Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypadające włosy
Autor Wiadomość
k81_81 

Wysłany: 2006-11-11, 20:58   

Edyta_000 napisał/a:
Po co wydawac tyle kasy na jakies kosmetyki najlepszy jak dla mnie jest 'wyciag ze skrzypu polnego z witaminami' cena ok 20zl,

Tak! tylko ,ze mi skrzyp niestety nie pomaga ,a wlosy mi dalej wypadaja.A co jest najciekawsze ,ze jak sie robi zimno to moje wlosy sa slabsze i wiecej ich wypada...

Agnes 

Wysłany: 2006-11-12, 12:13   

Mnie genialny dermatolog genialnie pocieszył oglądając moją głowę i stwierdzając, że choć wypadają mi włosy to się nie przerzedzają, bo wyłażą bez cebulek. Więc łał - bycie łysą mi nie grozi :? cóż za radosna nowina....
Przepisał mi za to Zincas (ok 6 zł. a Aptece), 50 tableteczek, łykam od tygodnia więc na razie różnicy nie ma... Mam za to jeszcze wielką ochote przetestować picie ziół krzemionkowych, ponoć mają bardzo dobre działanie nie tylko na wypadające włosy, kruche paznokcie ale także na trądzik i problemy skórne.

Ishtar napisał/a:
Wydaje mi sie,że problem należy leczyć od wewnatrz.

Oczywiście. Takie problemy podchodzą pod problemy zdrowotne, nic nie bierze się bez przyczyny. Wiara w wyleczenie kosmetykami jest absolutnie błędna moim zdaniem. Kosmetyki upiększają, ale tylko lekarstwa leczą. Trzeba podreperować organizm od wewnątrz.

Ishtar 

Wysłany: 2006-11-12, 18:41   

Nonkaa napisał/a:
nieźle :P masz jakies fotki z tego okresu? :P

oczywiście,że mam,ale na telefonie.Jak tylko uda mi się zrzucić je na kompa,to wam prześle
Agnes napisał/a:
Mnie genialny dermatolog genialnie pocieszył oglądając moją głowę i stwierdzając, że choć wypadają mi włosy to się nie przerzedzają, bo wyłażą bez cebulek.

wiesz wydaje mi sie,ze mozna to też samemu obserwować,jak one wypadają,czy cebulkami,czy sie kruszą.
A co tej farby,to nie była taka zła,bo zawartość miała tylko 3%,fryzjerka zastanawiała sie jak ona moze chwycić na wlosach,ale w Stanach potrafia wszystko zrobić. Najgorszy chyba był ten rozjaśniacz.
Ale w sumie mam radosną nowinę-bacznie obserwujac moje włoski, zauważyłam,ze coraz mniej ich wypada-powoli,powoli,a będzie dobrze.Tylko ten mój odrost śmiesznie wygląda (4cm ciemnego blondu,a reszta to farbowana czerń)

Samira 

Wysłany: 2006-11-13, 14:31   

Ja zaczęłam stosować odżywkę z atw z ziołem azteków przeciwko wypadaniu. Ale póki co krótko stosowałam a teraz miałam przerwę, ale przez czas stosowania mniej mi wychodziły.

Edyta_000 

Wysłany: 2006-11-13, 15:48   

k81_81 to moze powinnas isc do lekarza? powinien przepisac Ci jakies witaminki, wiele osob teraz na zime robi sie slabszych;/ a na chlodniejsze dni zakladaj czapke bo od zimna wlosy tez beda wypadac

izaa 

Wysłany: 2006-11-15, 20:00   

mi tez kiedys wypadaly wlosy szcegolnie jak mialam je blad, troche sie wzmocnily jak zaczelam brac tabletki SILICA dobre sa a moja mama miala podobny problem i byla u lekarza - i jej cos tam przepisal ale na recepte i jej pomoglo :)

k81_81 

Wysłany: 2006-11-15, 20:13   

Edyta_000 napisał/a:
k81_81 to moze powinnas isc do lekarza? powinien przepisac Ci jakies witaminki, wiele osob teraz na zime robi sie slabszych;/ a na chlodniejsze dni zakladaj czapke bo od zimna wlosy tez beda wypadac

Nad lekarzem nie myslalam :) ,ale moze kiedys pojde.A w zime zawsze chodze w czapce ,jedni mowia ze jak sie w niej chodzi ,to nie zdrowo dla wlosow bo sa slabsze i szybciej sie przetluszczaja.A drudzy ,ze bez czapki tez nie dobrze ,bo glowa sie przeziebi... :?

Agnes 

Wysłany: 2006-11-19, 13:15   

Ja nie chce krakać za wcześnie, ale chyba mi ten Zincas pomaga ;) 2 tygodnie to łykam wiec nie oczekuje jeszcze cudu, ale nie zbieram ostatnio pełnych garści ze szczotki

kruszyna 

Wysłany: 2007-01-06, 11:31   

hej dziewczynki :-)

Moja historia z włosami jest bardzo bardzo długa........dawno dawno temu ( ok 3 lata) zaczęłam zauważać że moje włosy wypadają w większej ilości niż powinny. Tak więc swoją kuracje zaczęłam od picia skrzypu i pokrzywy i jednocześnie brałam skrzypowite. Nie pomogło :( . przez rok używałąm szamponu vichy dercos ( czerwonego) i jadłam tabletki SILICA. Nie pomogło :( . Kupiłam ampułki vichy wcierałąm, masowałam, wklepywałam nadal jadłam Silce. Nie pomogło :( Podkreślam że nie stosuje żeli , pianek i innych specyfikó, utrawlających fryzurke oraz nie używam suszarki. Moja droga z walka o wypadanie włosaów skonczyłą sie wizytą u dermatologa Pani doktor pogrzebała w mojej czuprynie i wypuisala cos na swistu ktory zwie sie recepta byla na niej m.in. odżywka WAX , Alpicort E, oraz preperat który wyrabiano mi w aptece, oraz tabletki i szampon Radical. Robiłam badania na tarczyce i nic. Robiłąm TSH, prolaktyne, testosteron, progesteron stwierdzono u mnie zespół policystycznych jajników. Ale nie biore zadnych leków więc włosy nie wypadają z tego powodu :( Tak więc dziewczyny po 3 letniej kuracji w/w specyfikami, stwierdzam wielkim bólem.....................nadal wypadają włosy, sa juz wrecz przerzedzone :( nie widze ratunku nie wiem co robic czy ktos ma dla mnie jakas rade? bo mimo wszytsko nie trace wiary i nie opuzcza mnie optyzmizm na lepsze jutro :)

pozdrawiam serdecznie

sheila 

Wysłany: 2007-01-06, 12:10   

kruszynko ciężka sprawa...może spróbuj tabletek tych co Agnes ?albo spróbuj odwiedzić innego dermatologa?

Sweet_Nuka

Wysłany: 2007-01-08, 12:36   

kiedys sprobowalam szamponu z Vichy przeciw wypadaniu wlosow i nawet dobrze sie spisywal, ale jak sie skonczyl, to nie uwywalam go juz (jedna butelka cos 70zł) i po miesiacu znow zaczely sie sypac. Jesli cie stac, to polecam, bo warto, a jesli nie, to szukaj nadal tanszego rozwiazania

Aga_B 

Wysłany: 2007-01-10, 21:33   

kruszyna, Miałam identyczną historię z włosami jak Ty. Też mam PCO (zdiagnozowane rok temu)i biorę Dianę, bo przede wszystkim policystyczne jajniki leczy sie Dianą - przepisał mi je lekarz z kliniki na Ligocie ginekolog-endokrynolog. Uważam, że powinnaś iść do lekarza, bo od pco również mogą wypadac włosy. Niestety mam też niedoczynność.... :(
Od jakiegoś czasu włosy wypadają mniej :)

zulugula 

Wysłany: 2007-01-11, 17:54   

mi zaczeły wypadać włosy od jakichś dwóch tygodni, szczególnie, jak je myłam- wtedy wystarczyło ich dotknąć i już kilka sztuk zostawało na dłoni, koszmar po prostu. Nie wiem jakie są tego przyczyny, ale podejrzewam ze to może z nerwów (przypływ ambicji :lol: ). Przedwczoraj kupiłam tabletki ze skrzypem, jakieś najtańsze jakie były w aptece, ale musze powiedzieć, ze są naprawde dobre jak dla mnie- coraz mniej włosów mi wypada, a pozatym to zrobiły sie jakieś gładkie i lśniące.

Ehh ale i tak po tym wypadaniu włosy mi sie przerzedziły troche i szkoda mi ich bardzo, bo marzę o puszystych i długich...

ETNA 

Wysłany: 2007-01-12, 09:15   

zulugula napisał/a:
Przedwczoraj kupiłam tabletki ze skrzypem, jakieś najtańsze jakie były w aptece, ale musze powiedzieć, ze są naprawde dobre jak dla mnie- coraz mniej włosów mi wypada

A jak konkretnie nazywają się te tabletki?

zulugula 

Wysłany: 2007-01-12, 23:15   

"Wyciąg ze skrzypu polnego" firmy Aflofarm. Te tabletki są w formie kapsułek wypełnionych suszem. Moja koleżanka też je stosowała, z dobrymi rezultatami.

bejbe 

Wysłany: 2008-07-25, 12:09   

marinka, oczywiście wspomaganie od wewnątrz jest najważniejsze,czyli witaminki do tego tablety ze skrzypem jakieś :) A w skórę głowy możesz wcierać jakieś ampułki wzmacniające,mnóstwo teraz tego w sklepach.

anecia 

Wysłany: 2008-07-30, 14:53   Re: Wypadanie włosów.

marinka napisał/a:
Masakrycznie wypadają mi włosy po nieszczęsnej przygodzie z palette sprzed miesiąca.

To jest mit że włosy wypadają od farbowania ;) . Chyba że jest skóra podrażniona .

Mnie teraz wychodzą garściami i jutro wybieram się do dermatologa, zobaczymy co powie , sporo się naczytałam w internecie i u Adasia parę rad otrzymałam. Adaś mówi : Wax, skrzypowita. Jeszcze poczytałam o Loxonie. No zobaczymy co powie ;) .

outsiderka 

Wysłany: 2008-07-30, 23:46   

Anecia, to może być też sprawa hormonów.

no_promises 

Wysłany: 2008-07-30, 23:50   

No ja mam to samo co Anecia, garsciami wypadaja, po kazdej kapieli zatykalam prysznic wiec rodzice zamntowali siatke przy wylocie wody zeby nie wpadaly wlosy. Mam ich sporo, b krecone ale fakt faktem ze trace garsc dziennie.

outsiderka 

Wysłany: 2008-07-30, 23:57   

no_promises, jeszcze u Ciebie to pół biedy, bo przy Twoim kolorze tracisz ok. 100 włosów dziennie. Ale faktycznie lepiej coś z tym zrobić.

Odpowiedz do tematu