Mam zamiar sprawić sobie elektryczną szczoteczkę do zębów, ale nie za bardzo wiem jaką Myślałam o jakieś Brauna Oral-B. Z tych tańszych widziałam trzy rodzaje : PrecisionClean, 3D white i Dual Clean. Nie wiem czy te szczoteczki to to samo tylko z różnymi końcówkami (bo do tych szczoteczek pasują te same końcówki)??
Tak wyglądają te szczoteczki:
A może macie jakieś inne , które możecie polecić ??
Ja miałam dłuugo precision clean, a jak ją zepsułam, to teraz dostałam dual clean. Jestem ogólnie bardzo zadowolona. Co się zaś tyczy koncówek - te szczoteczki są takie same. Inne mają końcówki tylko. Jak się je zdejmie, to jest taki długi metalowy bolec, ścięty na płasko i na niego się nakłada końcówki myjące.
Może róznica jest taka, że przy Precision celan sa dwa guziczki, jeden, żeby włączyc, drugi, żeby wyłączyć. W Dual celan jest jeden. Ładowarki są takie same.
I końcówku dual clean są droższe, niz precision.
Ponoc dużo lepsze od tych są szczoteczki z ruchem pulsacyjnym, lepiej czyszczą. A przy tych tylko taka wygoda, że ręką nie musisz ruszac. Tak mi powiedział pan w sklepie dentystycznym.
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
Dzięki Ada W mojej aptece widziałam tylko 3Dwhite i Precision Clean, więc kupię dla siebie tą pierwszą a dla męża tą drugą (żeby się nie pomylić) a zapasowe wkłady będę kupowała do Precision Clean , bo są dużo tańsze
W sumie możecie miec jedną szczoteczke a inne koncówki
Jestem zadowolona z dual clean, bo jak przyłoze do zębów prostopadle, to akurat mi czyści nad zamkiem i pod równocześnie. Ale z drugiej strony jest duza i problem mam z tylnimi zębami. Jak tam mi się zuzyje to pewnie kupie już te małe, bo tańsze i na promocje mozna trafić fajne.
Te końcówki 3d white chyba mają coś w rodzaju gumeczki pośrodku i to niby ma wybielać. Mnie jednak cały czas marzy się taki kombajn :
ewentualnie mniejszy Waterpik
_________________ I tear through the walls for you... It's you, only you, no other ...
O ciekawy temat... sama się zastanawiam nad szczoteczką elektryczną-ponoć faktycznie dokładniej czyszczą, choć ja bym chyba jej nie mogła codziennie używać, bo mam wrażliwe zęby i dziąsła podatne na podrażnienia... no chyba że to jednak nic nie przeszkadza? -nie wiem -nie znam się jeszcze
Tak więc dziewczyny piszcie na ten temat, bo chętnie się dowiem czegoś więcej
P.S. a powiedzcie czy jest jakaś różnica funkcjonalności i efektów pomiędzy kupnem szczoteczek tych bardzo drogich po "set" zł a takich tańszych po "dziesiąt" zł?
a jak jest z tymi rodzajami końcówek? ...bo czasami to mam wrażenie że bajery to wielka ściema (np. te końcówki wybielające)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum