Kladiu powinnaś pójść z tym do lekarza , mi tez jakiś czas temu bardzo wypadały , wprawdzie juz jest ok . Poprostu dałam odpocząć włosom i przestałam je farbować . Ale i tak mam zamiar pójść do lekarza i zrobic sobie poziom hormonów , bo to często hormony są za to odpowiedzialne pozdrawiam i nie martw się .
Miałam w zeszłym roku ten sam problem. Za sprawą stresów ogromych (a co za tym idzie, mało jadłam, mało spałam) włosy wychodziły mi garsciami. Cera była szara i zmeczona. Kiedy już stres nieco opadł, i wreszcie się wzięłam za siebie, jadłam witaminy, lepiej sie zaczęłam odżywiać. Po jakimś czasie zaczęłam używac Biosilka i wszystko powolutku zaczęło wracać do normy. U mnie przyczyną był straszny stres, musisz sie zastanowić dlaczego u Ciebie się tak dzieje (może, tak jak wspomniały Dziewczyny, złe odzywianie, może powodem zła pięlegnacja). A witaminek nie zaszkodzi brać!
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Ja byłam mała tez miałam problem z wypadającymi włosami i mama robiła nam takie maseczki na włosy z rzepy. Piekło i śmierdziało, ale działało! Naturalne odżywki są naprawde świetne! Dobra jest też nafta kosmetyczna i właśnie wspomniany przez Kosmusie olejek rycynowy.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Znalazłam kiedyś taki przepis w książce na miksturę odżywcza na włosy. Ja ja stosowałam, ale nie długo, gdyż mikstura ta ma w składzie ocet jabłkowy, a ja go bez przerwy czułam, co doprowadzało mnie do szału. Członkowie moeje rodziny, nie tak wyczuleni zapachowo, jak ja , stosuja ją i są zadowoleni.
2 płaskie łyżki suszonej pokrzywy(do kupienia w sklepach zielarskich) zalać filiżanką wrzącej wody i pozostawić pod przykryciem na 3 godziny. Przecedzić. Napar zmieszać z 0,25 l octu jabłkowego oraz 10 kroplami olejku cedrowego, przelać do butelki i przechowywać w ciemnym miejscu. Po kazdym myciu głowy 1-2 łyzki wcierać we włosyi skórę głowy.
Bardzo dobre jest też picie codzienne pokrzywy.
Znalazłam jeszcze, z tej samej mądrej ksiązki, przepis na płukanę, którą stosuje się 1 raz w tygodniu.
2-3 szyszki chmielu zalać filiżanką wrzącej wody i zaparzać pod przykryciem 15 minut. odcedzić. Do naparu dodać pół butelki jasnego piwa. Nałozyć na włosy i po kilku minutach zmyć ciepłą wodą. Pozostałe pół butelki piwa wetrzeć we włosy i nie spłukiwać.
mnie tez ostatnio bardzo wypadały włosy i bardzo mi pomogły takie tableteczki co sie nazywają H-Pantoten opakowanie kosztuje około 43 zł i jest w nim bodajrze 120 tabletek serdzecznie je wszystkim polecam
Ja kupiłam sobie preparaty z serii DERCOS TECHNIQUE marki VICHY , jest tam 12 ampułek . Poleciła mi je kumpela ponoć bardzo dobre , ale też strasznie drogie . Kosztowało mnie to 150 zł , dopiero zaczełam je stosować dam wam znać , czy to działa .Pozdrawiam
_________________ Życie bywa naprawde zaskakujące i piękne...............
Mi też znów zaczeły bardzo wypadac włoski Od razu pobiegłam i kupiłam szampon Eva Natura - Zioła Polskie z czarnej rzepy Mam nadzieje ze spełni swoje zadanie. Dam wam znać jak sie sprawuje.
Musze wypróbować te wszystkie wasze przepisy na maseczki do włosów skoro mówicie ze to działa. Zaczne od Twojej Kosmusiu bo duzo słyszałam o tych żółtkach z jajek
_________________ Because heaven sends and heaven takes
Apsik moze to sie wiąże ze zmianą pogody? Mnie wkurza strasznie to, że teraz rano jest zawsze zimno i nawet jak po umyciu włosó latam z ręcznikiem na głowie to i tak to zimno szkodzi włosom i wyglądają jakbym wcale ich nie myła
_________________ Because heaven sends and heaven takes
No i mnie własnie to samo dopadło, wypadają mi włosy cholernie Ale to po lekach chyba i po szpitalu. Musze się wziąśc za siebie, bo niedługo to łysa zostane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum