mi sie te szminki i blyszcyki nie podobaja. jak dla mnie te szminki sa zbyt....blyszczace ja w ogole nie lubie blyszczykow bo zaraz wlosy mi sie lepia do ust bleeh i nie lubie miec czegos tak hm...lepiego i blyszczacego na ustac :d jedyne co, to troszke transparentnego blyszcyku...ale malutko
ja uwielbiam się malować, ale niestety jeszcze bardziej kocham spać, więc rano stawiam na minimalizm, bo mam ok 2-3 minuty na makijaż..
więc szybko smaruję twarz kremem, paćkam się korektorami z paletki Sephory, na to co prawda przeciwzmarszczkowy podkład Revlonu, ale nie dlatego, że mam zmarchy czy coś, bo jeszcze mi do nich daleko, ale to najjaśniejszy podkład jaki udało mi się wyczaić, więc nie mam już tak dużo ciemniejszej twarzy od reszty + tusz, który mi wpadnie w rękę, bo troche ich mam.. jak mam trochę więcej czasu (czyt. idę jakoś późno do szkoły), robię sobie kreskę czarnym cieniem i przyciemniam brwi cieniami sephory (strasznie polubiłam ostatnio ich produkty ), a jak mam bardzo dużo czasu (co się raczej nie zdarza ) to dorzucam jakieś brązowe lub beżowe cienie..
Ja zawsze rano tylko korektor, czasem trochę pudru na nos, brodę i czoło, później ciemna kredka na górną powiekę, tusz do rzęs i jakiś błyszczyk Za późno wstaje na dokładny make-up
czesc dziewczyny!!malowałam się w 1 gim podkladami roznego rodzaju np meybelline new york,rimmel:/...nie miałam moze idealnej cery ale na pewno nie miałam tradziku!!! a teraz szok!!!walcze z tradzikiem od pol roku;(obawaim sie ze moze to wlasnie te kosmetyki tak na mnie dzialaly;(bardzo zaluje ze sie nimi malowalam bo bardzo niszcza mloda skórę!!!uważajcie naprawde!!!acha dodam jeszcze ze ten tradzik jest dosc dziwny ..takie plamki ktore nie chce zejsc;(gdzie niegdzie ropne....wagry...masakra!!!!;(
obawaim sie ze moze to wlasnie te kosmetyki tak na mnie dzialaly
Tego rodzaju kosmetyki z pewnością nie wpływają dobrze na tak młodą cerę, ale chyba nie winiłabym ich za pojawienie się trądziku. Może to po prostu przyszło u Ciebie z wiekiem - dojrzewanie itp.
do szkoły, puder rozświetlający, jakiś cień, lekkie kreski, które optycznie pogrubiają moje rzęsy, i obowiązkowo tusz do rzęs (podstawa całego makijażu!)
pewnie macie racje ale gdzies slyszalam wlasnie o tradziku kosmetycznym
Trądzik kosmetyczny - acne cosmetica - jest to trudny do rozpoznania trądzik z powodu mało specyficznych objawów. Manifestuje się objawami grudkowo-krostkowymi oraz drobnymi cystami wypełnionymi płynem surowiczym, rzadziej treścią ropną. Zaskórniki nie są kluczowym i charakterystycznym objawem tej formy trądziku, jak się powszechnie sądzi. Trądzik kosmetyczny często obrazuje się jako dermatoza okołoustna lub trądzik polekowy.Przyczyną jego powtawania są kosmetyki kolorowe, balsamy, mleczka, toniki i kremy o niewłaściwym składzie chemicznym.
ja jednak mysle ze u Ciebie to po prostu dojrzewanie:)
a ja do szkoly to roznie..jako ze czesto wstaje o 5 rano zeby dojechac na 8 to za bardzo mi sie bawic nie chce no i konczy sie to tak....podklad,puder,jasny cien jakis cielisty,kredka delikatnie i tusz,no i balsam do ust
cheerli na błyszczącą cere dobry jest ten nowy podkład z Vichy i antybakteryjny puder Manhattan . Malowałam nimi ostatnio koleżanke(cera tłusta+niedoskonałości) zmatowił , pokrył niedoskonałości , zero maski i trzymało się całą impreze;p
Moja wypowiedź ze stycznia jest już trochę nieaktualna ;p teraz to mus na nos tylko, żeby te okropne wągry ukryć ;/ odrobinka pudru, żeby się nie świecił, bo niestety ten mus nie matuje. no i carmex, albo coś do ust, co mi w ręce wpadnie
Ja do szkoły używam podkładu rozświetlającego, tuszu MNY intense XXL i jasno różowego błyszczyku MNY Glam Shine diamonds ... czasem odrobinka różu na kości policzkowe
_________________ P <33:*:*..SZCZĘŚCIEM ODDYCHAM !
teraz to tylko kredka i na szybko puder. codzienne zaliczenia i problemy... nienawidzę tego! w każdym razie sił, czasu, chęci na normalny makijaż brak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum