Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Henna na rzęsy
Autor Wiadomość
han13 

Wysłany: 2006-07-19, 13:01   

no to gratulacje sheila. Mi sie jednak nie udalo. Moze udzielisz paru wskazowek...co ty na to??

sheila 

Wysłany: 2006-07-19, 13:40   

jasne :) tylko to ja robiłam siostrze,sama bym sobie nie zrobiła ;)
najpierw przetarłam jej poweki tonikiem i posmarowałam kremem nad linią rzęs aby łatwiej usunąć ewentualne zabudzenia...podłożyłam chusteczki higieniczne wycięte pod dolne rzęsy....następnie zapałką nałożyłam rozrobioną farbkę<delia cosmetics>...trochę to trwało ale ładnie poszło..potem dolne rzęsy pociągłam henną nałożona na czystą szczoteczkę od tuszu..na pierwszy raz nie chciałam ryzykować ukłucia jej w oko :P ... odczekała ok 10-15 min i zmyła szybko wodą z odrobiną mydła...potem oczyściła rzęsy mleczkiem i tonikiem i już... :) my robiłysmy we dwie,ale jeśli nie uda ci się kogoś namówić proponuję kosmetyczkę :)

kasiaz 

Wysłany: 2006-07-19, 19:17   

Sheila jeżeli moge sprostować i oczywiście Cię nie uraże to chciałam wniesć troche pomocniczych poprawek. Powieki najlepiej smarować zwykłą wazeliną nałożoną na patyczek kosmetyczny dla utrzymania higieny. Lepiej wyciąć płatki kosmetyczne pod powieki i przykleić je właśnie na wazelinę pod dolną powieką. Ale gratuluje zdolności nakładanie henny zapałką bo sama tego nie umiem i używam pędzelka:) Nie musisz farbować oddzielnie górnych i dolnych rzęs bo po to wycina sie te płatki żeby rzęsy na nich sie oparły i od razu górna i dolna sie zafarbuje. I do zmywanie rzęs naprawde radze używać tylko wody to wystarcza a dodatkowo mydła spokojnie można używać do brwi. Pozdrawiam :grin:

sheila 

Wysłany: 2006-07-19, 21:10   

Kasiu nie ma sprawy :) i dzieki,następnym razem zastosuję się do rad :588: :D

kasiaz 

Wysłany: 2006-07-19, 21:31   

To ciesze sie,że pomogłam i ,że nie wywołało to konfliktów :597:

sheila 

Wysłany: 2006-07-19, 21:33   

kasiaz napisał/a:
To ciesze sie,że pomogłam i ,że nie wywołało to konfliktów :597:

w końcu młodsza jestem i się uczę cały czas :D :D :D

kasiaz 

Wysłany: 2006-07-19, 22:02   

No to prawda czasem trzeba słuchać starszych :D

sheila 

Wysłany: 2006-07-19, 22:08   

kasiaz napisał/a:
No to prawda czasem trzeba słuchać starszych :D

hehe czasem ;) :D

han13 

Wysłany: 2006-07-20, 09:34   

no wlasnie ja przed tym zabiegiem kosmetycznym nie posmarowalam powiek i moze dlatego nie moglam pozniej zmyc tej henny. wielkie dzieki za rade.
sheila napisał/a:
my robiłysmy we dwie,ale jeśli nie uda ci się kogoś namówić proponuję kosmetyczkę
Nie z tym nie mam problemu bo mama nakladala mi ta henne. Ale nie wiem czy bede ryzykowac jeszcze raz. Chyba od razu wybiore sie do kosmetyczki

Samira 

Wysłany: 2006-08-10, 11:51   

Ja w sobotę byłam u kosmetyczki na hennie. I skusiłam się przy okazji na brwi. I bardzo mi się podoba efekt końcowy, chociaż na początku nie mogłam się przyzwyczaić :)

Lotta 

Wysłany: 2006-09-27, 23:38   

ostatnio na zajeciach w szkole babka od pracowni powiedziala nam ze klientki zdobywa sie poprzez umiejetne nalozenie henny. jak mialam jeszcze praktyki w salonie kosmetycznym to co druga babka/laska przychodzila wlasnie na henne.

kasiaz 

Wysłany: 2006-09-28, 10:04   

Bo jak nałożysz ładnie kształt henny i dobierzesz pasujący kolor to masz zagwarantowane,że taka klientka wróci do Ciebie nie raz:)

Lotta 

Wysłany: 2006-09-28, 19:01   

No właśnie, pierwsza w kolejnosci jest henna pozniej manicure :) ale henna to nie jest az taka ciezka sprawa tylko wymaga wprawy.

kasiaz 

Wysłany: 2006-09-28, 22:41   

No niestety trzeba ćwiczyć i ćwiczyć i to najlepiej na innych osobach. Bo każdy ma inny kształt a mnie w szkole uczą nakładać henne wg. jednego schematu:/

Forever_young 

Wysłany: 2006-12-30, 13:39   

Ja robiłam hennę brwi i rzęs z regulacja - 12zł

O ile brwi wyglądały wspaniale,to na rzęsach nic nie widziałam.Może dlatego,że same w sobie są ciemne.Nawet ich nie wydłużyło :D

joa1983 

Wysłany: 2006-12-30, 13:51   

A ja sobie sama robilam henne na rzęsy i brwi - z brwiami było ciężko bo mam cieńkie (w niektórych miejscach mi nie odrastają nie mam pojęcia czemu) i była w kolorze czarnym (raz zrobiłam i ostatni :) ) na rzęsach wyszło fajnie nie musiałam ich malować

fairy 

Wysłany: 2006-12-30, 14:01   

joa1983 napisał/a:
A ja sobie sama robilam henne na rzęsy i brwi -

Jak to zrobiłaś?? Brwi rozumiem, ale jak sama nałożyłaś sobie henne na rzęsy??

joa1983 

Wysłany: 2006-12-30, 14:13   

fairy, wymyłam szczoteczkę ze starego tuszu do rzęs i nia nakładałam - trzeba uważać bo ja na początku albo sobie szczoteczkę włożyłam w oko albo mi henna spływała do oczu i szczypały :/ później już coraz lepiej wychodziło :)

Selia 

Wysłany: 2007-01-03, 18:37   

joa1983 napisał/a:
A ja sobie sama robilam henne na rzęsy i brwi -(...) i była w kolorze czarnym (raz zrobiłam i ostatni :) ) na rzęsach wyszło fajnie nie musiałam ich malować

na brwiach nie powinno sie robic czarnej henny a przynajmniej tak mnie ucza w szkole..dla brunetek najciemniejsza henna na brwi powinna byc brazowa..to taka moja rada..

jesli chodzi o rzesy to ja proponuje jako podklad wykorzystac jednak husteczke higieniczna a nie platek..najlepiej zlożyc taka husteczke w pasek szerokosci oka.. i zmoczyc woda..przeciagnac przez palce tak zeby ja lekko przeprasowac i odsaczyc nadmiar wody i wyciac potem podklady w zaleznosci od ksztaltu oka lekko zaokraglone lub proste..z 1 strony posmarowac wazelina i przykleic pod rzesami wtedy można bez obaw farbowac od razu gorne i dolne rzesy..i najlkepiej robi sie to specjana bagietka.

joa1983 

Wysłany: 2007-01-03, 18:48   

Selia, ja robiłam pierwsyz raz w życiu sobie henne i tak do końca nie zdawałam sobie sprawy z konsekwencji położenia czarnej henny na brwi :D teraz już wiem a i dzięki za radę

Odpowiedz do tematu