Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Brwi a kształt twarzy
Autor Wiadomość
Poison86 

Wysłany: 2007-11-29, 23:33   Brwi a kształt twarzy

Ja własnie "zapuszczam" brwi zeby nadac im inny kształt bo mam nieodpowiednie.. :? chociaz sama nie wiem jaka mam twarz bardziej trojkatną czy diamentową :? a wczesiej nie zwracałam nawet na to uwagi ...

twarz owalna - możemy zostawić naturalny rysunek brwi, jeśli układa się on w w kształt łagodnego łuku (niemal półokrąg). Powinny być cieńsze na końcach.

twarz okrągła - najlepsze są brwi o kształcie lekkiego trójkąta (nigdy okrągłe!), ponieważ optycznie nieco wydłużają buzię.

twarz podłużna - najlepsze sa szerokie brwi, wygięte w delikatny łuk. Powinny być niemal proste, ale na końcach jednak lekko muszą opadać w dół.

twarz trójkątna - szerokie czoło wyda się węższe, jeśli odpowiednio wymodelujemy brwi. Powinny unosić się lekko ku górze przy końcach.

twarz diamentowa - brwi powinny przybrać kształt tzw. "mewek", czyli być wygięte w 2/3 długości i opadać w dół. Końcówka brwi może być dłuższa.

PS: jak sprawdzic jaką sie ma twarz :stan na wprost lustra włosy zaczesz gładko do tyłu i zakryj uszy dłońmi i zobacz jaką przypomina najbardziej:)

Edyta_000 

Wysłany: 2007-11-30, 14:20   

No tylko jeszcze trzeba wiedzieć jak wyglądają poszczególne rodzaje twarzy, bo np. tej diamentowej to nie wiem....Mnie podobają się te brwi na obrazku :) Nigdy nie przykładałam uwagi to tego czy moje brwi pasują do buzi czy też nie :P ale raczej nie wyglądam z nimi źle. Myślicie ze kosmetyczka będzie umiała doradzić jakie brwi będą ładnie wyglądały?

adriana7 

Wysłany: 2007-11-30, 15:24   

Kosmetyczka tak :) Brwi często są jakby niedoceniane, a naprawde umiejętnie zrobione i podkreślone potrafią odmienić buzie.

Moesha 

Wysłany: 2007-12-02, 15:36   

Słyszałam kiedyś też, że brwi powinny być adekwatne do ust :)
Czyli pełne usta=grubsze brwi, wąskie usteczka=cienkie, mocno wydepilowane :)
Podobno wtedy proporcje twarzy są utrzymane ;)

Edyta_000 

Wysłany: 2008-01-08, 15:27   

A jak np. pokazać kosmetyczce zdjęcie brwi które mi się podobają to by zrobiła tak samo na moich? czy to tak głupio isć ze zdjęciem :lol: nie chce wyjść na idiotkę :P

Moesha 

Wysłany: 2008-01-10, 01:46   

Pewnie,ze śmiało mozesz iść ze zdjeciem :) Po co mają być jakieś niedomówienia, tak pokazesz i babeczka bedzie wiedziała czego dokładnie chcesz.

Poison86 

Wysłany: 2008-01-11, 20:54   

ja polazłam z "joy" w łapie :D

chomiczowka
Gość
Wysłany: 2008-11-30, 20:37   

Człowiek nie zdaje sobie nawet sprawy, jak ważne są brwi dla wyglądu i wyrazu twarzy. Profesjonalne regulowanie kształtu brwi zachowuje jedynie główną, jakby pierwotną ich linię. Brwi mamy bardzo różne – jedne są zbyt szerokie, drugie nierówne, a jeszcze inni mają zbyt rzadkie brwi. są fajne opisy tego jakie brwi do kogo pasuja i jak regulować. ostatnio skorzystałam

adriana7 

Wysłany: 2008-12-01, 09:21   

Dziękujemy za fragment artykułu, w którym akurat nie ma nic nadzwyczajnego o czym nie pisałybyśmy tutaj. No chyba, że chodzi o promocje strony.

madziarra 

Wysłany: 2008-12-05, 15:33   

Ja na zajeciach z wizażu nauczyłam się super regulowac brwi i dopasowywac je do ksztaltu twarzy... :)

Odpowiedz do tematu