Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
khol/kohl/kajal ?
Autor Wiadomość
ewka71 

Wysłany: 2006-11-03, 20:31   khol/kohl/kajal ?

czy ktoras z was tego uzywala, czy rzeczywiscie szkodzi oczom, i ktory lepszy - w proszku czy ten plynny? :P

teasty 

Wysłany: 2006-11-03, 21:16   

ewka71, a o co chodzi z tym tematem ??

ewka71 

Wysłany: 2006-11-03, 21:22   

a o co ma chodzic? makijaz->czym sie malujemy. pytam kto tego uzywa (khol, inne nazwy kajal i kohl)

teasty 

Wysłany: 2006-11-03, 21:26   

po prostu nie wiem co oznaczaja nazwy khol/kohl/kajal

[ Dodano: 2006-11-03, 21:27 ]
aaaa dopiero jak w wyszukiwarce wpisalam kajal wyskoczylo mi odpowiednie znaczenie tego pojecia

Nonkaa 

Wysłany: 2006-11-03, 21:29   

nie wiem ja nie miałam przyjemnosci tego uzywc i nie mam zamiaru kupic... po pierwsze nie widze nic nadzwyczajnego w pomalowanym kajalem oku a po drugie podobno rzeczywiscie szkodzi oczom, ale niee znam sie na tym...

Paulette 

Wysłany: 2006-11-03, 21:34   

Khol.. to chyba coś innego niż kajal - bo kajal to zwykła czarna kredka - po prostu tak się na nią mówi... a khol to używają te hinduski czy jakoś tam do makijażu...

ewka71 

Wysłany: 2006-11-03, 21:42   

slyszalam ze to to samo. w kazdym razie chodzi mi o to czego uzywaja "hinduski czy jakos tam" :)

Paulette 

Wysłany: 2006-11-03, 21:45   

Z tego co pamiętam - to Adriana tego używa.

tenebra 

Wysłany: 2006-11-04, 13:08   

yhy i nawet cos pisala w tym temacie
http://www.kosmetyki.nacz...ach--vt1759.htm

ja sama chce sobie kupic khol i kupie sobie zarowno w proszku jak i w "płynie" zeby miec porównanie i wybrać który jest lepszy wg mnie :)

adriana7 

Wysłany: 2006-11-04, 18:48   

No tak ja używam :)
Nie mam płynnego, nie wiem czy takowy istanieje, mam za to w proszku i w paście. W proszku ma przepiękny głęboki czarny kolor. Jest nieco trudniejszy do malowania, bo się troszkę osypuje, a potem cięzko to zetrzeć. Ale trzyma sie w miare dobrze, jest cholernie wydajny. Ten w paście to taki sobie wg mnie. Zalety to takie, że sie nie osypuje, ale cięzko go wygrzebać na ten patyczek, trzeba tak go wbijać do środka. Efekt jest dużo mniejszy niz po proszkowym, słabszy.
Moim oczom nic się nie dzieje, pomimo tego, że ostatnio stały się jakieś wrażliwsze. Bardzo lubie się malować z uzyciem khola. Zdjęcie w galerii to włąsnie moje oczy + khol.

ewka71 

Wysłany: 2006-11-04, 18:53   

ups... "ten plynny" to chyba ta pasta :P a ile mniej wiecej kosztuje ten w proszku?

adriana7 

Wysłany: 2006-11-04, 19:00   

Nie wiem niestety, dostałam z Emiratów.

Marzenka 

Wysłany: 2006-11-04, 19:50   

A tego khola to nie produkuje sie w Polsce? Bo tak piszecie jakby to było nie wiadomo co. Pozatym jak malować oko kosmetykiem w proszku?

Nonkaa 

Wysłany: 2006-11-04, 19:56   

w mojej klasie sa dwie Hinduski i sie maluja tym kholem. ja nie widze w tym nic nadzwyczajnego takie cienkie kreski na wewnetrznej stronie oka..wole mój czarny cien CC :)

[ Dodano: 2006-11-04, 19:57 ]
Marzenka napisał/a:
A tego khola to nie produkuje sie w Polsce?
nie, produkuje sie go tylko w Azji.

adriana7 

Wysłany: 2006-11-04, 20:38   

Marzenka napisał/a:
A tego khola to nie produkuje sie w Polsce? Bo tak piszecie jakby to było nie wiadomo co. Pozatym jak malować oko kosmetykiem w proszku?

Może ktoś i produkuje, ale to o czym piszemy jakby było nie wiadomo co, jest oryginalne, a co za tym lepsze jakościowo, bo prawdziwe.
A malowac oko czymś w proszku jest bardzo łatwo. Wyciągasz patyczek z pojemniczka, przykłdasz do dolnej powieki, zamykasz oko, przesuwasz tym patyczkiem od jednego kącika do drugiego, otwierasz oko i gotowe. Cała filozofia :)
I nie wiem czy znowu robimy z tego nie wiadomo co, pytanie zostało zadane, to odpowiadamy, tak samo jak odpowiadamy na każdy inny temat np o błyszczyku, tuszu do rzęs czy wkładkach hignienicznych.

tenebra 

Wysłany: 2007-01-08, 16:27   

kupialm taki kohl

tyle ze mam pewnoe problemy...
taka "szybką" instrukcję obsługi to przeczytalam i wiem że sie zanuza patyczek w kohlu, dotyka dolnej powieki, zamyka oko i przeciaga. tyle że

- prawie nic mi sie tego proszku nie nabiera na patyczek, to co sie nabiera no nawet na 1mm by nie starczylo zeby umalowac
- jak już sobie maluję oko to jest ok, gorzej jak je otworzę... po prostu jakbym sobei sypnęła piaskiem w oczy, strasznie dużo mi tego trafia do oka tam pod dolną powieke od środka i zanim mi to wyleci to troche mija
- zamiast pięknie wybielonego oka mam czerwone bo mi żyłki bardziej wyskakują od tej czesci kohlu co mi wleciala do środka...

wiec jak to się je? czy moze ktos mi napisac dokladnie jak to robic badz co ja robie zle? a najlepiej jakies fotki albo filmik co juz by bylo chyba zbawieniem ;)

Colleen 

Wysłany: 2007-01-16, 18:20   

A ja kupiłam kredkę do oczu, na której napisane jest, że to jest khol, jak mam jej używać, żeby osiągnąć "prawidłowy" efekt?

tenebra 

Wysłany: 2007-01-16, 19:46   

myślę że jeżeli już to jest z dodatkiem khola ;) khol jest w postaci proszku ewentualnie pasty. a kredkę stosuj jak normalną kredkę ;)

dejanira 

Wysłany: 2007-01-16, 22:15   

Colleen napisał/a:
A ja kupiłam kredkę do oczu, na której napisane jest, że to jest khol, jak mam jej używać, żeby osiągnąć "prawidłowy" efekt?

Jakiej firmy ta kredka, jak sie nazywa i po ile? :P

adriana7 

Wysłany: 2007-01-17, 17:47   

tenebro co to za cudeńko?:) Ile kosztoiwało?
Dzisiaj jestem tak z doskoku, ale w takim razie w domu postaram sie porobic zdjęcia jak sie tym moim maluję. Hmmm a może filmik?:D Ale jutro Ci napisze więcej :)
P.S. Moze być filmik made by Ada? :D

Odpowiedz do tematu