Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: WS
2006-03-17, 23:10
Kochane błyszczyki
Autor Wiadomość
Monka_tort 

Wysłany: 2004-04-04, 10:13   Kochane błyszczyki

Dziewczyny, muszę wam powiedzieć, że uwielbiam błyszczyki! Chyba moim pierwszym, jeszcze jak miałam (bodajże) 11 lat był Sorbet Bell. Lubiłam go, ale potem coś się z nim stało - chyba mi się zbił :sad: . Teraz nie wyobrażam sobie mojej kosmetyczki bez jakiegoś fajnego błyszczyka, zawsze tam jakiś siedzi. A potem skuszona reklamami, wyglądem pudełeczka, ceną itp. kupuje następny. Jeszcze niedawno kupiłam sobie Vinyl Lipa(Rimmela) i Palomy taki fajny, mały, a już chce mi się następnego. Co myślicie o błyszczyku Meybelline Fruit Jelly?? A miałyście moze błyszczyki Manhattanu? Bo mam na oczku dwa: ten "zwykły" Twist&Tast i taki nowy podwójny w pudełeczku(te pudełeczko to od Inglota chyba zgapili...). Czy wy też lubicie błyszczyki?? Jakich firm i w jakich kolorkach?? Piszcie!!!

Dorota 

Wysłany: 2004-04-04, 11:27   

Ja mam takiego samego świrka na punkcie błyszczyków i szminek, a lubię z Maybelline, Isa Dora, A. W komsetyczce siedzi jeszcze na wykończeniu Joko wodoodpowrny w pudełeczku i paletka Constance Carroll :D . A Fruity Jelly jak najbardziej Ci polecam :mrgreen:

wakaba 

Wysłany: 2004-04-04, 11:50   

Fruity Jelly mam zamiar sobie kupić jak tylko skończy mi się rewelacyjny koktail Loreala (różowa tubka) to jest odżywcza pomadka nadająca połysk niczym błyszczyk (kosztuje 25-30zł) lub błyszczyk Nivea (również polecam). Mam dosyć wąskie usta, a po błyszczyku stają się większe i mają bardziej wyrazisty kolor, są naprawdę super !

Monka_tort 

Wysłany: 2004-04-06, 14:28   

Dzikęki za odpowiedzi. A mam pytanko: jakie kolorki preferujecie?? Bo moje ulubione to róże, fiolety i bezbarwne. Piszcie! Całuski :wink:

wakaba 

Wysłany: 2004-04-06, 15:18   

Ja lubię jak najbardziej zbliżone do mojego naturalnego koloru ust: różowe, bezbarwne i lekko czerwone.

Dorota 

Wysłany: 2004-04-06, 19:21   

Ja lubię jaśniutkie różowe, czerwone, w sumie prawie wszystkie kolorki ;)

Bajka 

Wysłany: 2004-04-08, 08:38   

Ja też kocham błyszczyki też mam chrapkę na ten Manhattanu podwójny lub ten Inglota w Dziewczynie pisze że ten Manhattan kosztuje 16zł ale mam chrapkę także na jakiś droższy np. zestaw błyszczyków Merry Juicy Bar firmy Lancome lub Dior Addict Ultra Gloss albo Helena Rubinstein Stellars Colors mmmmm

wakaba 

Wysłany: 2004-04-08, 18:22   

A ile macie razem błyszczyków w swoim domu? Ja tylo dwa, bo nie lubię trzymać tego co nie używam..

Monka_tort 

Wysłany: 2004-04-09, 07:19   

JA mam błyszczyk:
- Palomy, owocowy,w tubeczce
- Rimmela Vinyl Lip(uwielbiam go!)
-Bell Look(wogóle nie używam, totalna beznadzieja, jeszcze ten różowy kolor...)
Wacham się czy doda jeszcze Maybelline Water Shine Diamond Liquid i taką pomadkę-błyszczyk Diadem....

SAMANTA 

Wysłany: 2004-04-09, 21:31   

Ja tez kocham błyszczyki moje ulubione kolory to : jasno różowe, bezowo-rózowe, lekko złote, morelowe, i bezbarwne nie cierpie fioletu na ustach:) i mocnego brazu:) mam ze 4
- Isa Dore jasny róz
-bourjois ( nie wiem czy dobrze napisalm zapominam jak sie pisze) nr 79
-palomy jasny rózowy
-Art Deco-bezowy

Wszytkie kocham i przewaznie kupuje je ponownie takie same:)

Dorota 

Wysłany: 2004-04-09, 21:46   

Moje błyszczyki to :
Isa Dora nr10
Joko w pudełeczku
Constance Carroll paletka 9 kolorków

A cała reszta to szmineczki :D

Monka_tort 

Wysłany: 2004-04-10, 09:45   

A czy miałyście błyszczyk Sprint Inglota?? Nie jest on znów taki drogi, ale chciałabymsobie kupić coś dobrego do ust i właśnie się zastanawiam nad tym błyszczykiem... Mam też na oczku pomadkę ochronną BE-BE SUN... No nic to tyle... Acha, i jeszcze ten balsam Manhattanu... Miałam kiedyś taki o smaku lemoniady i się zastanawiam nad ponownym kupnem... Jak macie jakieś propozycję w miarę niedrogich błyszczyków, balsamów lub pomadek ochronnych(bo mi moje kieszonkowe wyparowuje w kilka dni :x ), to zgłaszajcie!!!

SAMANTA 

Wysłany: 2004-04-10, 13:37   

Ja Tobie stanowczo odradzam błyszki Inglota miałam je 2 razy i za każdym razem oddawałam kuzynce. Po pierwsze zapach ochydny ( chociarz ten truskawkowy do zniesienia ), a po drugie sa za suche i zbieraja sie w koncikach ochyda:/

Monka_tort 

Wysłany: 2004-04-11, 06:57   

W takim razie błyszczyku Inglota nie kupię! :P

wakaba 

Wysłany: 2004-04-11, 18:36   

A jak się Monka sprawował balsam Manhattanu?

Dorota 

Wysłany: 2004-04-11, 18:46   

Właśnie, też jestem tego ciekawa, bo jest niedrogi i kusi mnie, ale nie chcę też wydać kasy w błoto, tak jak to było z Inglotem :roll:

Monka_tort 

Wysłany: 2004-04-12, 09:25   

No ja wiem... Tak średnio, aczkolwiek teraz mam chętke, bo go rozreklamowali... No więc: fajna, mała i poręczna tubka. Super zapach i smak, mmmn.... Trochę różwił usta(jak mówiłam miałąm taki ciemno różowy o smaku lemoniady) ale niezbyt był trwały... No i jak się kończył, to trudno było tą resztkę wycisnąć z opakowania, namęczyłam się przy tym spor... :P

wakaba 

Wysłany: 2004-04-12, 19:32   

Mówiąc o tubkach chwalę sobie witaminową pomadkę w tubce Nivei. Nie mogę się doczekać aż w końcu pojadę kupić sobie błyszczyk Maybelline Fruity Juice..

Dorota 

Wysłany: 2004-04-12, 19:35   

Ja mam jeszcze większą chrapkę na Lip Smooth Maybelline'a, a skoro kasa wpadła to można kupić :D

lazy 

Wysłany: 2004-04-12, 21:25   

No ja mam paletkę tą samą co dorotka Constance Caroll
kilka błyszczyków w szklanych buteleczkach które wiecznie są rozlane w każdej z moich torebek...
kupiłam kiedyś w Rossmanie taki świetny błyszczyk(konsystencja wspaniała, smak i zapach cudowne tyle że była w plastikowej tuce która niedawno pękła i rozlał mi się zresztą tych w buteleczkach w torebce)
No i jeszcze teraz mam z bravo Girl...calkiem fajny zapaszek...nawilża całkiem nieźle tylko szkoda że na tak krótko:(

Odpowiedz do tematu