Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zawijane paznokcie :(
Autor Wiadomość
Atkax 

Wysłany: 2005-07-12, 11:53   Zawijane paznokcie :(

Dziewczyny, macie jakiś sposób na to by paznokcie się nie "zawijały" Bo już mi ąłdnie urosły i zaczynają się cholery powoli zawijać.. a to nie wygląda ładnie... :(

iwiopole 

Wysłany: 2005-07-12, 12:31   

moim skromnym zdaniem na to nie ma innej rady jak utwardzenie ich zelem,akrylem,jedwabiem.mi sie zawijaja pod spod rowniez i niestety nie dawalam sobie z tym rady,ale sobie je utwardzilam zelem i mialam klopot z glowy,

KAMi_ns 

Wysłany: 2005-07-12, 13:57   

Atkax, musisz nawilzyc paznokcie :!:
npo moczenie w oliwie nawilaza :)
ja uzywam jeszcze odzywke z A. z pytlem diamentowym :!:
ona tez nawilza :)

Ami 

Wysłany: 2005-07-30, 12:00   

Mi nic na zawijanie nie pomogło. Nawet codzienne moczenie w oliwie z oliwek. Pogodziłam się z tym, że już tak musi być. Na usztywnianie ich żelem czy akrylem szkoda mi pieniędzy.

luiza10 

Wysłany: 2005-09-21, 18:45   

są to zbyt suche paznokcie A ręce też masz suche? :shock:

AxNxKxA 

Wysłany: 2005-09-21, 21:32   

Tobie sie zawijaja a mi rosna do gory a nie prosto lub chocby do dołu :( nie wiem czemu ale tak mam :( buuu.. Wiecie moze od czego to zalezy ?

blue_eyed_kitty 

Wysłany: 2005-09-23, 09:18   

Mojej mamie tez sie zawijaja jak sa dluzsze,wiec teraz je na krotko opilowuje.Inne metody nie dzialaly:(
A moje skolei sie tak smiesznie rozszerzaja, jak male wachlarzyki.Na szczescie jak pomaluje emalia wyrównujacą z A. to sie ładnie zwijaja i wygladaja jak normalne.
Taka mala czesc naszego ciala a tyle problemow:):):)

dorcia20 

Wysłany: 2005-10-21, 13:01   

dziewczynki jest sposób na te "zawijane paznokcie" ja też kiedyś miałam z tym problemy i robiłam sobie przeróżne domowe kuracje ale najskóteczniejszy okazał się poprostu olejek do skórek :D teraz mam już od prawie roku tipsiórki no ale o nie też trzeba dbać i to bardzo :) więc codziennie, nawet kilka razy dziennie wcieram ten olejek :) taki olejek zapobiega zwijaniu się paznokci, jeśli robi się tzw. mini masaż tuż przy macieży to pobudza to paznokieć do szybszego wzrostu (mi to w sumie niepotrzebne te szybke rośnięcie no bo te tipsy nosze ale dzięki temu że szybciej rosną mogę sobie częściej odnowe robić i kombinować z wzorkami :D :D:D tym bardziej że sama robie pazurki) moge wam szczerze polecić ten olejek :) INGLOT "OLEJEK DO PIELĘGNACJI SKÓREK" zawiera: olej jojoba, olej z pestek moreli i witaminkę E :D jest naprawdę skuteczny!!!!!!!!!!

jola 

Wysłany: 2005-10-28, 09:17   

ja też miałam ten problem. Paznokcie zawijały mi się pod spód. Ale znalazłam na to sposób. Opiłowałam je w kwadrat i zawsze przy piłowaniu opiłowuję jeszcze paznokcie z boku, równolegle do ich lini wzrostu. U mnie pomogło. Spróbujcie, może u Was tez podziała :grin:

Paznokietka :) 

Wysłany: 2006-08-26, 12:20   

ja kupiłam w drogeri Olejek do skórek i paznokci KillyS . kosztowal 12 złotych. wzmacnia pazurki. conajmniej raz dziennie trzeba posmarowac nim paznokcie od spodu i na brzegach (tam szczegulnie). panzokcie sa wteyd nawilzone i nie wywijaja sie tak .

Odpowiedz do tematu