Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Henna na rzęsy
Autor Wiadomość
afrodyta 

Wysłany: 2006-06-10, 16:02   

nie no ja sie tylko tak pytam bo czytałam ze potem rzesy wygladaja jak po uzyciu tuszu i byłam ciekawa czy u mnie tez byłby taki efekt ze bym nie musiała sie malowac:)

Moesha 

Wysłany: 2006-06-10, 16:04   

Z tego co ja wiem, to henna tylko je przyciemnia
Tak czy siak, ja bez tuszu bym się nie obeszła :P

afrodyta 

Wysłany: 2006-06-10, 16:06   

aha no to chyba nie ma sensu dzieki :* ale babska ciekawosc musiala zostac zaspokojona :P

adriana7 

Wysłany: 2006-06-10, 17:06   

ja sobie ostatnio chciałam przyciemnic rzęsy, żeby nie iśc do kosmetyczki :P i wynalazłam w domu farbkę Refectocil. Ale że kolor ma czarny(kiedys "farbowałam" nią rzęsy), więc nałozyłam tylko na jakieś 2 minutki góra. Brwi leciuteńko się przyciemniły. Nie chciałam na pierwszy raz ryzykowac i trzymac za długo, bo bym jak kretyn wyglądała z czarnymi brwiami, które kompletnie do mnie nie pasują. Ale teraz skoro będzie stały napływ funduszy, pójdę do kosmetyczki, która kiedyś mi proponowała hennę na brwi ale w kolorze brązu. I chyba sobie zrobię.

afrodyta 

Wysłany: 2006-06-11, 13:38   

kasiaz, dzieki moze sie jednak wybiore :) i jak bedzie juz po to napisze jakie sa efekty:D

adriana7 

Wysłany: 2006-07-01, 18:29   

han13 napisał/a:

Przede wszystkim interesuje mnie to czym trzeba nakładac henne

Jesli kupisz sobie wspomnianą przez mnie specjalną farbę Refectocil (ok 12 zł, ale wystarcza na bardzo duzo farbowań), to w komplecie jest taki patyczke, którym się miesza farbkę i wode utleniona i nakłada na rzęsy. A jesli masz taką zwykłą henne, to widziałam, że nakładają zapałką :D , albo szczoteczką od tuszu (oczywiscie wymytą z tuszu ;) )

han13 napisał/a:
czym przemyc póżniej powieki

Podobno wodą z mydłem :/ Ale mleczkiem też zejdzie. Są tez specjalne płyny, ale to juz chyba nie jest takie potrzebne moim zdaniem.

han13 napisał/a:
i jak dlugo trzymać ja

Tyle, ile jest napisane na opakowaniu.

han13 napisał/a:
a także czy pod rzesy w czasie tego zabiego podklada sie jakies waciki??

Pod dolne tak. Nasmaruj dolną powiekę delilatnie kremem, wytnij płatek do demakijazu tak, aby w miare równo potem przylegał pod powieke i "przyklej" na tym kremie.

Sama nie umiem tego robić, bo zaraz sie ubrudze, i później wyglądam jak panda :D

han13 

Wysłany: 2006-07-02, 12:51   

Dziekuje Ci bardzo adriana7. Bardzo mi pmogłaś. Teraz już bez problemu moge malowac sama rzesy. Pozdrawiam=)
P.S To forum jeste SUPER :grin:

kasiaz 

Wysłany: 2006-07-03, 22:53   

Ja nakładam henne spacjalnym pędzelkiem przeznaczonym do tego kosztuje pare złotych. Chciałam jeszcze dodać,że jak będziesz zmywała rzęsy to zwykła ciepła woda wystarczy BEZ MYDŁA. Brwi się zmywa wodą z mydłem.

han13 

Wysłany: 2006-07-04, 08:13   

ale jak przemyje ta woda z mydlem lub sama woda to mi sie calkiem te pomalowane rzesy zmyja?? ja chce zeby mi zostaly takie czarne.

Paulette 

Wysłany: 2006-07-04, 09:14   

Nie chcę się wtrącać, ale henna farbuje rzęsy.. więc jak je umyjesz (a to konieczne) to zostaną czarne...

kasiaz 

Wysłany: 2006-07-04, 18:35   

Henna Ci tak zafarbuje rzęsy,że niczym od razu tego nie zmyjesz - ona sama zacznie się zmywać po jakimś czasie :D a jak użyjesz wody z mydłem na oczy to współczuje...

han13 

Wysłany: 2006-07-05, 10:18   

no wlasnie juz nigdy wiecej sama nie bede malowac sobie rzes henna. I odradzam to wszystkim. Gdy zaczelam zmywac nic nie chcialo zejsc. To bylo straszne :( . Zaczelam te oczy trzec tak ze poziniej od nadmiernego naplywu lez zylki w oku mi popekaly i wygladalam jakbym caly dzien plakala. A dzis czyli na drugi dzien strasznie bola mnie oczy i do tego mam je troche spuchniete;( JUZ NIGDY WIECEJ SAMA ICH NIE POMALUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Paulette 

Wysłany: 2006-07-05, 10:27   

Ojj.. No przykre...
Oczka widomo są bardzo delikatne... i trzeba robić wszystko rozważnie żeby ich nie podrażnić.

Moesha 

Wysłany: 2006-07-05, 11:22   

han13 napisał/a:
no wlasnie juz nigdy wiecej sama nie bede malowac sobie rzes henna. I odradzam to wszystkim. Gdy zaczelam zmywac nic nie chcialo zejsc. To bylo straszne :( . Zaczelam te oczy trzec tak ze poziniej od nadmiernego naplywu lez zylki w oku mi popekaly i wygladalam jakbym caly dzien plakala. A dzis czyli na drugi dzien strasznie bola mnie oczy i do tego mam je troche spuchniete;( JUZ NIGDY WIECEJ SAMA ICH NIE POMALUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kurcze no początki są cieżkie ;)
Ja mam wiele koleżanek, które same robią sobie henne i nic takiego im się nie dzieje,
to pewnie kwestia wprawy ;)

kasiaz 

Wysłany: 2006-07-05, 16:54   

han13 napisał/a:

Na pierwszą hennę mogłaś się udac do kosmetyczki i zobaczyć jak ona to robi. Bo samemu to robić pierwszy raz to chyba niezadobry był pomysł.

han13 

Wysłany: 2006-07-05, 20:46   

nie no ja bylam najpierw u kosmetyczki. stwierdzilam ze to nic takiego. Ze kazdy bedzie umial takie cos zrobic. A jednak to nie takie proste. Oczy sa po tym zabiegu strasznie podraznione. Oczywiscie po domowym zabiegu

Ninka 

Wysłany: 2006-07-07, 21:19   

MAM ZAFARBOWANE RZĘSKI HENNA:)taralalalala ale ładnie to wygląda:)))ale kosztowało mnei to wiele bólu:(białkówki mam czerwone poparzone od wody utlenionej.Cały zabieg baaaardzo bolał,teraz mija juz któras tam godzina mimo to oczka dalej sa czerwone pieką,łzawią.Jednak czego sie nie robi dla urody:P:P

kasiaz 

Wysłany: 2006-07-08, 15:56   

Kiedyś już o tym pisałam: dziewczyny kupcie sobie w aptece kwas borny i po hennie jak szczypią oczy nalejcie go na płatek kosmetyczny, połóżcie je sobie na oczka na jakieś 5 - 10 minut i na pewno złagodzi on podrażnienie.

Scully 

Wysłany: 2006-07-19, 12:04   

Hej, dziewczyny!
Nie miałam czasu przed samym wyjazdem, a henna mi sie już wypłukała z rzęs. Postanowiłam więc zaryzykować i kupić taką we fiolce, a potem nałożyć samej.
Zrobiłam według instrukcji Adriany (wielki przytul :* ) i powiadam, wszystko poszło tak, jak trzeba! Żadnego pieczenia oczu, żadnego wymazania się tym! Powiem więcej: wyszło mi lepiej niż u kosmetyczki, ponadto u niej piekło! Od teraz będę sobie sama nakładać hennę, bo to prostsze, niż myślałam. Powodzenia!

sheila 

Wysłany: 2006-07-19, 12:08   

a ja właśnie kilka dni temu nałożyłam siostrze henne...rzęski ma ładne,czarne nic ją nie pieklo,wszystko ładnie poszło :) ona zadowolona ja też :) i kilkanaście złotych w kieszeni...

Odpowiedz do tematu