Dziewczyny wybieram sie na henne rzęs do kosmetyczki:D Jak sie musze przygotowac?Ile bedzie sie trzymała ta henna i czy efekt jest faktycznie widoczny (jestem brunetka chce zrobic czarne)?Ile to trwa i czy ten zabieg jest nieprzyjemny??Aha i czy mozna tylko górne rzęsy "wymalowac"czy standardowo robi sie górne i dolne?Jakie są plusy i minusy???Dziekuje za odpowiedz z góry:*
1. musisz iść bez makijażu
2. trzyma się około miesiąca efekt jest widoczny przy długich ale jasnych (lub jasnych na końcach rzęsach
3.zabieg trwa ok 10min i apsolutnie niejest nieprzyjemny Jest nawet całkiem przyjemny
4. Henną farbuje się górne i dolne rzęsy
5. Minusów niema chyba że zazdrość koleżanek o piękne rzęsy Ogóle dla mnie henna to sprawa bo rzęsy są naturalne ale i podkreślone . Wystarczy podkręcić je zalotką i ma się świetny makijaż oczu No i fajnie jest codziennie rano widzeć się w lustrze z takimi czarnymi rzęsami jak po dobrym tuszu;p
Rozmawiałam o tym z kosmetyczką . Nie niszczy rzęs a woda utleniona z którą rozcieńczana jest henna "czyści" oko (tak podobno powiedziała okulistka) . ja miałam henne robioną wiele razy i niewidze skutków ubocznych:)
z koloru moich brwi jestem bardzo zadowolona więc nie zamierzam nic poprawiać
a hennę na rzęsy jak najbardziej polecam, niedługo skończy mi się tusz a wtedy pójdę zafarbować rzęsy henną, bo na wakacje odstawiam na bok tusz do rzęs
ja chciałam dzisiaj sobie zrobić, ale ona najpierw zrobiła mi próbe alergiczną bo pierwszy raz se chciałam zrobić i musze 24godziny czekać czy mi coś wyskoczy. I dopiero w poniedziłek se idę zrobić
[ Dodano: 2006-05-08, 20:13 ]
OoOo już sobie zrobiłam, jestem bardzo zadowolona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum