Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak rozpoznać cerę naczynkową...
Autor Wiadomość
tenebra 

Wysłany: 2008-11-26, 15:53   Jak rozpoznać cerę naczynkową...

No właśnie... czy jeżeli często mam zaczerwienione poliki i nos to już się kwalifikuję pod cerę naczynkową mimo, że nie mam widocznych "pajączków"? Nie chciałabym sobie popsuć cery źle dobranymi kosmetykami pielęgnacyjnymi - te które teraz używam nie są jakoś bardzo inwazyjne, ale chyba przy naczynkowej nie można używać peelingu z drobinkami [bez którego żyć nie mogę], tak?.

P.S. zupełnie nie wiedziałam gdzie założyć ten temat... przydałoby się jakieś podforum Pielęgnacja albo cuś... bo do zdrowia to mi jakoś nie pasowało...

Cleo80 

Wysłany: 2008-11-26, 16:09   

tenebra napisał/a:
ale chyba przy naczynkowej nie można używać peelingu z drobinkami [bez którego żyć nie mogę], tak?.

Ja tam bez peelingu żyć nie mogę. Wszędzie dudnią, że nie można ich używać a ostatnio w telewizji dermatolog wypowiadała się o cerze naczynkowej i stwierdziła, że peelingi można spokojnie używać , ale z umiarem i dosyć łagodne (najlepiej kremowe z małymi drobinkami a nie żelowe z większymi drobinkami) . Ja mam cerę naczynkową , ale oprócz tego, że czasami mam zaczerwienienia na twarzy mam filetowe pajączki na policzkach (na szczęście widać je tylko gdy wypcham policzki od środka jęzorem :/ ) Najgorzej wyglądają moje nogi :? Na nich mam najwięcej pajączków i to dosyć sporych :( i tego raczej niczym nie usunę . Chyba , że na laser uzbieram :/ Ale to efekt chodzenia bez rajstop zimą.

Alexandra 

Wysłany: 2008-11-26, 19:51   

Ja zawsze myślałam, że to nie mój problem, bo jedno pęknięte naczynko przy nosie to nic takiego. Ale kosmetyczka mi uświadomiła, że jednak może ją zakwalifikować jako naczynkową i że powinnam używać kremów do takiej cery, a nie tylko brać pod uwagę, że mam cerę mieszaną. No cóż, zimą jest niebezpiecznie a i opalanie może szkodzić. Trzeba uważać. Podobno dobrze robi rutinoscorbin lub podobne specyfiki, bo wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych.

outsiderka 

Wysłany: 2008-11-27, 15:04   

tenebra napisał/a:
te które teraz używam nie są jakoś bardzo inwazyjne, ale chyba przy naczynkowej nie można używać peelingu z drobinkami [bez którego żyć nie mogę], tak?.

No właśnie ja używam i chyba pora zmienić, bo mam rumienie i naczynka na skrzydełkach nosa. Nie mam na polikach jakiś pajączków. Ale farmaceutka mi powiedziała,ze mam naczynkową.
Z kosmetyków używam jedynie kremu do cery naczynkowej z DAXa i muszę powiedzieć, że jest rewelacyjny.

marinka 

Wysłany: 2008-11-27, 22:09   

tenebra napisał/a:
Z kosmetyków używam jedynie kremu do cery naczynkowej z DAXa i muszę powiedzieć, że jest rewelacyjny.

ooo tak :D

Cytat:
Podobno dobrze robi rutinoscorbin lub podobne specyfiki, bo wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych.

łykałam ale przestałam, zapominam :(

tenebra 

Wysłany: 2008-11-27, 22:53   

ale w jakim sensie rewelacyjny? w sensie że zmniejsza rumień czy jak on działa? bo szczerze to nie wiem co dokładnie mją na celu takie kosmetyki do naczynkowej, nigdy się takimi nie interesowałam...

outsiderka 

Wysłany: 2008-11-28, 18:55   

tenebra napisał/a:
le w jakim sensie rewelacyjny? w sensie że zmniejsza rumień czy jak on działa?

Tak, ogólnie nie masz tak często rumieni w zimie czy coś. Ja prawie w ogole nie mam dzieki temu kremowi, nawet jak na dworze jest zimno, a potem wchodze do cieplego pomieszczenia.

marinka 

Wysłany: 2008-11-28, 21:31   

outsiderka napisał/a:
Ja prawie w ogole nie mam dzieki temu kremowi, nawet jak na dworze jest zimno, a potem wchodze do cieplego pomieszczenia.

dokładnie. nawet czuję jakby 'oziębienie' policzków jak użyję krem. ale trzeba stosować codziennie, np skończył mi się i rano nie użyłam, to w ciągu dnia już robiłam się czerwona.

tenebra 

Wysłany: 2008-11-28, 22:25   

Jejku to super . nie wiedziałam że z tym w ogóle można coś zrobić... a czerwone poliki mnie bardzo irytują bo prześwitują przez podkład strasznie.
ten krem to Perfecta cera naczynkowa czy jakiś inny z Dax'a?

marinka 

Wysłany: 2008-11-28, 22:39   

perfecta. jest wersja dla skóry mieszanej i tłustej oraz suchej i normalnej. używam wersję pierwszą.

outsiderka 

Wysłany: 2008-11-29, 12:11   

marinka napisał/a:
ale trzeba stosować codziennie, np skończył mi się i rano nie użyłam, to w ciągu dnia już robiłam się czerwona.

Dokładnie, mam to samo. Ale uważam, że za takie efekty warto stosować codziennie.

Ja mam wersję do suchej i normalnej, bo używam na poliki :) Chociaż powiem Wam, że do strefy T używam z Nivei Visage krem do cery suchej i wrażliwej i sprawuje się lepiej niż matujące- nie mam pryszczy i nie świecę się tak bardzo.

Alexandra 

Wysłany: 2008-12-06, 19:15   

Podobno dobre są kremy z olejkiem różanym, który ma korzystny wpływ na naczynia krwionośne, wzmacnia je. Zamierzam sobie zafundować krem różany firmy Fridge, i to jest jeszcze jeden argument za tym, żeby go wypróbować. Kręcą mnie naturalne kremy.

tenebra 

Wysłany: 2008-12-13, 10:16   

Kupiłam sobie wczoraj ten krem Dax'a, ale zostawiłam w plecaku Wojciecha i nie mogłam jeszcze wypróbować...
po jakim czasie widziałyście różnicę?

i jeszcze mam pytanie propo toniku, bo właśnie mi się kończy, i tak się zastanawiam czy warto próbować jakiś do cery naczynkowej, czy pozostać przy sprawdzonym garnierze do normalnej...

bejbe 

Wysłany: 2008-12-13, 11:24   

Opis:
Wskazania:

Krem polecany jest jako kuracja kosmetyczna dla osób z wyraźnie rozszerzonymi naczynkami krwionośnymi. Może być również stosowany profilaktycznie u osób ze skłonnością do wylewów podskórnych, wybroczyn i siniaków. Bardzo dobrze sprawdza się jako przygotowanie skóry do zabiegów chirurgii plastycznej oraz regenerująco po zabiegach.

Działanie:

Zawarty w kremie innowacyjny kompleks diosmina-hesperydyna wzmacnia naczynka krwionośne dzięki czemu minimalizuje ich widoczność oraz zapobiega ponownemu pękaniu. Masło Shea zapewnia skórze doskonałe odżywienie oraz odpowiednie natłuszczenie. D-pantenol działa kojąco i łagodząco.

Polecam ten krem,kupiłam go mojej mamie.

outsiderka 

Wysłany: 2008-12-13, 13:15   

tenebra napisał/a:
po jakim czasie widziałyście różnicę?

szczerze, to nie pamietam, bo uzywam go od dawna. ale dlugo na efekty nie trzeba czekac :)

Odpowiedz do tematu