Wysłany: 2006-06-29, 14:43 jak to jest z tymi kosmetykami naturalnymi??
Witam!!
Napiszcie mi proszę jak to jest z tymi kosmetykami naturalnymi?? Czy to prawda że kosmetyki naturalne są zdrowsze od kosmetyków innych. Wyczytałam na tej stronce że zwykłe kosmetyki mogą nawet powodować alergię.
http://lavera.com.pl/s193....skladnikow.htm
Ja jestem zwolenniczką kosmetyków naturalnych Jednak jedyną marką jaką polecam jest [blebleble] Poland Firma ta produkuje kosmetyki na bazie olejku z drzewa herbacianego. Nie preferuję innych kosmetyków gdyż niszczą one cerę i na straość człowiek wygląda okropnie. Dlatego Polecam kosmetyki naturalne firmy reklama gdyż nie niszczą cery a wcale nie są mniej skuteczne od tych co zawierają chemię.
Akurat nie dostaję w prezencie... Może i masz trochę racji ale nie sądzę aby do końca. Napewno tego typu kosmetyki są bezpieczniejsze od chemiopterapii.
Czy Ty aby na pewno wiesz co to jest chemioterapia?
Miałam na myśli porównanie... Nie znaczenie dosłowne. Dla mnie jednak w sumie dość ważne jest jak się bedzie zwyglądać za lat np. 30. Dlatego ja wolę używać naturalnych kosmetyków a nie zawierających masę chemii. Ja raczej określiłabym, że nie są mniej skuteczne lecz czas aby dały efekt taki jak te drugie jest dłuższy...
Każdy rodzaj kosmetyków ma swoich zwolenników i przeciwników. Ja jestem za kosmetykami naturalnymi. Podoba mi się ten trend. W domu też staram się robić jakieś maseczki na bazie naturalnych produktów, bo wiem co w nich jest po prostu. Obawiam się tych wszystkich chemicznych składników.
Na temat tego dlaczego używać takie kosmetyki znalazłam sensowny wpis na jakimś blogu http://scandiacosmetics.pl/blog/?p=132.
Z sody oczyszczonej na co? Nie podrażnia cię?
A z polskich wartych wypróbowania, kupienia oprócz beECO to co polecicie? Tylko chodzi mi o eko,bio, najlepiej jak są z certyfikatem. Jak widzę, większość takich produktów to jednak import zagraniczny.
Lidka, a PAT&RUB? Nie wiem jak z certyfikatami u nich, nie interesowałam się.
A z sody oczyszczonej ładnie "uwalnia" brud z porów. Dobrze potem jest sobie zrobić np. paseczek na nos oczyszczający wągry. Nie jest to najprzyjemniejsza maseczka, troszkę może szczypać, ale to nie jest jakieś mocne odczucie. Po maseczce mam skórę lekko zaczerwienioną, ale efekt schodzi po paru minutach od zmycia.
Maseczka z sody na pewno nie jest dla każdego, warto spróbować na kawałku policzka np i zobaczyć czy nie podrażnia. Ja mam skórę niezbyt wrażliwą wiec ciężko mi stwierdzić jaki da efekt na skórze delikatniejszej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum