Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomo¶ci  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronuj± Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Farbowanie w³osów w domu
Autor Wiadomo¶æ
Maagdus 

Do³±czy³a: 10 Maj 2006
Sk±d: Zgierz
Wys³any: 2006-05-14, 14:58   Farbowanie w³osów w domu

Witam. Mam banalne pytanko, ale niestety w³a¶ciwie nikt nie umie mi na nie odpowiedzieæ :)
Moje w³osy s± w op³akanym stanie, nie obcina³am ich ju¿ 5 miesiêcy (jak wiadomo, przed matur± lepiej tego nie robiæ:P ), maj± dosyæ spore odrosty. Zaraz po maturce chcê isc do fryzjera i obci±æ sobie grzywkê na skos ;) . I teraz pytanie: Szkoda mi wydawaæ 100 z³ na farbowanie w³osów (chcia³abym jaki¶ miodowy bl±d, do tej pory jedynie rozjasniacz stosowa³am), i chce kupiæ sobie farbê sama. Ale mam obawy, ¿e tam gdzie w³osy sa rozja¶nione kolorek we¼mie ³adnie, a odrosty pozostan± nie ruszone, lub bêdzie siê znaznie odznaczaæ. Moj naturalny kolor to taki mysi bl±d. Bardziej w³osy szare ni¿ bl±d :) . A wiêc dobrze myslê? Mogê zaryzykowac i w³osy zafarbowaæ sama, czy lepiej nie ryzykowac i wydac fortunê u fryzjera? Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam :)

Moesha 

Do³±czy³a: 11 Lut 2006
Sk±d: z daleka :)
Wys³any: 2006-05-14, 15:10   

Hey Maagdus witaj na forum :588: Co do Twojego problemu, to moim zdaniem
spokojnie mo¿esz zafarbowaæ sobie w³oski w domu :) ¯eby odrosty mia³y ten sam kolor
co reszta trzeba zrobiæ taki trik i najpierw na³o¿yæ farbê na same odrosty i pozostawiæ j± tam
20-30 minut, po tym czasie nak³adasz resztê farby na pozosta³e w³oski :) ja tak robiê od lat
i naprawde skutkuje :)

Reichea 

Do³±czy³a: 29 Kwi 2006
Sk±d: Kraków
Wys³any: 2006-05-14, 15:40   

Moesha ma swieta racje. Ja farbowalam kiedys moje naturalne wlosy - ciemny braz na blond. odrosty mialam naprawde ciemne. Najpierw naloz na odrosty. Poczekaj chwile (ja czekalam troche krocej - jakies 10-15 min a potem nakladalam na reszte.

Maagdus 

Do³±czy³a: 10 Maj 2006
Sk±d: Zgierz
Wys³any: 2006-05-14, 16:41   

Ok i tak tez zrobie :) Dziêki dzieczyny. Pozdrawiam Was serdecznie

Moesha 

Do³±czy³a: 11 Lut 2006
Sk±d: z daleka :)
Wys³any: 2006-05-15, 15:34   

Cytat:
Najpierw naloz na odrosty. Poczekaj chwile (ja czekalam troche krocej - jakies 10-15 min a potem nakladalam na reszte.

Reichea masz racje :) Mo¿na trzymaæ to krucej ! Ja poprostu trzymam tak d³ugo
bo u¿ywam jasnego popielatego blondu i trzeba go troche na odrostach przetrzymaæ, ¿eby by³y jasne ;)

Agnes 

Do³±czy³a: 02 Lip 2004
Sk±d: Toruñ
Wys³any: 2007-06-15, 17:17   

Chyba siê zdecydujê (mam jeszcze lekkie obawy co do tego jak bêde wygl±daæ :lol: ) na farbowanie. Bêde to robi³a sama w domu wiêc proszê o jakies porady :) Mam ciemny br±z, robie siê na ultrafiolet brillance luminance Schwarzkopfa. To bêdzie moje pierwsze farbowanie ca³o¶ci w³osów. Jak zacz±æ nak³adaæ, ¿eby kolorek by³ równomierny i na górze i na dole (w³osy mam do ramion/leciutko za).

Magda87 

Do³±czy³a: 03 Lip 2006
Sk±d: dreamland
Wys³any: 2007-06-15, 18:06   

nie rób sobie krzywdy ;) a co bedzie jezeli zechce ci sie wrócic do naturalnego koloru? farbowaniem tylko zniszczysz wlosy-wiem bo od kilku lat to robie i czesto za³uje ze wogole zacze³am farbowac ;)

outsiderka 

Do³±czy³a: 31 Lip 2006
Sk±d: Po³czyn-Zdr.
Wys³any: 2007-06-15, 18:14   

Oooo, ja to chyba nigdy nie pofarbujê w³osów- nie mówiê, ¿e mam teraz to w planach. Mia³abym pietra po prostu ;) Dobrze, ¿e mój naturalny kolor nie jest z³y, a wrêcz bardzo fajny i wszystkomaj±cy, bo z refleksami :D

Kinna 

Do³±czy³a: 29 Pa¼ 2006
Sk±d: Konin
Wys³any: 2007-06-15, 19:17   

ja to mam nawet pasemka :D :D :lol:

bejbe 

Do³±czy³a: 02 Sie 2006
Sk±d: Olsztyn
Wys³any: 2007-06-15, 19:27   

Kinna, outsiderka, a¿ zazdroszczê :D Ja bym chcia³a mieæ naturalny kolr,ale bojê siê,¿e teraz,to kilka latach farobiwnia by³by on do¶æ tajemniczy i d³ugo bym nie wytrzyma³a i bym znowu pofarbowa³a :P Zreszt± bardzo d³ugo bym musia³a czekaæ zanim w³osy by odros³y,a odrostów na pó³ d³ugo¶ci chyba bym nie znios³a.

Raz tylko farbowa³am ca³e w³osy na jeden kolor u fryzjera,bo mia³am kilka odcieni blondu i ciemny br±z na g³owie i chcia³am na ciemno pofarbowaæ,a ba³am siê,¿eby mi jakie¶ rude nie wysz³y. Spokojnie mog³am to zrobiæ w domu,bo fryzjera mi pofarbowa³a na ciemny br±z,który wyszed³ czarny:/ Szybko siê sp³uka³ kolor i wyp³owia³ i mia³am rudawe w³osy.

A jak farbowa³am na blond,to te¿ zawsze w domu,a ró¿ne odcienie mia³± od platyny przez z³oty do ciemnego blondu.

pi¼dziulaa 

Do³±czy³a: 19 Maj 2007
Sk±d: Wieruszów`
Wys³any: 2007-06-15, 19:48   

Ja w tym roku zrobiê, ale to szamponem koloryzuj±cym wiêc nie pójdê specjalnie do fryzjera, tylko zrobiê to w domQ :P nie wiem tylko na jaki kolor, ale to szczegó³ :D

Agnes 

Wys³any: 2007-06-16, 20:59   

Magda87 napisa³/a:
nie rób sobie krzywdy ;) a co bedzie jezeli zechce ci sie wrócic do naturalnego koloru? farbowaniem tylko zniszczysz wlosy-wiem bo od kilku lat to robie i czesto za³uje ze wogole zacze³am farbowac ;)

Za pó¼no.....wczoraj to zrobi³am :-| Teraz te¿ ¿a³ujê!!!!!!!!!! Samo wykonanie jest ¶wietne, sama siê sobie dziwie, ¿e mi tak dok³adnie wysz³o. Sam kolor jest ¶wietny!! ALE....mi jakos nie jest w nim do twarzy :? :( Teraz poczekam ze 4 tygodnie i przefarbuje na br±z i potem niech sobie juz rosn±, mam nadzieje ¿e mi to moje w³osy wybacz±. Có¿, b³êdy m³odo¶ci :P

Magda87 

Do³±czy³a: 03 Lip 2006
Sk±d: dreamland
Wys³any: 2007-06-16, 21:07   

dawaj fotke :P
na pewno nie jest tak ¼le, przyzwyczaisz sie do nowego koloru ;) chyba kazdy tak ma przy pierwszym farbowaniu ze mu sie nie podoba ;)

sniezka 

Do³±czy³a: 09 Pa¼ 2006
Sk±d: wrocek
Wys³any: 2007-06-17, 10:10   

Cytat:
chyba kazdy tak ma przy pierwszym farbowaniu ze mu sie nie podoba ;)
taa...jak ja pierwszy raz farbnê³am siê na czarno to nie chcia³am z domu wychodziæ bo wydawa³o mi siê, ¿e wygl±dam jak trup....ale siê przyzwyczai³am!
Sis na pewno nie jest tak ¼le....ale rób jak chcesz ;) wa¿ne by¶ czu³a siê dobrze! :D moc farby z Tob± xDD

Kinna 

Do³±czy³a: 29 Pa¼ 2006
Sk±d: Konin
Wys³any: 2007-06-17, 10:30   

ogólnie chyba ze wszystkim co jest zwi±zane z naszym wygl±dem jest na pocz±tku dziwne i takie inne :P ja tez z domu niechcia³am wychodzic jak mnie obcie³a a teraz ka¿dy mwi ze mi ³adnie w nowej fryzurce :)

outsiderka 

Do³±czy³a: 31 Lip 2006
Sk±d: Po³czyn-Zdr.
Wys³any: 2007-06-17, 10:32   

Kinna napisa³/a:
ogólnie chyba ze wszystkim co jest zwi±zane z naszym wygl±dem jest na pocz±tku dziwne i takie inne

Dlatego ja bojê siê fryzjerów :lol: Ju¿ 2 lata nie by³am, ale teraz pójdê podci±æ 2-3 cm.

Edyta_000 

Do³±czy³a: 18 Sie 2006
Sk±d: Polska
Wys³any: 2007-06-17, 10:58   

Nie radzilabym sama sobie w domu wlosow malowac bo fryzjerka zrobi to napewno lepiej, no chyba ze ktos ma wprawe, ostatnio robilam dla siostry pasemka, na jej wlasna odpowiedzialnosc :lol: nigdy wczesniej tego nie robilam ale bardzo ladnie wyszlo.

Cleo80 

Sk±d: Katowice
Wys³any: 2007-06-17, 11:07   

Ja sobie sama farbujê w³osy w domu. Mam je krótkie, wiêc nawet odrostami siê nie przejmujê. Farbujê za ka¿dym razem ca³e. Do tego jedna farba starcza mi na dwa razy :) Je¶li chodzi o farbowanie komu¶ , to robi³am to na g³owie mojej siostry :) Raz pasemka (nawet wysz³y) i raz ca³e w³osy. Pomijaj±c fakt, ¿e mojej siostrze blond w ogóle nie pasuje to wszystko by³o ok ;)

bejbe 

Sk±d: Olsztyn
Wys³any: 2007-06-17, 13:36   

Ja robi³am kole¿ance pasemka,mamie i nie wychodzi³o najgorzej ;] A je¿eli nak³ada sie jeden kolor,to bez sensu jest chodziæ do fryzjera. No chyba,¿e chce siê uzyskaæ kolor ja¶niejszy albo jakie¶ inne cuda na g³owie ;)

Agnes 

Wys³any: 2007-06-17, 16:18   

Edyta_000 napisa³/a:
Nie radzilabym sama sobie w domu wlosow malowac bo fryzjerka zrobi to napewno lepiej, no chyba ze ktos ma wprawe

Juz pisa³am ¿e mi to bardzo ³adnie wysz³o :) po co mam buliæ fryzjerowi, skoro moge to zrobiæ sama. To, ¿e kto¶ siê tytu³uje fryzjerem to wcale nie znaczy, ¿e nie skopie mi w³osów. Przekona³am sie o tym nie raz kiedy mnie obcinali :?

No ju¿ siê powoli przyzwyczajam, dzisiaj nawet z domu wysz³am :D bêd±c w galerii zauwa¿y³am, ¿e w tamtejszym ¶wietle wygl±dam nawet bardzo fajnie :D jako¶ wiêc to bêdzie :)
Fote bym da³a, gdybym mia³a jak zrobiæ, bo telefonem to nic nie widaæ. Wychodz± ciemne w³osy po prostu a tu chodzi o intensywnosc tego koloru :lol:

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: