Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: adriana7
2006-03-18, 18:52
Makijaż szkolny
Autor Wiadomość
Monka_tort 

Wysłany: 2004-04-19, 14:52   Makijaż szkolny

Dziewczyny jak malujecie się do szkoły? Jakich używacie kosmetyków? I czy wogóle się malujecie?? Pozdrofki!

lazy 

Wysłany: 2004-04-19, 20:18   

Ja jak jeszcze chodziłam do szkoły...jeśli już się malowałam(a było to u nas niedopuszczalne-glupia szkola)malowałam jedynie rzęsy jakims delikatnym tuszem(no bo przecież innego używam na imprezki)i ewentualnie ustka błyszczykiem :)

mmax 

Wysłany: 2004-04-20, 15:45   

Ja się nie maluję. Nie mam na to czasu. Wstaję o 6, a muszę wyjść o 7 żeby jeszcze jakieś zadanko zdążyć odpisać he he. A w godzinę ledwo wyrabiam bez robienia sobie tapety:)

wakaba 

Wysłany: 2004-04-20, 15:54   

Ja na razie dopiero zaczynam się malować - bezbarwym błyszczykiem..

Monka_tort 

Wysłany: 2004-04-20, 19:17   

JA do szkoły przede wszystkim tuszuje moje wstrętne, odrażające defekty skórne!!! Na razie w inny sposób się nie maluje, choć w gimku pewnie zaczne malować rzęsy tuszem i usta błyszczykiem :P ... Ale z umiarem...

wakaba 

Wysłany: 2004-04-21, 18:59   

Ja też tak właśnie planuję :) Sama natura i piękno :D

SAMANTA 

Wysłany: 2004-04-22, 14:39   

Ja pamietam jak bylam w podstawowce to tez rzesy blyszczyk no czasem puder na syfki teraz juz koncze srednia i amluje sie codzien oczka i puderek brazujacy w kulkach rzesy i bezbarwna ochronna pomadka. szcerze mowiac szokuje mnie widok wymalowanych 14 latek!!!!!!

mmax 

Wysłany: 2004-04-22, 17:09   

makijaż postarza...

wakaba 

Wysłany: 2004-04-22, 18:16   

Mnie też szokuje mocny makijaż.. w większości gimnazjów jest zakazany, ale jak komuś zależy to potrafi się tym zakazem nie przejmować.

Monka_tort 

Wysłany: 2004-04-22, 21:14   

U nas w Zielonej chyba nie ma takich zakazów :o ... Choć może gdyby były, to by sie nie widziało tylu młodych dziewcząt na takie(wybaczcie za wyrażenie) panie z ulicy zrobione. Okropność!!!

SAMANTA 

Wysłany: 2004-04-23, 11:54   

papierosek i piwko i wielce damy:)

Dorota 

Wysłany: 2004-04-23, 18:49   

Ja do szkoły zawsze tuszuję rzęsy i maluję usta, czasem cień do powiek, bo kupiłam sobie ostatnio dwa z Inglota :D

wakaba 

Wysłany: 2004-04-27, 18:53   

W podstawówce to normalka... a w gimnazjum jak się za bardzo rzuca w oczy to jasne!

Apsik! 

Wysłany: 2004-05-17, 12:36   

E ja tam wiem czy jest sens się tapetować... Nawet teraz rzadko nakładam cienie czy coś. korektor, fluid, tusz, błyszczyk. czasem kredeczka na powiekach i tyle. a to już liceum..

martasia 

Wysłany: 2004-05-22, 12:58   

ja na codzień tuszuje rzeski bo wtedy oczy mają taka fajna głebię :roll: usta pociagam pomadka albo błyszczykiem i syfki przykrywam korektorem a jak jest ich bardzo duzo to sięgam po podkład :P

rajzerek 

Wysłany: 2004-06-06, 08:15   

Uwżam, ze makijaż tak, ale nie tak jak to robią nie które dziewczyny, czyli jakby się dorwały czarnej kredki do oczu (malując powiekę) i na oślep malowały poliki różem.
Wszystko z umiarem, dlatego moja tapeta składa się z podkłądu, pudry, tuszu do rzęs i czegoś na usteczka.
I tyle. :mrgreen:

Monka_tort 

Wysłany: 2004-06-06, 09:49   

No, ja też jeżeli już mam się lekko maloważ w gimku, to będzie to prawdziwe LEKKO. W tym tygodniu idę do dermatologa, może mi coś przepisze na te pryszczki i jeśli to zadziała, to podaruję sobie korektor!

rajzerek 

Wysłany: 2004-06-18, 23:19   

Korektor zawsze się przydaje, nawet tym z "idealną" cerą :)

iws 

Wysłany: 2004-07-07, 15:35   

Makijaż szkolny - artykuł:

Młodzieńcza uroda sama się broni, nie trzeba jej zbytnio pomagać. Dlatego makijaż szkolny jest niezwykle subtelny i niemal niezauważalny.

- W przypadku cery młodej, która nie wykazuje większych problemów, takich jak trądzik czy liczne wypryski, wystarczy odrobina pudru, który przymatuje cerę, nie gasząc jej naturalnego blasku. Jeśli jednak borykasz się z tymi typowymi zmorami wieku młodzieńczego, sięgnij po antyseptyczny, antybakteryjny podkład, który nie tylko zamaskuje niedoskonałości cery, ale również wspomoże proces gojenia skóry.

- Zrezygnuj z różu. Jeśli koniecznie chcesz lekko wymodelować twarz, nanieś na kości policzkowe odrobinę ciemniejszego pudru.

- Makijaż szkolny nie wymaga użycia cieni do powiek, ale jeśli lubisz je stosować, wybieraj jasne, delikatne odcienie, raczej matowe. Unikaj cieni ciemnych i perłowych.

- Do podkreślenia oczu wystarczy odpowiednio dobrany tusz do rzęs. Zaeksperymentuj z kolorową maskarą o delikatnym odcieniu niebieskim, zielonym lub brązowym. Tradycyjny czarny kolor może się zbytnio rzucać w oczy, szczególnie jeśli jesteś blondynką o jasnej oprawie oczu.

- Podkreśl soczystość ust za pomocą modnego opalizującego błyszczyka.

rajzerek 

Wysłany: 2004-07-07, 15:38   

Haha, ja bym dała, że przy blondynce o jasnej oprawie oczy bardziej błby widoczny zielony lub niebieski!

Odpowiedz do tematu