Ja kiedys pamietam ze "starozytna" metoda zmatowania skory bylo pocieranie jej papierem toaletowym (tym szarym jeszcze co byl kiedys). Podejrzewam, ze bibulki daja tyle samo, czyli matuja na chwile (moze jeszcze nie podraznaja chociaz jak papier).
Parsifal
Wysłany: 2008-09-21, 10:48
ja ostatnio kupiłam bibułki firmy Beauty Formulas i są całkiem niezłe, moja twarz matują na jakieś 2 godziny, nie naruszając makijażu, zapłaciłam za nie 10zł za 50 bibułek, jak dla mnie mogłyby być odrobinę większe
_________________ "Zawsze jest czas na małe co nieco"
Ja biorę sobie chusteczkę higieniczną i jeśli ma więcej niż jedną warstwę, jak te składane, w paczuszczce, to oddzielam sobie jedną i tym matuję twarz. Troszkę pudru i gotowe.
Dla mnie bibułki są trochę za małe i niewygodne, ale może to kwestia gustu?
Upolowałam sobie wreszcie bibułki matujące Beauty Formulas właśnie 50bibułek za dyszkę, w promocji da się upolować za 8-9zł, w droższych sklepach bez promocji i do 11-13 zł Znalazłam je w krakowskiej sieci drogerii A propos i w Super-Pharmie. Moje pierwsze bibułki, sprawują się całkiem nieźle Do tej pory po prostu ponownie przypudrowywałam buzię gdy zaczynała się błyszczeć, teraz po prostu albo działam samymi bibułkami, albo po nich nakładam trochę pudru, ale zazwyczaj nie ma potrzeby. Naprawdę fajna sprawa z tymi bibułkami
Ja teraz nie wyobrażam sobie życia bez bibułek. Siedząc w pracy po 8 godzin w klimatyzowanym pomieszczeniu, gdybym chciała faktycznie co 2-3 godziny poprawiać makijaż pudrem, to wychodząc miałabym niezły mix na twarzy, bo wiadomo, że w różnych miejscach sebum zbiera się mniej albo bardziej. A dzięki bibułkom po prostu na te właśnie 2-3godziny pozbywam się połysku z buzi, nie robiąc na niej sztucznego efektu
EDIT:
ostatnio przerzuciłam się na bibułki z Sephory - niestety są droższe, kosztują coś między 20 a 30zł za 50sztuk, ale są o niebo lepsze... głównie z tego względu, że są potraktowane transparentnym pudrem polecam, bo efekt dzięki temu jest znacznie dłuższy. Rewelacyjny produkt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum