Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Farouk - Biosilk -Silk Therapy - jedwabisty preaparat regen.
Autor Wiadomość
adriana7 

Wysłany: 2005-01-21, 15:29   Farouk - Biosilk -Silk Therapy - jedwabisty preaparat regen.

Farouk Systems USA - Biosilk - Silk Therapy ph 0,0 - jedwabisty preparat regenerujący
BIOSILK jest specjalną kompozycją odżywki do włosów firmy FAROUK na bazie naturalnego jedwabiu, która została opracowana do ochrony włosów przed negatywnym działaniem ciepła , szkodliwymi środkami chemicznymi w powietrzu i promieniowaniem UV. Proteina jedwabna wzmacnia włosy, rekonstruuje ich strukturę, poprawia ich sprężystość, chroni je przed utratą wody i czynnikami atmosferycznymi.
BIOSILK poza jedwabiem zawiera witaminy, które odżywiają i energetyzują mieszki włosowe oraz naturalne zioła, które dają włosom objętość, połysk gładkość i przywracają im witalność. Używając odżywki Biosilk można skutecznie zrekonstruować zniszczone włosy dzięki kompozycji naturalnego jedwabiu, który składa sie z aminokwasów oraz glicyny, alaniny, ceriny, tyrosiny.
Cena:
15 ml - 6,10 zł (zdjęcie drugie)
50 ml - 40 zł
150 ml - 67 zł
300 ml -120 zł

[ Dodano: 2005-01-22, 20:15 ]
Moja ocena:
Zaciekawiona tym preparatem, bo gdzies o nim słyszałam, poprosiłam rodzinkę o taką malutką buteleczkę. Na szczęscie dostałam największą. Z czego się ogromnie ucieszyłam, bo było to jakieś 2 lata temu, a mam preparat do dziś(w międzyczasie została obdarowałam koleżankę i siostrę kilka razy odlewając im do buteleczek:) ) Mogłam go uzywac jako balsam do ciała, do rąk i na włosy ofkors. Zawsze spisywał się świetnie! Dzięki niemu moje włosy które były ruiną dzięki nieudanej trwałej, częstemu farbowaniu i codziennemy suszeniu stały się jak Bóg przykazał. Odzywskały głdkośc, stały się błyszczące i zdrowe. Wystarczy kropelka. Uzywam Biosilka i na mokre włosy i na suche( do podkreslenia fryzury i jako taki dodatkowy nabłyszczacz). Ma delikatny zapach, juz podczas wmasowywania we włosy czuć róznicę, stają się one miększe i delikatnieszje. Łatwiej je ułozyć(choć jesli damy za dużo efekt może być odwrotny - będa momentalnie tłuste). Dzięki niemu nawet farba Palette trzymała się niesamowicie długo na włosach, bo zamykał łuski włosa, przez co farba się nie wypłukała tak łatwo. Nie wiem czy to dzięki niemu, ale jak stosowałam bardzo regularnie przestały mi wypadać włosy :shock: Był to mój pierwszy preparat Farouka, teraz dzięki niemu mam inne, równie dobra, choć jeden nawet lepszy. Moja siostra jest wierna tylko Biosilkowi, zachwala go strasznie i poleca innym. Na początku sceptycznie nastawiona do nowości proponowanych przez mnie, teraz MUSI go miec. U mnie i u niej sprawidził się znakomicie.
Preparat ten mozna kupić w sklepach fryzjerskich. Najczęściej są to te malutkie buteleczki 15 ml. Buteleczka jest malutka, ale preparat wystarcza na bardzo długo! Czasem na allegro mozna kupić w różnych aukcjach, widziałam, ze cena dochodziła nawet do 20 zł!! Dla mnie to głupota! Lepiej poszukac w sklepach, może sprowadzą.

Aga BJ 

Wysłany: 2005-01-24, 10:36   

naprawdę niezły :wink: Kupiłam(za ok.8 zł) kilka miesięcy temu małą,15 ml-ową buteleczkę i ... :shock: mam nadal :lol: a używam regularnie co kilka dni.Nakładam na końcówki i włosy do połowy długości.Pięknie wygładza,uelastycznia,nawilża,lekko nabłyszcza.Ale-uwaga :!: Tak jak pisze adriana :568: ,wystarczy kropelka.W przypadku nałożenia większej ilości włosy stają się po prostu tłuste :?
Polecam

Aga BJ 

Wysłany: 2005-05-24, 09:20   

ja polecam ten sklep internetowy :) właśnie kupiłam w nim serum krystaliczne do włosów Renee Blanche,ale mają też Farouk Biosilk .
Koniecznie tam zajrzyjcie

adriana7 

Wysłany: 2005-05-24, 13:24   

Jones napisał/a:
office@farouk.pl

To jest adres @. gdzie zamawiam produkty tej firmy o ile przedstawiciel ma akurat dobry humor i zechce mnie obsłuzyć ;) ))

Na maila to oni raczej nie odpisują, trzeba do nich zadzwonić. Pewniejsze.

Aga BJ 

Wysłany: 2005-05-24, 17:15   

radzę Wam skorzystać z mojej propozycji :) Tam obsługa ekspresowa :D

Jones 

Wysłany: 2005-05-24, 18:45   

Aga BJ napisał/a:
radzę Wam skorzystać z mojej propozycji :) Tam obsługa ekspresowa :D

Bardzo interesująca strona:)))

MagJa 

Wysłany: 2005-06-07, 10:15   

A ja tego jedwabiu nie polecam. Na moje włosy działał dosyc dziwnie, bo co prawda zaraz po nałożeniu były błyszczące i pachnące, nie puszyły się, skręt nawet ładnie był podkreślony, ale na drugi dzień totalna klapa - włosy suche (!), matowe (!) i jakieś takie smętnie wiszące. Próbowałam używać tego cuda na różne sposoby, ale efekt ciągle ten sam. Ja nie polecam!

MagJa 

Wysłany: 2005-06-07, 12:39   

lucille napisał/a:
MagJa :588:

:oops: Nie zawstydzajcie mnie tutaj wszystkie :oops: Ledwo się odezwałam, a tu już pozdrowionka i buziaczki się posypały :) Czym ja sobie na to zasłużyłam... :566:
Pozdrowionka :588:

MagJa 

Wysłany: 2005-06-07, 22:20   

lucille, Aga BJ - Buziaki dla Was :588:
W sumie to nie spodziewałam się aż tak miłego przyjęcia :) Dzięki Wam za to :597:
Swoją drogą z tego, co zauważyłam bardzo miła atmosfera tu panuje. Normalnie jak w domu (czyt. na Wizażu :mrgreen: )

Jones 

Wysłany: 2005-06-12, 20:07   

Najtaniej ten jedwab można kupic na allegro.5 zł za tą malutką buteleczkę, w sklepie pytałam , kosztuje 8 zł.Na moje włosy działa świetnie.

lucille 

Wysłany: 2005-06-13, 09:54   

Jones napisał/a:
Najtaniej ten jedwab można kupic na allegro.5 zł za tą malutką buteleczkę, w sklepie pytałam , kosztuje 8 zł.Na moje włosy działa świetnie.

No tak - tylko przy takiej różnicy w cenach na Allegro sie nie opłaca :D

WS 

Wysłany: 2005-06-15, 21:52   

Jones napisał/a:

plus 6zł wysyłka razem 11zł jednak w sklepie taniej :)

Jones 

Wysłany: 2005-07-26, 19:27   

WS napisał/a:
Jones napisał/a:

plus 6zł wysyłka razem 11zł jednak w sklepie taniej :)

Znalazlam sprzedawce na Allegro który jak się kupi 10 sztuk(po 5 zł) wysyła na swój koszt.

caroline 

Wysłany: 2006-01-05, 15:02   

byłam dzis w sklepie fryzjerskim i szczerze mowiac troche sie przerazilam. buteleczka tego jedwabiu jest rzeczywiscie malutka. kosztuje 9, 90 :shock: eh, naprawde oplaca sie to kupic?

adriana7 

Wysłany: 2006-01-05, 17:53   

Naprawdę :) Nie bój się, to tak groźnie wygląda, bo jest naprawdę malutkie, ale cholernie wydajne!! Dajesz tylko kropelkę na dłoń i wcierasz we włosy. Za pierwszym razem oczywiście przesadziłam, bo nie wierzyłam, jak to może tylko kropelka wystarczyć :) No i po jakiejś godzinie, dwu miałam tak strasznie tłuste włosy, że szok :D Nauczke dostałam, teraz tylko kropelka! :)

caroline 

Wysłany: 2006-01-05, 18:00   

heh, wiec trzeba dokonac zakupu :)

Paulette 

Wysłany: 2006-02-15, 22:14   

Ja również polecam ten jedwab... jest idealny... jednak w u mnie w salonie fryzjerskim kosztuje 10 zl... ehhh..

shokatka 

Wysłany: 2006-04-08, 13:34   

ow preparat mozna kupic w aptece?
On naprawde jest taki dobry?-dzieki niemu wlosy przestana wypadac?:P

adriana7 

Wysłany: 2006-04-08, 16:49   

Kupuje się go w sklepach fryzjerskich najczęsciej, albo na allegro.

Paulette 

Wysłany: 2006-04-08, 20:35   

Shokatka, to raczej nie srodek na wypadanie włosków.. a bardziej na ich regenerację.. zapobiega łamaniu się włosków i niszczeniu, stosowanie jego jest bardzo pomocne by uchronić włosy przed zniszczeniem podczas różnych zabiegów... prostowania.. suszenia.. co do wypadania.. trzeba znależć inny środek...

Odpowiedz do tematu