Nie niszcz sobie cery.. Jak masz trądzik to kup sobie jakiś dobry korektor i tyle... na podkłady masz jeszcze czas. Na pewno twoja młoda cera ich nie potrzebuje.
Ja uważam, że w tym wieku nie powinno się malować...
Czasami jak widzę 12 latki z make-up'em, to załamać się idzie...
Sama się w tym wieku nie malowałam i nawet mnie nie korciło
Zdecydowanie odradzam makijaż w Twoim wieku. Niepotrzebnie zepsujesz sobie cerę i w wieku 15 lat będziesz musiała kupować TONY kosmetyków, żeby to zamaskować. Wiem, bo moja koleżanka, która zaczęła się malować mniej więcej w Twoim wieku, teraz cierpi z powodu brzydkiej, podrażnionej skóry. Wystarczy dobry krem matujący i korektor. Pozdrawiam!
Odradzam, odradzam i jescze raz odradzam!!
A tka przy okazji to ja Ci dam smarkulo jak wrócisz do domu
Malować Ci sie zachciało... pomaluj lepiej sobie swój pokój.
Wiesz...pytasz czy "możesz sie malowac" , no tego ci nikt z nas nie zabroni... Jednak mając 12 lat powinnaś chyba jeszcze mieć inne zaintersowania niż makijaż? Nie żal Ci młodych lat? poczekaj jeszcze
_________________ Because heaven sends and heaven takes
Ja polecam bardziej dobre kosmetyki, bo myślę że w tym wieku nie ma sensu nakładać podkładów i pudrów. Na to jeszcze nadejdzie czas, a niewłaściwym make-upem możesz sobie jeszcze zaszkodzić, skoro masz taką cerę.
ja mysle ze odpowiednio w tym wieku wystarczy: delikatny kremem, błyszczyk czy pomadka ochronna i ewentualnie korektor i tyle a jesli mówisz ze masz jakies problemy z cera to rade wizyte u dermatologa on sie na tym zna i napewno ci cos dobrego poleci
ja jak mialam 12 lat to nawet niewiedzialam jak to jest byc pomalowanym ah ta dzisiejsza mlodziez ja na twoim miejscu dalabym sobie na luz i poczekala jeszcze ze 4 latka szkoda cery jestes taka mlodziutka zazdroszcze tez chcialabym 12latek
ja tez mam 12 lat i doszlam do wniosku ze nie mam po co uzywac podkladu. kiedys jedna dziewczyna z mojej klasy urzyla podkladu i wygladala...jak potwor. cala byla pomaranczowa. poza tym nie chce niszczyc sobje cery. moja mama nie maluje sie na codzien i dlatego jest bardzo ladna. a za to jak sie pomaluje to wszyscy od razu to widza. pomysl jesli bedziesz sie na codzien malowala to jak pomalujesz sie na jakas e to nikt tego nie zauwazy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum