Twój portal internetowy
    FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  StatystykiStatystyki ProfilProfil  Prywatne wiadomości  ||  Zaloguj  SklepSklep  PortalPortal
 Portal patronują Drogerie KNC 

Poprzedni temat «» Następny temat
Fryzurka na wesele
Autor Wiadomość
TiiLi 

Wysłany: 2008-09-09, 15:23   Fryzurka na wesele

Witam wszystkich :D mam mały problem. ide w sobote na wesele, ale nie mam pojęcia jaką zrobic sobie fryzurke. bede miała dopasowaną z głebokim dekoltem sukienke, a ja sama jestem szczupła, wiec wydaje mi sie ze powinnam miec rozpuszczone wlosy. myslalam o lekko pofalowanych ala olsenki, ale to takie oklepane, a co wiecej mama mi mowi, ze będę staro wyglądac :shock: a ja tak naprawde to nie wiem jakie fryzurki sa modne na przyjęcia tego typu? może po prostu wymodelowac i tyle? poradzcie cos bo jestem w duzej .

outsiderka 

Wysłany: 2008-09-09, 15:31   

TiiLi napisał/a:
a co wiecej mama mi mowi, ze będę staro wyglądac

Nieprawda, przecież one nie postarzają :)

TiiLi napisał/a:
a ja tak naprawde to nie wiem jakie fryzurki sa modne na przyjęcia tego typu?

Jest duży rozrzut. Od wymodelowanych włosów, przez tapiry, po upięcia. Wydaje mi się, że loki są odpowiednią fryzurą na wesele, ale jakie chcesz i jakie będą pasować ,to dużo zależy od kształtu buzi. Mnie się podobają np. takie:

Jak byłam w tym roku na weselu, dużo lasek miało upięte włosy. Fal chyba w ogóle nie było ;) Żona mojego kuzyna miała wymodelowane, ale to takie zwyczajne. Ja np. miałam natapirowany środek i z boku spięte.

gabuś 

Wysłany: 2008-09-09, 18:43   

A może częściowo spięte z nad czoła a spod spodu puszczone i lekko zakręcone?! albo wyprostowane... ale i tak częściowo spięte -zależy w jakich Ci ładniej :) ale takie trochę puszczone będą maskować dużo odkrytego ciała i nie będziesz się czuła roznegliżowana ;)

TiiLi 

Wysłany: 2008-09-11, 09:38   

własnie takie lekkie fale mi sie podobają. gabuś :arrow: chyba tak zrobie, częściowo zepne :)

pojawił sie kolejny problem (troche nie w temacie, ale skorzystam z okazji załozonego tematu), czy można isc na wesele bez rajstop? mam buty z odkrytymi palcami i na dodatek w sukience tak wysoki "rozpierdas" ( :razz: ), ze jak załoze ponczochy to widac ich zakonczenie, a jak rajstopy to strasznie mi sie one odbijają przez sukienke :cry: co najgorsze ma byc tylko 15stopni i juz sama nie wiem co zrobic

tenebra 

Wysłany: 2008-09-11, 10:08   

jak buty z odkrytymi palcami to absolutnie żadnych pończoch/rajstop, strasznie nie mi się nie podoba takie coś...

Edyta_000 

Wysłany: 2008-09-11, 11:18   

Lepiej nie nakładać, fajnie pomalować paznokcie a tak to rajstopy wszystko by zakrywały :D
Na weselu i tak będziesz tańczyć to przezyjesz nawet jeśli nie bedzie ciepło :lol: heh

A tak na marginesie do nie lubię rajstop, tylko do spodni i w zimie :P

outsiderka 

Wysłany: 2008-09-11, 12:56   

Edyta_000 napisał/a:
a tak to rajstopy wszystko by zakrywały

Jak nie masz grubych, to nie zakryją :P

Edyta_000 napisał/a:
A tak na marginesie do nie lubię rajstop, tylko do spodni i w zimie

Ja też noszę tylko takie grube, czarne do spodni w zimę, żeby pęcherza nie wyziębić (zimą mnie b.boli).

TiiLi napisał/a:
czy można isc na wesele bez rajstop?

No pewnie, że możesz, musisz tylko rozchodzić buty. Ja całe wesele i poprawiny byłam w pantoflach bez rajstop. Sposób na rozchodzeie (sprawdzony przeze mnie), to ubrać mokre skarpetki najlepiej frotte i chodzić w butach i tych skarpetkach :P Mnie wystarczyły 2 godziny jednego dnia i potem może po pół godzinki przez następne 2 dni. Dobry sposób na nowe buty.

Poza tym, takie rajstopy cieliste, tj. ogólnie prześwitujące kojarzą mi się z jakimiś przeciwżylakowymi dla starych babek :P

bejbe 

Wysłany: 2008-09-11, 13:27   

Można iść bez rajstop,a jak w rajstopach,to nie w takich zwykłych,które mają na na stopie ciemniejszą końcówkę.

TiiLi 

Wysłany: 2008-09-11, 13:57   

ufff bardzo się ciesze z waszych wypowiedzi, bo mi tez osobiscie nie podoba sie gdy babka nosi rajstopy do odkrytych butow :563:

te rajstopy to oczywiscie wymysł mojej mamy, stwierdzila ze bez rajstop to mozna isc ale na (ładnie mowiąc) erotyczne spotkanie z mężczyznami
:razz:

outsiderka napisał/a:
No pewnie, że możesz, musisz tylko rozchodzić buty. Ja całe wesele i poprawiny byłam w pantoflach bez rajstop. Sposób na rozchodzeie (sprawdzony przeze mnie), to ubrać mokre skarpetki najlepiej frotte i chodzić w butach i tych skarpetkach :P Mnie wystarczyły 2 godziny jednego dnia i potem może po pół godzinki przez następne 2 dni. Dobry sposób na nowe buty.

gapa ze mnie. dałam wczoraj buty do szewca żeby zmniejszył mi obcas i przyniesie mi je jutro albo dzis, a ja juz w ta sobote mam wesele, tak wiec nie zdaze ich rozchodzic i znowu bede cierpiec! omg ale ja głupia jestem :?
a jak załoze takie grupe skarpetki to chyba jest spore prawdopodobienstwo, ze potem buty mogą byc za luzne na gołe stopy? troche bym sie tego obawiała..

Edyta_000 

Wysłany: 2008-09-11, 15:14   

TiiLi napisał/a:
te rajstopy to oczywiscie wymysł mojej mamy, stwierdzila ze bez rajstop to mozna isc ale na (ładnie mowiąc) erotyczne spotkanie z mężczyznami

Hehe ale Ci nasi rodzice potrafią czasami wymyślać :grin: Nigdy bym tak nie pomyślała :P

bejbe 

Wysłany: 2008-09-11, 17:29   

TiiLi napisał/a:
potem buty mogą byc za luzne na gołe stopy

Istnieje wysokie prawdopodobieństwo,że mogą się rozszerzyć za mocno u będą za luźne.

outsiderka 

Wysłany: 2008-09-11, 17:39   

TiiLi napisał/a:
gapa ze mnie. dałam wczoraj buty do szewca żeby zmniejszył mi obcas i przyniesie mi je jutro albo dzis, a ja juz w ta sobote mam wesele, tak wiec nie zdaze ich rozchodzic i znowu bede cierpiec! omg ale ja głupia jestem
a jak załoze takie grupe skarpetki to chyba jest spore prawdopodobienstwo, ze potem buty mogą byc za luzne na gołe stopy? troche bym sie tego obawiała..

Mnie się wydaje, że jak ze dwie -trzy godziny pochodzisz przed weselem, to jeszcze rozchodzisz trochę :)

bejbe napisał/a:
Istnieje wysokie prawdopodobieństwo,że mogą się rozszerzyć za mocno u będą za luźne.

nie no mnie się nie poluźniły, ale one ogólnie były dość wąskie

Odpowiedz do tematu