Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Bibułki matujące - skuteczne czy nie?
Autor Wiadomość
Magda87 

Wysłany: 2007-06-05, 12:25   

Cytat:
Wysłany: Dzisiaj 4:02

co ty robiłaś o tej porze? :shock:

tenebra napisał/a:
się wacham między bielendą a Essence

czytałam gdzies ze te bibułki Essence to zwykly papier, dziala jak zwykła chusteczka otarta o czolo czyli efekt dobry przez jakies pol godziny :/

lea88 

Wysłany: 2008-06-10, 20:49   

Ja kiedys pamietam ze "starozytna" metoda zmatowania skory bylo pocieranie jej papierem toaletowym (tym szarym jeszcze co byl kiedys). Podejrzewam, ze bibulki daja tyle samo, czyli matuja na chwile (moze jeszcze nie podraznaja chociaz jak papier).

Parsifal 

Wysłany: 2008-09-21, 10:48   

ja ostatnio kupiłam bibułki firmy Beauty Formulas i są całkiem niezłe, moja twarz matują na jakieś 2 godziny, nie naruszając makijażu, zapłaciłam za nie 10zł za 50 bibułek, jak dla mnie mogłyby być odrobinę większe

Alexandra 

Wysłany: 2008-12-14, 15:16   

Ja biorę sobie chusteczkę higieniczną i jeśli ma więcej niż jedną warstwę, jak te składane, w paczuszczce, to oddzielam sobie jedną i tym matuję twarz. Troszkę pudru i gotowe.
Dla mnie bibułki są trochę za małe i niewygodne, ale może to kwestia gustu?

Edyta_000 

Wysłany: 2009-02-12, 18:33   

Czy te bibułki Beauty Formulas można kupić też w aptece? Zastanawiam się nad zakupem na allegro ale pomyślałam, że może taniej wyjdzie w aptece

Apsik! 

Wysłany: 2010-02-07, 01:44   

Upolowałam sobie wreszcie bibułki matujące :) Beauty Formulas właśnie :) 50bibułek za dyszkę, w promocji da się upolować za 8-9zł, w droższych sklepach bez promocji i do 11-13 zł :( Znalazłam je w krakowskiej sieci drogerii A propos i w Super-Pharmie. Moje pierwsze bibułki, sprawują się całkiem nieźle :) Do tej pory po prostu ponownie przypudrowywałam buzię gdy zaczynała się błyszczeć, teraz po prostu albo działam samymi bibułkami, albo po nich nakładam trochę pudru, ale zazwyczaj nie ma potrzeby. Naprawdę fajna sprawa z tymi bibułkami ;)

marinka 

Wysłany: 2010-02-07, 17:22   

kupiłam bibułki wibo, zobaczymy jak się sprawdzą.

Kasia45 

Wysłany: 2010-03-15, 15:53   

Ja kiedyś używałam bibułek matujących i byłam zadowolona. Teraz używam fluidu matującego i pudru matującego

outsiderka 

Wysłany: 2010-03-22, 10:55   

ja używam chusteczek higienicznych i nie potrzebuje bibulek;p

Radosna 

Wysłany: 2010-06-21, 14:22   

Ja używam i pozytywne odczucia. Tak jak pisze @Apsik.

Kasia45 

Wysłany: 2010-10-19, 11:09   

Używam tylko w wyjątkowych sytuacjach, kiedy nie mogę poprawić makijażu. Jak dla mnie efekt jest krótkotrwały, ale może używam nieodpowiednich bibułek

Apsik! 

Wysłany: 2010-10-19, 14:20   

Ja teraz nie wyobrażam sobie życia bez bibułek. Siedząc w pracy po 8 godzin w klimatyzowanym pomieszczeniu, gdybym chciała faktycznie co 2-3 godziny poprawiać makijaż pudrem, to wychodząc miałabym niezły mix na twarzy, bo wiadomo, że w różnych miejscach sebum zbiera się mniej albo bardziej. A dzięki bibułkom po prostu na te właśnie 2-3godziny pozbywam się połysku z buzi, nie robiąc na niej sztucznego efektu :)

EDIT:
ostatnio przerzuciłam się na bibułki z Sephory - niestety są droższe, kosztują coś między 20 a 30zł za 50sztuk, ale są o niebo lepsze... głównie z tego względu, że są potraktowane transparentnym pudrem :) polecam, bo efekt dzięki temu jest znacznie dłuższy. Rewelacyjny produkt.

Odpowiedz do tematu