KingaJ
Wysłany: 2006-12-25, 22:06 Pianka czy Lakier ?
Jak myślicie, lepsza jest pianka czy lakier ? Gdy przesadzi się z lakierem włosy są sztywne, a gdy się przesadzi z pianką to wyglądają jak przetłuszczone. A może wy używacie jakieś pianek czy lakierów ? Jak tak to napiszcie jakie i czy są dobre Ja osobiście wolę lakier, bo jak używam pianki to mam wrażenie że nakładam sobie jej za dużo, nawet jeśli pianki jest wielkości orzecha włoskiego ... Czekam na odpowiedzi
pianka i lakier to 2 rozne specyfiki do wlosow.
na pianke ukladasz i modelujesz wlosy a lakierem je utralasz
jezeli sie zastanawiasz czego uzyc to napisz nam do jakich fryzur.
bo np na lakier nie podwiniesz wlosow,bo sie posklejaja,a na pianke nie utrwalisz grzywki zeby byla sztywna
ja to jak chce zeby dlugo fryzura sie trzymala ( i na grzywke sztywna tez to dziala:P) to robie tak ... : zaraz po wymyciu wlosow nakladam pianke...pozniej susze suszarka pozniej prostuje...nakladam paste modelujaca do wlosow i psikam lakierem..czasami bez pasty sie obejdzie czasami bez lakieru ( wakacje).
staram sie nie uzywac za czesto pianki bo wysusza mi wlosy strasznie a i lakier tylko w sporadycznych przypadkach jak mi wlosy podrosna i nie chca sie juz tak ukladac staram sie sama paste uzywac i jest dobrze i w miare naturalnie..bo nie lubie sztywnych fryzur
nie nalezy przesadzac z kosmetykiem zawsze u fryzjera obserwowalam jak duzo stosuje pianki czy zelu i jak rozklada to na wlosach. sama uzywam wlasnie zelu i modeluje na szczocce suszac suszarka nie przepadam za pianka bo wlosy sa wtedy dla mnie jakies takie sztywne mimo wszystko (taft) uzywam zel(taft) i jest . lakier w zasadzie nigdy
pewnie ze nie nalezy przesadzac z kosmetykami. po piance sa sztywne i to akurat do mojego uczesaania pasuje..ale nie uzywam jej czesto bo wlasnie nie lubie wlosow po piance i uzywam jej tylko wtedy kiedy chce zeby mi sie fryzura utrzymala dluuuuugo bo na codzien to tylko maska do modelowania l'oreala i starczy
według mnie ani pianka ani lakier, ale jesli juz musze wybrac to stawiam na pianke. a na codzien (tzn po umyciu) stosuje tylko krem rozswietlajacy Loral Elseve.
_________________ Bless ya!
Sweet_Nuka
Wysłany: 2007-01-19, 10:47
nie uzywam pianki zeby dodac objetosci b.. w sumie pod ciezarem owej onej to one mi raczej się ulizuja. Za to wole troche zelu i pryskanie lakierem na przeychlona glowe.
Jeszcze do niedawna nie używałam ani pianki ani lakieru Całkiem niedawno odkryłam
Piankę Zwiększona Objętość Nivei do Włosów Delikatnych i Cienkich Teraz już żadna
imprezka czy wyjście na miasto się bez niej nie obejdzie Super unosi je u nasady(nakładam
ją trzymając głowę w dół i tak samo suszę) Efekt jest długotrwały, wogóle nie obciąża i nie
skleja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum