ja w tym wieku to nawet nie miałam za bardzo kosmetyków, żeby tak sie tapetować. Nawet by mi do głowy nie przyszło, żeby pudru użyć.
z niej to taki mały żul... jak tylko do nich przyjeżdzam na wakacje (a na moje nieszczeście mieszkają nad morzem, wiec jestem tam co roku hehe) to przychodzi do mnie i z mina zbitego psa mówi "Ilonka masz jakieś niepotrzebne albo stare lakiery do paznokci albo "buszczyki" (nie wiem czemu ona nie umie wymówić słowa "Błyszczyk") bo zbieram" :[
Kurde, ja pamiętam że jak poszłam do gimnazjum to kupiłam sobie pierwszy błyszczyk. Wcześniej używałam pomadek, tylko nivea. Jak byłam w trzeciej gimnazjum to kupiłam sobie podkład antybakteryjny nastolatki czy cos takiego i tusz do rzęs. Od pierwszej liceum używam tylko pudru, bo uważam że podkład to głupota, chyba że ktos ma jakąś 'nierówną' skórę albo jakies problemy z błyszczeniem.. Niedługo to takie panienki które mają 12, 13 lat będą się chciały 'sorzedawac' jesczez bardziej' We Wrocku sa imprezy tzw go!lo dla Wrocławskich licealistów...Jakbyście zobaczyły co sie wtedy dzieje. 12 i 13 letnie panienki przychodza do klubu z pozyczonymi od starszych koleżanek legitymacji w spódnico-bezmajtkach i bluzko-nie ma bluzki, do tego 20 cm pod butem.. Masakra. Działa mi to na nerwy poza tym to jest po prostu nieposzanowanie samej siebie...
Pati:D ja ide na golo do W-Z ale ja jestem licealistka Ogólnie na oko to trudno ocenić ile dziewczyny mają teraz lat to jak patrze po moich rówieśniczkach to wyglądają na duużo starsze . Przykre to jest , zatracają swoją dziewczęcość .
Ja w 1klasie gim malowałam sie tylko tuszem i to tak zeby nikt niewidział W ogóle gimnazjum to jakiś taki głupi wiem że człwiekowi się wydaje ze jest dorosły a tu niezabardzo ... Teraz też maluje się(1LO) tuszem , błyszczkiem , jakąś jasna kredką i ostatnio troche podkładu bo od stresu mam taką szarą i "zmęczoną" cere...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum