Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Strój hip-hop ;D
Autor Wiadomość
no_promises 

Wysłany: 2008-03-20, 20:49   Strój hip-hop ;D

No więc zapisalam sie na zajęcia taneczne, hip hop. Tylko mam maly problem, nie wiem jak sie ubrać. Nie chce jakiś zwyklych spodenek i t-shirtu. Szukalam trocvhe na necie ale nic nie znalazłam.
Jakbyście coś widzialy w sklepac albo na allegro to bede wdzieczna ;d

Kinna 

Wysłany: 2008-03-20, 20:53   

jak dla mnie to fajnie by wyglądały szerokie spodnie dresowe czarne z luzna bluzką dłuzsza troche opadająca na jedno ramie i pod spód top na grubszych ramiaczkach. lub np. rybaczkowe dresy na to kolorowe getry na łydke i tez długi t-shirt. :)

no_promises 

Wysłany: 2008-03-20, 20:57   

no własnie myślalam o takiej luźnej bluzce na jedno ramie a pod spod top jak mowisz ; ) ale nigdzie nie widze takich. ; /

Magda87 

Wysłany: 2008-03-20, 20:59   

moim skromnym zdaniem stroj do tanca powinien przede wszystkim byc wygodny dopiero na drugim miejscu jakos wygladac ;)

Kinna 

Wysłany: 2008-03-20, 21:03   

zaraz ciocia Kinna Ci poszuka wiecej :D

no_promises 

Wysłany: 2008-03-20, 21:04   

tak srednio widać, ale myślalam wlasnie o takich spodniach, widzialyscie gdzies?

aaaaa kocham cie. <3

Kinna 

Wysłany: 2008-03-20, 21:10   

a tak btw zamawiam sobie chybą tą w wisienki :D

tenebra 

Wysłany: 2008-03-20, 21:11   

ubranie nie ma być ładne tylko wygodne.

po pierwsze - góra: kilka warstw - bluzka na ramiączka na to bluzka na długi rękaw (ja zakładałam po kilka bluzek i zdejmowałam po kolei w trakcie rozgrzewki). grunt to ciepło - mięśnie lepiej pracują, że to tak ujmę.
po drugie - spodnie: ja preferuję długie, do hip hopu luźne rzeczywiście fajnie wyglądają ale nie należy przesadzać, grunt to wygoda!! a nie zajebisty krój - o tym się myśli dopiero przed występem przed publicznością. radziłabym również zakupić getry, ocieplają kostki w trakcie ćwiczeń dzięki temu prawdopodobieństwo kontuzji maleje.
po trzecie - buty: koniecznie wygodne i nie ślizgające się! po jakimś czasie dobrze jest zainwestować w buty z dzieloną podeszwą - stopa lepiej pracuje.

większość tych strojów które mamy okazję widzieć np w TV w ogóle nie nadają się do ćwiczeń. występ to występ a trening to trening. nie należy tego mieszać...

ja do ćwiczeń wygrzebywałam stare ciuchy bądź kupowałam najtańsze szmatki jakie udało mi się znaleźć :P

[ Dodano: 2008-03-20, 21:15 ]
te bluzki co zapodała Kinna moim skromnym odpadają. mi by krępowały ruchy, ale co kto woli

no_promises 

Wysłany: 2008-03-20, 21:23   

a nie wiesz gdzie można kupic takie luźne do hip hopu? bo chodzilam po sklepac ale nic nie widze. ale starosc nie radosc, slepota ;D
dzieki dziewczyny ; **

tenebra 

Wysłany: 2008-03-20, 21:35   

nie wiem ponieważ nigdy się nie interesowałam kupowaniem osobnych spodni do tańczenia hip hopu... mam kilka par spodni zwykłych dresowych (a to siostra mi jakieś dała, a to kupiłam w sklepie 'bez nazwy') + jedne mocno dopasowane (active wear'a, ćwiczę w nich od jakichś minimum 5 lat :P ) i jeszcze nigdy nie narzekałam że mam nieodpowiednie spodnie do jakiegoś tańca ;) a sporo rodzajów tańca miałam okazję potrenować.

lolenka 

Wysłany: 2008-03-20, 21:43   

no_promises, te co wkleiłaś są w New Yorkerze, moja koleżanka takie ma,
poszukaj w lumpikach ja zawsze trafie na jakieś drechy

lea88 

Wysłany: 2008-03-20, 22:40   

jak kiedys chodzlam na hip hop i wiekszosc osob ubierala sie normalnie na sportowo :p Nie bylo zadnych hip hopowych ciuchow. Z reszta po co ci one na zajeciach, na jakis pokazac owszem, ale na nauce tance??
Ubierz sie jakos na sportowo i wygodnie- zobaczysz jak beda wygladac inni ktorzy przyjda na kurs.

Lotta 

Wysłany: 2008-03-21, 00:39   

ja ubieram to co mam pod reka - byleby bylo rozciagliwe i wygodne. Zwykle sportowe spodnie Ci wystarcza, i do tego jakas boxerka. Takie sa chyba najlepsze, kiedys cwiczylam w takiej bluzce na cienkich ramiaczkach to doprowadzala mnie ona do szalu bo co chwile mi opadalo ramiaczko. no_promises, mieszkasz w Sosnowcu wiec jazda do tego Outletu i tam sobie cos na pewno wybierzesz, ja wlasnie tam upolowałam w Najku fajna bluzeczke :D btw na pewno tam jeszcze kiedys wpadne. A tak wogole to ja chodzilam ostatnio na HH i powiem szczerze ze wiekszosc choreografii bylo mi dosyc znanych bynajmniej ruchy - dało sie przewidziec co laska zaraz zrobi a to nie jest fajne ;) planuje przeniesc sie na cos ambitniejszego ale zobaczymy co z tego wyjdzie... Tak wogole to fajnie wyglada jak sie tanczy w grupie bo jak juz chcesz cos pokazac w klubie to juz nie ma to takiego efektu, lepiej liczyc na wlasna wyobraznie i improwizacje :) ale tak czy siak zycze powodzenia :)

lea88 

Wysłany: 2008-03-21, 11:10   

Lotta napisał/a:
A tak wogole to ja chodzilam ostatnio na HH i powiem szczerze ze wiekszosc choreografii bylo mi dosyc znanych bynajmniej ruchy - dało sie przewidziec co laska zaraz zrobi a to nie jest fajne planuje przeniesc sie na cos ambitniejszego ale zobaczymy co z tego wyjdzie...

Bo w Polsce taniec HH nie ma nic wspolnego z HH. Conajwyzej mozna to podciagnac pod R&B ale to tez roznie bywa. Jak patrze jakich ukladow ucza w USA, albo np jakie maja te panny z teledyskow, to to czego ja sie uczylam to jakas padaka- same potem wymyslalysmy sobie lepsze uklady. No i fakt, w klubie tego sie tez nie da zastosowac za bardzo..

outsiderka 

Wysłany: 2008-03-21, 12:31   

Zależy gdzie się uczy. Moja koleżanka uczy się tańca towarzyskiego w szkole tańca i wychodzi jej to świetnie. Uczyła się też hip hopu, ale nie takiego, jak na większości zajęć, tylko naprawde swietnego. zreszta umiem z niego kilka krokow i on sie znacznie rozni od tego, ktory nieraz mamy przyjemnosc ogladac na wystepach

no_promises 

Wysłany: 2008-03-21, 14:04   

Zapisalam się do szkoły brata Tito z You Can Dance, zbiera świetne opinie więc mam nadzieje ze niebede żałowala ; ]

Lotta 

Wysłany: 2008-03-21, 23:47   

lea88 napisał/a:
Bo w Polsce taniec HH nie ma nic wspolnego z HH. Conajwyzej mozna to podciagnac pod R&B ale to tez roznie bywa. Jak patrze jakich ukladow ucza w USA, albo np jakie maja te panny z teledyskow, to to czego ja sie uczylam to jakas padaka- same potem wymyslalysmy sobie lepsze uklady. No i fakt, w klubie tego sie tez nie da zastosowac za bardzo..

no racja, :) mam gdzies na płytach ponagrywane wszystkie odcinki "Wade Robson Project" sposób w jaki improwizują Ci tancerze jest wprost niesamowity :) tak wlasnie tanczac mozna zrobic furrore w klubach. Poza tym w USA robia uklad pod konkretny 1 kawałek a u nas 1 uklad i zatanczysz go do 10 roznych piosenek. Podoba mi sie jak dany ruch podkresla jakies slowo z textu piosenki :) a tutaj laska czy puszczala Missy Elliott, czy Ciare czy kogos innego to nie mialo to zadnego wyrazu. 1 chyba raz udalo sie jej zrobic uklad do piosenki "Low" Flo-ridy, początek wyszedł jej sup.er reszta juz byla za bardzo przesadzona, ale cos tam dodac od siebie i juz mozna pokazac cos fajnego, a nie tylko wyuczone ruchy.

tenebra 

Wysłany: 2008-03-22, 16:12   

Lotta napisał/a:
Poza tym w USA robia uklad pod konkretny 1 kawałek a u nas 1 uklad i zatanczysz go do 10 roznych piosenek.

nie tylko w USA tak się robi ;)

ja to trochę 'rozróżniam słownie' w ten sposób że jest choreografia i schemat. choreografia składa się ze schematów i tańczy się ją do konkretnego utworu. a schematy można zatańczyć do różnych piosenek, żeby np. mieć dobrą pamięciówkę bądź przećwiczyć dane ruchy w innym tempie.

outsiderka 

Wysłany: 2008-03-22, 16:28   

tenebra napisał/a:
ja to trochę 'rozróżniam słownie' w ten sposób że jest choreografia i schemat. choreografia składa się ze schematów i tańczy się ją do konkretnego utworu. a schematy można zatańczyć do różnych piosenek, żeby np. mieć dobrą pamięciówkę bądź przećwiczyć dane ruchy w innym tempie.

my tak robilismy na zajeciach tez

lea88 

Wysłany: 2008-03-22, 21:14   

tenebra napisał/a:
nie tylko w USA tak się robi

Ja chodzilam do typa, ktory szkolil w tamtym czasie mistrzow swiata w hip hopie (to byly dopiero poczatki tego tanca, bo to bylo jeszcze w latach 90-tych) i nie bylo takiego rozroznienia. Tanczylo sie zawsze jakis uklad do 1 utworu i z tym jezdzilo na rozne konkursy.

Odpowiedz do tematu