Wysłany: 2005-08-19, 18:55 Jak radzicie sobie z druga reka?
Chodzi mi o to w jaki sposob zdobicie paznokcie w tej rece, ktora na codzien piszecie. No bo wiadomo jesli ktos jest prawo reczny, to latwo mu ozdobic lewa... A z prawa jest juz gorzej. Mi strasznie sie trzesa rece i wzorki w prawej zawsze wychodza troche bardziej koslawe Czy macie jakies metody na opanowanie tego????
Sweet_Nuka
Wysłany: 2005-08-19, 20:14
ja biore pedzelek lub to czym zdobie bardzo blisko przodu (wiesz, tak chocby pioro zaraz przy stalówce) a dłoń przy nadgarstku opieram o blat, wtedy jest stabilna a pole ruchu malowania duze
Dobra bede cwiczyc i probowac zaproponowanej metody mam nadzieje ze dojde do wprawy... Chociaz musze sie przyznac ze troche za szybko sie zniechecam (niestety) No dobra ale biore sie do roboty..........
Dokładnie, trzeba wyćwiczyć sobie rękę. Ja mam ten sam problem ale już nie podczas zdobień, tylko podczas... obcinania paznokci. Powód: robię to rzadko, bo ogólnie to je zapuszczam i tylko opiłowuję pilniczkiem jeśli chcę je skrócić. Obcinam tylko wtedy, gdy ze znajomymi idziemy pograć w siatkę albo gdy wiem że szykuje się jakaś ciężka praca fizyczna
Ja tez sobie nie radzę. Jeszcze jak maluję paski do francuskiego, to jakoś mi wyjdzie, ale za inne wzory nawet się nie zabieram. Ręka mi sie trzęsie za bardzo.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Cwicze reke ktorys dzien z kolei, ale ja bym juz chciala jakies efekty mojej pracy Jak na razie to najlepiej zdobie paznokcie przyklejajac plaskie cyrkonie Wszysko jest rowno i ladnie
Apropos rady Kami to jest ona sprawdzona:) Mi najlepiej sie paznokcie maluje na lekkiej fazie i nawet na trzezwo mi tak ładnie nie wychodza wzorki :D:D
Wiec dziewczyny robcie z siebie utalentowane alkoholiczki !!!!!!!!!!!!
U mnie czasem na prawej czasem wychodzą ładniejsze - bardziej sie do nich przykładam niż do malując prawą ręką.
Co do "zakrapianych" wzorków - to może coś w tym jest - ruchy sa bardziej płynne
rogalowa20
Wysłany: 2005-09-16, 11:50 Re: Jak radzicie sobie z druga reka?
kasiula278 napisał/a:
Chodzi mi o to w jaki sposob zdobicie paznokcie w tej rece, ktora na codzien piszecie. No bo wiadomo jesli ktos jest prawo reczny, to latwo mu ozdobic lewa... A z prawa jest juz gorzej. Mi strasznie sie trzesa rece i wzorki w prawej zawsze wychodza troche bardziej koslawe Czy macie jakies metody na opanowanie tego????
ciezko jest to fakt raz mi wychodzi a raz nie ale ie robie sobie sam robic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum