Istnieje wiele metod ozdabiania paznokci. Jedną z nich i coraz bardziej popularną jest zdobienie trójwymiarowe.Technika akrylowa pozwala tworzyć bardzo misterne, mniej lub bardziej ekstrawaganckie wzorki - małe dzieła sztuki.
Częśc z nich - bardziej przylegająca do płytki nadaje się do noszenia codziennie, jednak na karnawał lub specjalną okazję moszna poszaleć i "zafundować" sobie wzory bardziej wystające.
Można również kupić gotowe kwiatuszki, serduszka i samemu zamontować na paznokciu.
Wiadomo - może się podobać lub nie, ale czasami warto zaszaleć.
Bardzo ładne, ale czy nie będzie przeszkadzać? Bardzo podobają mi się te naklejki 3D, widziałam juz bardzo dużo ładnych wzorków. Czy je należy przykleić na lakier, a potem pokryć utwardzaczem? Czy jest jakaś inna metoda?
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Częśc z tych naklejek jest samoprzylepna, jednak radzę nakładac je na mokry lakier i potem jeszcze pokryć utwardzaczem. Niektórzy przyklejają je na klej do tipsów dla większego bezpieczeństwa. Każdy ma inny sposób.
Takie małe dziełka sztuki Ale te na pierwszym zdjęciu wg mnie nadają się bardziej na ozdobną cukierniczkę niz na pzanockie. Mnie ciarki przeszły jak sobie wyobraziłam jak np. zaciągam rajstopy, jak zahaczam o włosy itd NIe dla mnie Ale naklejki jak najbardziej
[ Dodano: 2005-02-07, 16:25 ]
O dziękuję Iwonko!
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Wiele kobiet (ale i mężczyzn) robiąc bardziej ekstrawaganckie wzory chcą pochwalić się swoją umiejętnością modelowania w akrylu. Dla swoich klientek mają zarezerwowane mniej rzucające się w oczy wzorki - ledwo odstające od płytki, które nie powodują zaciągania rajstop czy wyrywania włosów podczas poprawiania fryzury.
To ostatnie zdjęcie - bardzo fajne! Ja bym miała wrażenie, ze mi te kwiatki zaraz odlecą, jak to jest przy moich pseudozdobieniach (zaraz wszystko odpada, chyba bede musiała to na cyjanopamie przyklejać albo na ośmiorniczce )
Nie no zdolnosci moze i ktos ma....ale tu chyba o to chodzi zeby płytka wygladała jak najbardziej naturalnie a niektore tipsy sa okropne mi tez sie te wzorki nie widza sa sztuczne ale tak jak mowila Iws ze ktos kto wykonuje te tipsy raczej pokazuje swoje umiejetnosci i malo kto pozwala sobie na taka ekstarwagancje.
Ja już kiedyś widziałam na jakiejś stronie tego typu zdobienie paznokci i szczerze mówiąc raczej mi się to nie podoba Za bardzo moim zdaniem ekstrawaganckie
A te różowe z tymi kwiatkami na końcówkach, to już wogóle jakieś "potworkowate" jak dla mnie
Mi się średnio podobają, ale może dlatego, że są mało praktyczne, a ja jestem bardzo praktyczną osobą Ale w sumie to fajnie popatrzeć sobie, takie małe dziełka sztuki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum