Maagdus
Wys³any: 2006-05-14, 14:58 Farbowanie w³osów w domu
Witam. Mam banalne pytanko, ale niestety w³a¶ciwie nikt nie umie mi na nie odpowiedzieæ
Moje w³osy s± w op³akanym stanie, nie obcina³am ich ju¿ 5 miesiêcy (jak wiadomo, przed matur± lepiej tego nie robiæ:P ), maj± dosyæ spore odrosty. Zaraz po maturce chcê isc do fryzjera i obci±æ sobie grzywkê na skos . I teraz pytanie: Szkoda mi wydawaæ 100 z³ na farbowanie w³osów (chcia³abym jaki¶ miodowy bl±d, do tej pory jedynie rozjasniacz stosowa³am), i chce kupiæ sobie farbê sama. Ale mam obawy, ¿e tam gdzie w³osy sa rozja¶nione kolorek we¼mie ³adnie, a odrosty pozostan± nie ruszone, lub bêdzie siê znaznie odznaczaæ. Moj naturalny kolor to taki mysi bl±d. Bardziej w³osy szare ni¿ bl±d . A wiêc dobrze myslê? Mogê zaryzykowac i w³osy zafarbowaæ sama, czy lepiej nie ryzykowac i wydac fortunê u fryzjera? Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam
Hey Maagdus witaj na forum Co do Twojego problemu, to moim zdaniem
spokojnie mo¿esz zafarbowaæ sobie w³oski w domu ¯eby odrosty mia³y ten sam kolor
co reszta trzeba zrobiæ taki trik i najpierw na³o¿yæ farbê na same odrosty i pozostawiæ j± tam
20-30 minut, po tym czasie nak³adasz resztê farby na pozosta³e w³oski ja tak robiê od lat
i naprawde skutkuje
Moesha ma swieta racje. Ja farbowalam kiedys moje naturalne wlosy - ciemny braz na blond. odrosty mialam naprawde ciemne. Najpierw naloz na odrosty. Poczekaj chwile (ja czekalam troche krocej - jakies 10-15 min a potem nakladalam na reszte.
Najpierw naloz na odrosty. Poczekaj chwile (ja czekalam troche krocej - jakies 10-15 min a potem nakladalam na reszte.
Reichea masz racje Mo¿na trzymaæ to krucej ! Ja poprostu trzymam tak d³ugo
bo u¿ywam jasnego popielatego blondu i trzeba go troche na odrostach przetrzymaæ, ¿eby by³y jasne
Chyba siê zdecydujê (mam jeszcze lekkie obawy co do tego jak bêde wygl±daæ ) na farbowanie. Bêde to robi³a sama w domu wiêc proszê o jakies porady Mam ciemny br±z, robie siê na ultrafiolet brillance luminance Schwarzkopfa. To bêdzie moje pierwsze farbowanie ca³o¶ci w³osów. Jak zacz±æ nak³adaæ, ¿eby kolorek by³ równomierny i na górze i na dole (w³osy mam do ramion/leciutko za).
_________________ Because heaven sends and heaven takes
nie rób sobie krzywdy a co bedzie jezeli zechce ci sie wrócic do naturalnego koloru? farbowaniem tylko zniszczysz wlosy-wiem bo od kilku lat to robie i czesto za³uje ze wogole zacze³am farbowac
Oooo, ja to chyba nigdy nie pofarbujê w³osów- nie mówiê, ¿e mam teraz to w planach. Mia³abym pietra po prostu Dobrze, ¿e mój naturalny kolor nie jest z³y, a wrêcz bardzo fajny i wszystkomaj±cy, bo z refleksami
Kinna, outsiderka, a¿ zazdroszczê Ja bym chcia³a mieæ naturalny kolr,ale bojê siê,¿e teraz,to kilka latach farobiwnia by³by on do¶æ tajemniczy i d³ugo bym nie wytrzyma³a i bym znowu pofarbowa³a Zreszt± bardzo d³ugo bym musia³a czekaæ zanim w³osy by odros³y,a odrostów na pó³ d³ugo¶ci chyba bym nie znios³a.
Raz tylko farbowa³am ca³e w³osy na jeden kolor u fryzjera,bo mia³am kilka odcieni blondu i ciemny br±z na g³owie i chcia³am na ciemno pofarbowaæ,a ba³am siê,¿eby mi jakie¶ rude nie wysz³y. Spokojnie mog³am to zrobiæ w domu,bo fryzjera mi pofarbowa³a na ciemny br±z,który wyszed³ czarny:/ Szybko siê sp³uka³ kolor i wyp³owia³ i mia³am rudawe w³osy.
A jak farbowa³am na blond,to te¿ zawsze w domu,a ró¿ne odcienie mia³± od platyny przez z³oty do ciemnego blondu.
Ja w tym roku zrobiê, ale to szamponem koloryzuj±cym wiêc nie pójdê specjalnie do fryzjera, tylko zrobiê to w domQ nie wiem tylko na jaki kolor, ale to szczegó³
nie rób sobie krzywdy a co bedzie jezeli zechce ci sie wrócic do naturalnego koloru? farbowaniem tylko zniszczysz wlosy-wiem bo od kilku lat to robie i czesto za³uje ze wogole zacze³am farbowac
Za pó¼no.....wczoraj to zrobi³am Teraz te¿ ¿a³ujê!!!!!!!!!! Samo wykonanie jest ¶wietne, sama siê sobie dziwie, ¿e mi tak dok³adnie wysz³o. Sam kolor jest ¶wietny!! ALE....mi jakos nie jest w nim do twarzy Teraz poczekam ze 4 tygodnie i przefarbuje na br±z i potem niech sobie juz rosn±, mam nadzieje ¿e mi to moje w³osy wybacz±. Có¿, b³êdy m³odo¶ci
chyba kazdy tak ma przy pierwszym farbowaniu ze mu sie nie podoba
taa...jak ja pierwszy raz farbnê³am siê na czarno to nie chcia³am z domu wychodziæ bo wydawa³o mi siê, ¿e wygl±dam jak trup....ale siê przyzwyczai³am!
Sis na pewno nie jest tak ¼le....ale rób jak chcesz wa¿ne by¶ czu³a siê dobrze! moc farby z Tob± xDD
ogólnie chyba ze wszystkim co jest zwi±zane z naszym wygl±dem jest na pocz±tku dziwne i takie inne ja tez z domu niechcia³am wychodzic jak mnie obcie³a a teraz ka¿dy mwi ze mi ³adnie w nowej fryzurce
Nie radzilabym sama sobie w domu wlosow malowac bo fryzjerka zrobi to napewno lepiej, no chyba ze ktos ma wprawe, ostatnio robilam dla siostry pasemka, na jej wlasna odpowiedzialnosc nigdy wczesniej tego nie robilam ale bardzo ladnie wyszlo.
Ja sobie sama farbujê w³osy w domu. Mam je krótkie, wiêc nawet odrostami siê nie przejmujê. Farbujê za ka¿dym razem ca³e. Do tego jedna farba starcza mi na dwa razy Je¶li chodzi o farbowanie komu¶ , to robi³am to na g³owie mojej siostry Raz pasemka (nawet wysz³y) i raz ca³e w³osy. Pomijaj±c fakt, ¿e mojej siostrze blond w ogóle nie pasuje to wszystko by³o ok
Ja robi³am kole¿ance pasemka,mamie i nie wychodzi³o najgorzej ;] A je¿eli nak³ada sie jeden kolor,to bez sensu jest chodziæ do fryzjera. No chyba,¿e chce siê uzyskaæ kolor ja¶niejszy albo jakie¶ inne cuda na g³owie
Nie radzilabym sama sobie w domu wlosow malowac bo fryzjerka zrobi to napewno lepiej, no chyba ze ktos ma wprawe
Juz pisa³am ¿e mi to bardzo ³adnie wysz³o po co mam buliæ fryzjerowi, skoro moge to zrobiæ sama. To, ¿e kto¶ siê tytu³uje fryzjerem to wcale nie znaczy, ¿e nie skopie mi w³osów. Przekona³am sie o tym nie raz kiedy mnie obcinali
No ju¿ siê powoli przyzwyczajam, dzisiaj nawet z domu wysz³am bêd±c w galerii zauwa¿y³am, ¿e w tamtejszym ¶wietle wygl±dam nawet bardzo fajnie jako¶ wiêc to bêdzie
Fote bym da³a, gdybym mia³a jak zrobiæ, bo telefonem to nic nie widaæ. Wychodz± ciemne w³osy po prostu a tu chodzi o intensywnosc tego koloru
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum