuje zaczesywać włosy na łysinę! a fuj po prostu!!! nie mogę takiego widoku ścierpieć!! a jeśli mężczyzna łysieje to fakt najlepszym sposobem jest obcięcie na jeżyka albo na łyso a nie zapuszczanie włosa!

Odpowiedz do tematu