KingaJ
Wysłany: 2006-11-26, 12:49 Pomoc przy wyborze tabletek ...
Siemka ponownie Mam mały problemik ( jak zawsze zresztą ) A konkretnie to dzisiaj sobie tak przeglądam od rana forum. No i zauważyłam kilka postów na temat tych tabletek które wzmacniają włosy, panokcie itd. I tu odnosi się pytanko do was, które tabletki mam wybrać ?
- Cynk w tabletkach
- Capivit A + E
- Szrzypovita
- Dromin
- Leviatan
- Silica
Czy może jakieś inne które na was działają i je polecacie ... Mam trochę przesuszone włoski, paznokcie mi się łamią, a cera jest taka ... nijaka Ach ... i jeszcze od jakiego wieku można zarzywać takie tabletki, bo moja kuzynka ( 15 lat ) też chciałaby je zażywać Pozdrawiam wszyskich, całuuuuuusy :* :* :*
KingaJ
Wysłany: 2006-11-26, 13:14
Outsiderka ja pisałam to w innym sensie ... w życiu nie widziałam skrzypovity na oczy, a to co napisałam ' że są gigantyczne ' to chodzi mi o wypowiedzi innych forumowiczek
no ja skrzypovit jak szybko zaczelam brac tak szybko skonczylam bo sie okazalo ze mnie uczulaja tak samo jak skrzyp polny zreszta to to samo ale pod 2 nazwami najlepiej wejdz do apteki lub zielarskiego i powiedz na co potrzebujesz te tabletki a farmaceutka ci cos doradzi
Ja ma moje rozdwojone paznokcie i wypadające włosy próbowałam już chyba wszystkiego i szczerze mówiąc efektów żadnych nie zauważyłam. Zamiast wydawać pieniądze na tabletki lepiej regularnie spożywać naturalne produkty zawierające te same witaminy , które są w kapsułkach. W tej chwili nie biorę żadnych tabletek i nie mam najmniejszych problemów z paznokciami. Zauważyłam , że duży wpływ na stan skóry , włosów i paznokci ma dieta i stres.
Dobre są też "Skrzyp polny + witaminy i mikroelementy"
Też kiedys go zażywałam przez około rok. Właściwie to nie wiem czy pomógł mi na paznokcie, bo nie miałam z nimi nigdy problemów, ale stan włosów to mi się poprawił- mniej wypadały i stały się jakby mocniejsze
taka prawda na każdego działają inne specyfiki i kosmetyki różnie oddziałowywują. A co do tych tableetk vs. odżywki, to w moim przypadku nawet krem do rąk zdziałał cuda dla moich paznokci, większe niż odżywka w lakierze... No a tabletki też na mnie dobrze działały, może nie na włosy ale na paznokcie oj tak
Nie chciałam zakładać nowego tematu, więc napisze tutaj:
Mam zalecone łykanie beta-karetonu czy możecie polecić tabletki które zawierają 100% tego składnika, bez zadnych innych witaminek.
Farmaceutka może wepchać byle co aby tylko więcej zarobić a ja jednak chcę coś dobrego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum