Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: adriana7
2006-03-18, 18:52
Makijaż szkolny
Autor Wiadomość
sniezka 

Wysłany: 2006-12-12, 10:50   

yska207 napisał/a:
Szminka Maybelline Water Shine
mi sie te szminki i blyszcyki nie podobaja. jak dla mnie te szminki sa zbyt....blyszczace :? ja w ogole nie lubie blyszczykow bo zaraz wlosy mi sie lepia do ust :? :? bleeh :? i nie lubie miec czegos tak hm...lepiego i blyszczacego na ustac :d jedyne co, to troszke transparentnego blyszcyku...ale malutko :D

marinka 

Wysłany: 2006-12-13, 16:57   

to nie jest szminka w płynie, dlatego się nie lepi.

teasty 

Wysłany: 2006-12-13, 19:07   

teraz na zime uzywam:
- true match podklad
-na policzki i czolo creme puff
- szminka hydra extreme desert bloom lub carmex

cmoksia 

Wysłany: 2006-12-13, 20:02   

EDIT: pomyłka :oops: miałam co innego tutaj napisać ;)

ja uwielbiam się malować, ale niestety jeszcze bardziej kocham spać, więc rano stawiam na minimalizm, bo mam ok 2-3 minuty na makijaż..
więc szybko smaruję twarz kremem, paćkam się korektorami z paletki Sephory, na to co prawda przeciwzmarszczkowy podkład Revlonu, ale nie dlatego, że mam zmarchy czy coś, bo jeszcze mi do nich daleko, ale to najjaśniejszy podkład jaki udało mi się wyczaić, więc nie mam już tak dużo ciemniejszej twarzy od reszty :) + tusz, który mi wpadnie w rękę, bo troche ich mam.. jak mam trochę więcej czasu (czyt. idę jakoś późno do szkoły), robię sobie kreskę czarnym cieniem i przyciemniam brwi cieniami sephory (strasznie polubiłam ostatnio ich produkty :) ), a jak mam bardzo dużo czasu (co się raczej nie zdarza :P ) to dorzucam jakieś brązowe lub beżowe cienie..

no_promises 

Wysłany: 2007-01-05, 00:25   

heh, a ja powrocilam do Dream Matte Mouse MNY ;D

Colleen 

Wysłany: 2007-01-16, 18:14   

Ja zawsze rano tylko korektor, czasem trochę pudru na nos, brodę i czoło, później ciemna kredka na górną powiekę, tusz do rzęs i jakiś błyszczyk :) Za późno wstaje na dokładny make-up :grin:

Mey 

Wysłany: 2007-01-27, 10:05   

czesc dziewczyny!!malowałam się w 1 gim podkladami roznego rodzaju np meybelline new york,rimmel:/...nie miałam moze idealnej cery ale na pewno nie miałam tradziku!!! a teraz szok!!!walcze z tradzikiem od pol roku;(obawaim sie ze moze to wlasnie te kosmetyki tak na mnie dzialaly;(bardzo zaluje ze sie nimi malowalam bo bardzo niszcza mloda skórę!!!uważajcie naprawde!!!acha dodam jeszcze ze ten tradzik jest dosc dziwny ..takie plamki ktore nie chce zejsc;(gdzie niegdzie ropne....wagry...masakra!!!!;(

aniusia 

Wysłany: 2007-01-27, 10:23   

Ja ze względu na problemy skórne, rano MUSZE podkład dać, pózniej dla utrwalenia puder. Trochę czarnego tuszu i w szkole od czasu do czasu błyszczyk.

ETNA 

Wysłany: 2007-01-27, 11:13   

Mey napisał/a:
obawaim sie ze moze to wlasnie te kosmetyki tak na mnie dzialaly

Tego rodzaju kosmetyki z pewnością nie wpływają dobrze na tak młodą cerę, ale chyba nie winiłabym ich za pojawienie się trądziku. Może to po prostu przyszło u Ciebie z wiekiem - dojrzewanie itp.

Reichea 

Wysłany: 2007-01-28, 00:25   

Tez mi się tak wydaje... Mey, po prostu dopiero teraz Cię to dopadło....

Mey 

Wysłany: 2007-01-28, 15:10   

pewnie macie racje ale gdzies slyszalam wlasnie o tradziku kosmetycznym :shock:

ooolusia88 

Wysłany: 2007-01-28, 16:15   

Ja zawsze do szkółki nakładam sobie na twarz Nivea Visage-tonujący krem nawilżający,cień jakiś na oczy,rzęsy maluję tuszem i obowiązkowo błyszczyk :)

Kara 

Wysłany: 2007-01-28, 16:25   

do szkoły, puder rozświetlający, jakiś cień, lekkie kreski, które optycznie pogrubiają moje rzęsy, i obowiązkowo tusz do rzęs (podstawa całego makijażu!)

outsiderka 

Wysłany: 2007-01-28, 18:01   

Ja się w ogóle do szkoły nie 'makijażuję' :P Tylko DMM na nos. A na usta ofkors Carmex, ze wzgl. czysto leczniczych :)

Candy Killer 

Wysłany: 2007-01-29, 11:07   

Mey napisał/a:
pewnie macie racje ale gdzies slyszalam wlasnie o tradziku kosmetycznym :shock:

Trądzik kosmetyczny - acne cosmetica - jest to trudny do rozpoznania trądzik z powodu mało specyficznych objawów. Manifestuje się objawami grudkowo-krostkowymi oraz drobnymi cystami wypełnionymi płynem surowiczym, rzadziej treścią ropną. Zaskórniki nie są kluczowym i charakterystycznym objawem tej formy trądziku, jak się powszechnie sądzi. Trądzik kosmetyczny często obrazuje się jako dermatoza okołoustna lub trądzik polekowy.Przyczyną jego powtawania są kosmetyki kolorowe, balsamy, mleczka, toniki i kremy o niewłaściwym składzie chemicznym.

ja jednak mysle ze u Ciebie to po prostu dojrzewanie:)

a ja do szkoly to roznie..jako ze czesto wstaje o 5 rano zeby dojechac na 8 to za bardzo mi sie bawic nie chce no i konczy sie to tak....podklad,puder,jasny cien jakis cielisty,kredka delikatnie i tusz,no i balsam do ust :)

no_promises 

Wysłany: 2007-04-05, 20:30   

A ja musze sie przerzucic znowu z Manhattanu na cos innego ; p Juz mnie nie matuje i strasznie sie blyszcze ; /

Moze zaczne DMM uzywac, bo stoi na polce i korzenie powoli zapuszcza ; D
Podkladów mam w sumie 6 , ale zadnego nie uzywam ; /

yska207 

Wysłany: 2007-04-05, 21:26   

cheerli na błyszczącą cere dobry jest ten nowy podkład z Vichy i antybakteryjny puder Manhattan . Malowałam nimi ostatnio koleżanke(cera tłusta+niedoskonałości) zmatowił , pokrył niedoskonałości , zero maski i trzymało się całą impreze;p

Ja do szkoły aktualnie :

Podkład EveryFresh Maybelline
Brzoskwiniowy róż Expertwater Maybelline
Tusz Great Lash Maybelline
Pomatka ochronna Yves Rocher

outsiderka 

Wysłany: 2007-04-05, 21:49   

Moja wypowiedź ze stycznia jest już trochę nieaktualna ;p teraz to mus na nos tylko, żeby te okropne wągry ukryć ;/ odrobinka pudru, żeby się nie świecił, bo niestety ten mus nie matuje. no i carmex, albo coś do ust, co mi w ręce wpadnie ;)

Sweet-Girl 

Wysłany: 2007-04-05, 22:06   

Ja do szkoły używam podkładu rozświetlającego, tuszu MNY intense XXL i jasno różowego błyszczyku MNY Glam Shine diamonds ... czasem odrobinka różu na kości policzkowe :)

marinka 

Wysłany: 2007-05-21, 18:01   

teraz to tylko kredka i na szybko puder. codzienne zaliczenia i problemy... nienawidzę tego! w każdym razie sił, czasu, chęci na normalny makijaż brak.

Odpowiedz do tematu