ja tez juz mam to mydło wielki polip na srodku czoła z którym walczyłam od 3 tygodni znika jestem wniebowzieta ale kurde skóra mi z buzi schodzi. dzsiaj umyje sobie nim dekolt i pelcy
A ja kupiłam ostatnio mydłeko siarkowe Barwa za przeszło 4zł.. no może to już inflacja podbiła te ceny od tamtego czasu;)
faktycznie mydełko wysusza skórę, ale dla mnie to takie miłe uczucie (póki co), bo zawsze skóra się tak mi świeciła że jeju!!
Pozdrawiam:)
U mnie tak samo- po I zastosowaniu obudzialam sie rano z mega ropnym wysypem. Jak chcialam zeby szybciej wyszedl mi jakis podskorniak to od razu smarowalam to miejsce mydlem Ostatecznie poszlo do kosza
A to dlaczego Ci odradził ?? czy są jakieś przeciwwskazania?? bo się troszkę przestraszyłam... no nic poużywam jakiś czas (póki co dopiero 2 dzień) i zobaczymy jakie będą efekty... wiadomo jak to kosmetyki-każda cera inna reakcja
Najlepiej tym mydłem myc twarz raz dziennie tylko,bo przy dwóch lub więcej razach skóra może się przesuszać,a to spowoduje jeszcze większe jej przetłuszczanie. Skórę tłustą też trzeba nawilżać. Ja bym Ci raczej poradziła jakieś delikatne i łagodne mydełko dla dzieci albo jakieś z apteki ( iwostin albo la roche-posay).
albo jakieś z apteki ( iwostin albo la roche-posay)
nie wiedziałam że oni też mają mydełka na skórę przetłuszczającą się i z wypryskami, bo ja niestety właśnie z tym mam ciągle -pomimo wieku problemy! no popytam może o ten iwostin... dzięki
gabuś, to nie są mydła do skóry tłustej,tylko do wrażliwej,ale tłusta skóra jest przeważnie wrażliwa,dlatego nie należy jej dodatkowo podrażniać,bo jest jeszcze gorzej.
A to dlaczego Ci odradził ?? czy są jakieś przeciwwskazania??
Wydaje mi się, że po prostu takie mydło ma dość dużo bakterii. Schnie w łazience, najcześciej w mydelniczce, w której jest trochę wody i potem to wszystko wędruje na twarz.
Wg mnie to mydło przede wszystkim nie jest dobre,bo ma działanie wysuszające-poprawa na szybko ale też niestety nie na długo,poza tym cera ,,trądzikowa"potrzebuje raczej czegoś delikatne np.płynu bez sls.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum